Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Αυτή είναι η παραλία με την πιο λευκή άμμο στην Ελλάδα

Αυτή είναι η παραλία με την πιο λευκή άμμο στην Ελλάδα

Οι ειδικοί έβγαλαν το «πόρισμα» για την παραλία με την πιο λευκή άμμο στην Ελλάδα.

Οι εμπειρογνώμονες χρησιμοποίησαν τη θεωρία των χρωμάτων για να προσπαθήσουν να βρουν μερικές από τις πιο λευκές παραλίες στον κόσμο και ανακάλυψαν ένα στολίδι στην Ελλάδα που μπορεί να έχει την πιο λευκή άμμο.

Η CV Villas διεξήγαγε μια ανεξάρτητη μελέτη χρησιμοποιώντας δεδομένα εικόνων των χαρτών Google από 200 παραλίες σε όλο τον κόσμο, τις ανέλυσαν για να αποκαλύψουν τον χρωματικό τους κώδικα και το διασταύρωσαν με τον χρωματικό κώδικα της πιο λευκής απόχρωσης.

Αν και μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να προσδιοριστεί ποια παραλία στη Γη έχει την πιο λευκή άμμο, η μελέτη είναι ένας καλός τρόπος για να βρείτε μερικές από τις καλύτερες επιλογές για τους λάτρεις της αμμουδιάς.

Στις δύο πρώτες θέσεις φιγουράρουν η παραλία Tulum στο Μεξικό και η Anse Source D’ Argent στις Σεϋχέλλες. Ωστόσο, μια εκπληκτική παραλία στην Ελλάδα κατέλαβε την τρίτη θέση, καθιστώντας την την παραλία με την πιο λευκή άμμο στην Ευρώπη.

Η παραλία Μαρμάρι βρίσκεται στην πανέμορφη ακτογραμμή της Κω και έχει χαρακτηριστεί ως «κρυμμένο στολίδι» από τους επισκέπτες της.

«Η παραλία Μαρμάρι στην Κω είναι τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη, με μικρή διαφορά στο χρώμα της άμμου σε σύγκριση με το καθαρότερο λευκό» σημειώνεται στην έκθεση της CV Villas.

Οι επισκέπτες για την παραλία Μαρμάρι

Η απέραντη αμμουδιά στην παραλία Μαρμάρι βρίσκεται 20 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης της Κω και 5χλμ από την Πύλη. Οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν καταγάλανα νερά του Αιγαίου και μεγευτικά βουνά στο βάθος.

Το καλοκαίρι μπορεί κανείς να νοικιάσει ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ υπάρχει και άπλετος χώρος για να απλώσει κανείς την πετσέτα του.

Το γοητευτικό χωριό Μαρμάρι βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την παραλία, όπου μπορεί κανείς να βρει παραδοσιακές ταβέρνες και καταστήματα.

Ένας παραθεριστής που επισκέφθηκε την παραλία Μαρμάρι νωρίτερα μέσα στον μήνα μοιράστηκε τις σκέψεις του στο Tripadvisor. «Απίστευτη παραλία. Κρυμμένο στολίδι. Αμμώδης και φιλική προς τα παιδιά. Υπέροχο ξενοδοχείο στην παραλία με εστιατόριο» έγραψε χαρακτηριστικά.

Ένας άλλος επισκέπτης σημείωσε ότι το νερό στην παραλία Μαρμάρι είναι πολύ πιο ζεστό συγκριτικά με την απέναντι πλευρά της Κω. «Μια υπέροχη, κυρίως αμμώδης παραλία με κύματα και νερό που είναι πιο ζεστό από την άλλη πλευρά του νησιού. Παρκάραμε κοντά στο τέλος της παραλίας, στην παραλία Ρία, όπου οι ξαπλώστρες ήταν πολύ άνετες και κόστιζαν μόνο 5 ευρώ η μία» σημειώνει άλλος χρήστης.

Only in

Έμεινε παράλυτη κάνοντας acro yoga - Πάνω από 160.000 δολάρια δωρεές για να την βοηθήσουν

Η Άμπι έπεσε και τραυμάτισε τη σπονδυλική της στήλη ενώ έκανε acro yoga, ένα άθλημα που συνδυάζει τη γιόγκα και τα ακροβατικά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024