Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η σημασία των ψηφιακών πληρωμών για τις πόλεις που φιλοξενούν τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η σημασία των ψηφιακών πληρωμών για τις πόλεις που φιλοξενούν τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η Sevi Vassileva, Γενική Διευθύντρια της Visa για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ισραήλ μιλάει στο in.gr για το πως οι ψηφιακές πληρωμές αλλάζουν τις πόλεις που φιλοξενούν τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες

Στις 26 Ιουλίου τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας στράφηκαν στο Παρίσι που φιλοξένησε τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τόσο στη γαλλική πρωτεύουσα όσο και στις υπόλοιπες πόλεις όπου διεξήχθη η διοργάνωση, συνέρρευσαν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο για να απολαύσουν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της σύγχρονης ιστορίας. «Οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν τη δύναμη να ενώνουν τους ανθρώπους, να εμπνέουν και να δημιουργούν παραδείγματα και εν τέλει να καθιερώνονται ως σημείο αναφοράς τόσο στις προσωπικές μας πορείες όσο και στο συλλογικό μας βίο», υπογραμμίζει η κυρία Sevi Vassileva, Γενική Διευθύντρια της Visa για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ισραήλ συμπληρώνοντας πως οι αξίες των Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών Αγώνων ευθυγραμμίζονται με την αποστολή της Visa να ενισχύει τους πάντες,  παντού.

Η Sevi Vassileva, Γενική Διευθύντρια της Visa για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ισραήλ.

Μία κοινή πορεία δεκαετιών

Η συνεργασία της Visa και των Ολυμπιακών Αγώνων μετράει σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Πιο συγκεκριμένα, η Visa είναι χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1986 και το 2002 έγινεο πρώτος παγκόσμιος συνεργάτης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής. Ως επίσημος συνεργάτης Τεχνολογίας Πληρωμών των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, η εταιρεία διαθέτει μεταξύ άλλων την τεχνογνωσία της για τη δημιουργία λύσεων που καθιστούν τις πληρωμές στις διοργανώτριες πόλεις ευκολότερες,  ασφαλέστερες και ταχύτερες. «Εξασφαλίζουμε μια ισχυρή, αξιόπιστη και ασφαλή υποδομή πληρωμών, συμπεριλαμβάνουμε τους ανθρώπους και τις κοινωνικές ομάδες, βοηθάμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και αναδεικνύουμε την αξία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων» λέει η κα Vassileva συνοψίζοντας τον ρόλο της Visa στη διοργάνωση.

Για την κα Vassileva, ωστόσο, οι Αγώνες αποτελούν και έναν καταλύτη για την τεχνολογία πληρωμών. «Συστήματά μας έχουν εγκατασταθεί σε διοργανώσεις σχεδόν σε κάθε ήπειρο», ενώσυμπληρώνει πως η Visa «προσαρμοζόμενη σε διαφορετικές κουλτούρες πληρωμών, λάνσαρε σε προηγούμενες διοργανώσεις τις ανέπαφες πληρωμές, την τεχνολογία tokenization σε φορητές συσκευές και τα network tokens, αλλάζοντας τον τρόπο που πραγματοποιούνται οι συναλλαγές και προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία στους θεατές». Άλλωστε, η σημασία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων για την οικονομία των πόλεων που τους φιλοξενούν είναι μεγάλη. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τη Visa, στο Ρίο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίοι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες πριν την πανδημία που ανάγκασε τους θεατές να παραμείνουν μακριά από τα στάδια, οι κάτοχοι καρτών ξόδεψαν σημαντικά περισσότερα χρήματα κατά τις 17 μέρες των αγώνων σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες.

Άποψη του Visa Olympic Games Park στο The Ellinikon Experience Park. Σχεδιάστηκε για να συστήσει στους επισκέπτες μια σειρά από διαφορετικά αθλήματα που συμπεριλαμβάνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος της Visa ήταν, με την πρωτοβουλία αυτή, οι επισκέπτες να μυηθούν στο πνεύμα των Αγώνων μέσα από αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρθηκαν δωρεάν νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι.

