Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Η Μόνικα Μπελούτσι στο πλευρό του Τιμ Μπάρτον

Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Η Μόνικα Μπελούτσι στο πλευρό του Τιμ Μπάρτον

Διάσημα ονόματα της μεγάλης οθόνης θα παρελάσουν από το κόκκινο χαλί.

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται συναρπαστική. Είκοσι μία ταινίες είναι υποψήφιες για τον Χρυσό Λέοντα, το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ,  το οποίο κάνει πρεμιέρα σήμερα με την ταινία «Beetlejuice Beetlejuice» του Τιμ Μπάρτον και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου. Το εκτός συναγωνισμού «Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης» του διάσημου σκηνοθέτη επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη 36 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του.

Και με αφορμή την προβολή της επανέκδοσης της ταινίας, η Μόνικα Μπελούτσι και ο Τιμ Μπάρτον επισκέσφτηκαν το Φεστιβάλ, πάντα χέρι-χέρι.

Αντζελίνα Τζολί, Χοακίν Φίνιξ, Ντάνιελ Κρεγκ, Lady Gaga, Μπραντ Πιτ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Κέιτ Μπλάνσετ, Νικόλ Κίντμαν, Τίλντα Σουίντον, Τζούλιαν Μουρ, Τζουντ Λο, Σιγκούρνι Γουίβερ, είναι μόνο κάποια από τα μεγάλα ονόματα που θα βρεθούν στο Λίντο.

Με ανυπομονησία αναμένεται φυσικά το σίκουελ του «Τζόκερ» με τίτλο «Joker: Folie à Deux», σε σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς, στο οποίο πρωταγωνιστεί και πάλι ο Χοακίν Φίνιξ.

Η εμφάνιση του λαμπερού ζευγαριού

Η 59χρονη σταρ επέλεξε ένα λευκό σακάκι με ασορτί παντελόνι που φορούσε πάνω από μια απλή μαύρη μπλούζα, ενώ ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με μεγάλα μαύρα γυαλιά ηλίου και μια ασορτί λευκή δερμάτινη τσάντα.

Αντίστοιχα ο 66χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών, Τιμ Μπάρτον προτίμησε τα πιο ροκ ενδυματολογικά στοιχεία με ροκ ύφος καθώς έφτασε με ένα ολόμαυρο κοστούμι, πουκάμισο και ασορτί καπέλο.

Οι ελληνικές συμμετοχές

Η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ με τη διασκευή του αριστουργηματικού μυθιστορήματος του Τζιμ Κρέις, «Harvest», και ο Αλέξανδρος Αβρανάς διαγωνίζεται στο τμήμα Ορίζοντες με τη νέα του ταινία με τίτλο «Quiet Life».

Και οι δύο ταινίες, οι οποίες κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στη Μόστρα, είναι διεθνείς συμπαραγωγές με συμμετοχή και της Ελλάδας. Έχουν επίσης ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μειοψηφικής συμπαραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το οποίο ενισχύει την εξωστρέφεια των Ελλήνων και Ελληνίδων δημιουργών και παραγωγών.

Only in

Η γη ψιθυρίζει τα παράπονά της – Τι έδειξε πείραμα με μικρόφωνα στο έδαφος

Τα ηχητικά τοπία του υπεδάφους αποκαλύπτουν την κατάσταση των οικοσυστημάτων, λένε ερευνητές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024