Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κάμπινγκ στη ζούγκλα: Ένα μοναδικό τουριστικό καταφύγιο στη Καμπότζη

Κάμπινγκ στη ζούγκλα: Ένα μοναδικό τουριστικό καταφύγιο στη Καμπότζη

Σε τι διαφοροποιείται από άλλα καταφύγια και τι μπορείτε να κάνετε για να απολαύσετε πλήρως την παραμονή σας εκεί.

Σκέφτεστε πως βαρεθήκατε την Ευρώπη και ψάχνετε ένα μέρος εντός κι εκτός πολιτισμού ταυτόχρονα για να αποδράσετε; Ίσως η λύση για εσάς βρίσκεται στη νοτιοδυτική Καμπότζη και η οροσειρά Cardamom. Η εν λόγω οροσειρά αποτελεί έναν παράδεισο μέσα στον κόσμο του πολιτισμού του τσιμέντου όπως τον ξέρουμε. Ο τόπος εμπεριέχει σημαντικά οικοσυστήματα και σπάνια είδη πουλιών και ζώων, πολλά από τα οποία ανήκουν στην Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της IUCN, καθώς όπως σε κάθε παρθένο μέρος που έχουμε κατά νου, η ανθρώπινη παρέμβαση καταστρέφει τον φυσικό πλούτο.

καμπότζη 2

Ο χάρτης του καταφυγίου.

Τί είναι

Αν βρεθείτε εκεί, θα αισθανθείτε ότι το μέρος είναι τόσο ονειρικό που θυμίζει κινηματογραφικό σκηνικό. Αυτό μάλλον παρατήρησε κι ο αρχιτέκτονας Bill Bensley και δημιούργησε το Shinta Mani Wild, ένα μπουτίκ φυσιολατρικό καταφύγιο. Εκεί, έστησε δεκαπέντε σκηνές κατά μήκος της όχθης του ποταμού Tmor Rung – δέκα απλές, τέσσερις πλάι σε καταρράκτες και μία δίχωρη. Κάθε σκηνή έχει το δικό της ξεχωριστό όνομα: υπάρχει η Σκηνή του Ελέφαντα, της Πεταλούδας, η Μποέμ Σκηνή, η Σκηνή National Geographic, ακόμη και η «Τζάκι Κένεντι» (μένει να θυμίζει το ιστορικό ταξίδι της Κένεντι στην Καμπότζη, το 1967, που θεωρείται ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη βελτίωση των σχέσεων της ασιατικής χώρας με τις ΗΠΑ).

καμποτζη 3

Φωτογραφία μέρους του καταφυγίου από ψηλά.

Γιατί να το προτιμήσετε

Όπως είπαμε και παραπάνω, είναι πολλοί αυτοί οι τόποι που έχουν χάσει πλέον την αίγλη τους, λόγω της ανθρώπινης παρέμβασης. Ωστόσο, αυτή η περίπτωση είναι κάπως διαφορετική. Ο λόγος βρίσκεται στο γεγονός πως ο συγκεκριμένος αρχιτέκτονας έχει σεβαστεί πλήρως την αισθητική και τα όρια του τόπου. Οι σκηνές αποτελούν συνέχεια του φυσικού τοπίου, αλλά και αποτελεί μια από τις λίγες περιπτώσεις που μια τέτοιου είδους επιχείρηση πράγματι προσφέρει εργασία στο γηγενή πληθυσμό – αντί να του κλέβει τους πόρους και να τον διώχνει εμμέσως από τον τόπο του, ως συνήθως. Μάλιστα πριν από την εν λόγω επιχείρηση συνήθως οι γηγενείς συνήθως ασχολούνταν παράνομα με την υλοτομία.

καμπότζη 4

Η πισίνα του καταφυγίου.

Οι δράσεις του καταφυγίου

Παράλληλα, το καταφύγιο έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσω οργανωμένων προγραμμάτων οι εργαζόμενοι μεριμνούν για τις ανάγκες του δάσους, αλλά και οι επισκέπτες καλούνται να συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα αυτά. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος είναι αυτός του κινδύνου εξαφάνισης ενδημικών ειδών ζώων. Έτσι, τα προγράμματα αυτά συνήθως έχουν ως βασικές ασχολίες την απομάκρυνση των παγίδων και οι απελευθερώσεις ζώων από αυτές. Επιπλέον, στο Shinta Mani Wild, απαγορεύεται η χρήση πλαστικού, ενώ φροντίζουν για την ανακύκλωση σε κάθε περίπτωση.

καμπότζη 5

Το μπαρ του καταφυγίου.

Οι παροχές

Αν βρεθείτε στο καταφύγιο θα μπορείτε, επιπλέον, να απολαύσετε και θεραπείες spa με φυσικές πέτρες του ποταμού και άλλες πρακτικές. Η γαστρονομία του μέρους είναι κι αυτή προσαρμοσμένη  στον τόπο προσφέροντας εδέσματα βασισμένα στη διατροφή των γηγενών. Ρίζες μπαμπού, χόρτα, άγριες πατάτες, ανανά, λουλούδια, νούφαρα, μάνγκο και για τους πιο τολμηρούς ακόμη και κόκκινα μυρμήγκια, μαγειρεύονται καταλλήλως σε ένα εξωτικό δείπνο του δάσους, που αντλεί έμπνευση και από την παραδοσιακή Καμποτζιανή κουζίνα. Παράλληλα, μπορείτε να συνδυάσετε τα εδέσματα με μπύρες και κρασιά της Καμπότζη. Για τους ακόμη πιο τολμηρούς να πούμε πως υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης με Zipline ανά την περιοχή.

καμπότζη 6

Η παροχή Zipline του καταφυγίου.

*Πηγη: Daily Mail

Only in

Χαλκιδική: Με ποιο δικαίωμα αφαίρεσαν τη ζωή του Γιάννη, λέει ο πατέρας του 19χρονου

Ο αδελφός και ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, μίλησαν στο MEGA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024