 Θετικά μηνύματα από το Παρίσι 

Σύμφωνα με στοιχεία της Visa, την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, η γαλλική πρωτεύουσα προσέλκυσε 42% περισσότερους κατόχους καρτών Visa από ό, τι την ίδια περίοδο το 2023, ενώ και άλλες πόλεις που φιλοξένησαν εκδηλώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων είδαν σημαντικές αυξήσεις στους επισκέπτες και την καταναλωτική δαπάνη, ειδικά μεταξύ των φιλάθλων που παρακολούθησαν τους αγώνες από κοντά. Αξίζει να σημειωθεί πως η πιο σημαντική ετήσια αύξηση στα επίπεδα δαπανών στο Παρίσι παρατηρήθηκε σε εστιατόρια (+49%). «Το Παρίσι έχει υπάρξει σταθερά μια από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο, σίγουρα όμως  η εκπληκτική εμπειρία του να είσαι στην πόλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή να παρακολουθείς από μακριά τις εκδηλώσεις στους πολλούς εμβληματικούς χώρους θα προσελκύσει πολύ περισσότερους επισκέπτες τα επόμενα χρόνια. Είμαστε ενθουσιασμένοι που διαδραματίσαμε το ρόλο μας στο να κάνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία και ανυπομονούμε για την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων σε λίγες μέρες», μας λέει η κα Vassileva.

Νίκος Πετράκης, Country Manager της Visa στην Ελλάδα, Νίκος Παπαγγελής, παραποδηλάτης και μέλος της Team Visa, και Sevi Vassileva, Γενική Διευθύντρια της Visa για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ισραήλ στο Visa Olympic Games Park στο The Ellinikon Experience Park.

Ποιες ήταν όμως οι καινοτομίες που φέρνει η Visa στη φετινή διοργάνωση; «Η εισαγωγή της εφαρμογής Visa Go που συνδέει τους θεατές και τους επισκέπτες με τις τοπικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των Αγώνων», απαντά η κα Vassileva. H εφαρμογή μπορεί να είναι η περισσότερο ορατή καινοτομία για τους επισκέπτες, όμως ενόψει της διοργάνωσης η Visa εργάστηκε από κοινού με την Οργανωτική Επιτροπή Παρίσι 2024 επί μια τριετία για τη δημιουργία ενός προσαρμοσμένου δικτύου πληρωμών που διασφαλίζει ότι οι ανέπαφες πληρωμές θα γίνονται δεκτές σε 3.500 εμπόρους σε 32 χώρους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων και 16 των Παραολυμπιακών Αγώνων. «Εργαστήκαμε σκληρά για να βοηθήσουμε τις μικρές επιχειρήσεις για να προετοιμαστούν και να επωφεληθούν από τους Αγώνες», αναφέρει η συνομιλήτριά μας.  Οι κινήσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της υποστήριξης που προσέφερε η Visa σε 13 εκατομμύρια ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τους. «Παρέχουμε στις επιχειρήσεις πρόσβαση σε ασφαλείς, αξιόπιστες και αποδοτικές λύσεις πληρωμών, παρέχοντάς τους την δυνατότητα να δεχθούν πληρωμές από δυνητικούς πελάτες, τόσο στις χώρες τους όσο και παγκοσμίως». Σταματάει όμως εκεί ο ρόλος της εταιρείας; Όχι.

Πέρα από την καινοτομία στις ψηφιακές πληρωμές, μέσω του προγράμματος Team Visa, η εταιρεία έχει στηρίξει συνολικά σχεδόν 700 αθλητές από το 2000. Με τα μάτια στραμμένα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν σύντομα, όπου αγωνίζονται οι 4 στους 10 Ευρωπαίοι αθλητές μέλη της Team Visa, η εταιρεία προγραμματίζει τη διεξαγωγή του Visa Payments Forum Europe κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων υπογραμμίζοντας και αναδεικνύοντας τη σημασία τους.

Only in

Έμεινε παράλυτη κάνοντας acro yoga - Πάνω από 160.000 δολάρια δωρεές για να την βοηθήσουν

Η Άμπι έπεσε και τραυμάτισε τη σπονδυλική της στήλη ενώ έκανε acro yoga, ένα άθλημα που συνδυάζει τη γιόγκα και τα ακροβατικά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024