Εάν περιμένετε το πρώτο σας μωράκι, είναι σίγουρο ότι ήδη θα έχετε ξεκινήσει τις προετοιμασίες του δωματίου για το νέο σας μέλος και θα έχετε διαλέξει τα κατάλληλα σεντόνια και ρούχα του.

Και μπορεί να έχετε φροντίσει μέχρι και τις τελευταίες λεπτομέρειες για το μικρό σας πλασματάκι αλλά μάλλον έχετε ξεχάσει ένα πράγμα στο οποίο θα βασιστείτε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ως νέος γονέας! Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά, οι πάνες.

Μπορεί να είχατε υποψιαστεί πολλά πράγματα πριν γίνετε γονείς, όχι όμως και πόσες διαφορετικές πάνες υπάρχουν στην αγορά.

Για την επιλογή των ιδανικών για το μωρό σας θα χρειαστούν αρκετές δοκιμές και πειραματισμοί και ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του θα χρειαστεί να αλλάζετε συχνά μέγεθος ώστε να εξασφαλίσετε τη μέγιστη άνεση στο μικρό σας και να κάνετε πιο εύκολη για όλους τη διαδικασία της αλλαγής.

Ας δούμε, λοιπόν, πότε πρέπει να επιλέγετε την κάθε κατηγορία πάνας.

Τους πρώτους μήνες της ζωής τους το μωρό σας θα φορά αποκλειστικά πάνες με αυτοκόλλητο γιατί πιθανότατα θα είναι οι μόνες που θα του κάνουν. Οι πάνες με αυτοκόλλητο σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε το μέγεθος της πάνας ακριβώς στα μέτρα του, για να αποφύγετε τυχόν διαρροές και ατυχήματα.

Όσο μεγαλώνει το μωρό σας, αλλάζουν και τα μεγέθη της πάνας. Μόλις το μωρό σας φθάσει το τρία κιλά θα χρειαστείτε να αλλάξετε νούμερο πάνας.

Στην αγορά θα βρείτε και mega συσκευασίες ώστε να μην χρειαστεί να τρέχετε στα σούπερ μάρκετ κάθε μέρα.

Επίσης, μπορείτε να προμηθευτείτε και οικολογικές παιδικές όπως οι πάνες Bambo Nature θα βοηθήσουν το μικρό σας να αισθάνεται άνετα, να είναι δραστήριο, στεγνό, ελεύθερο να εξερευνήσει τον κόσμο και πάντα να μένει στεγνό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Καθώς το μωρό σας αναπτύσσεται θα χρειαστεί να αλλάξετε και το μέγεθος της πάνας. Εάν ανησυχείτε σχετικά με το πώς θα αντιληφθείτε ότι πρέπει να μεταβείτε σε διαφορετικό, μεγαλύτερο μέγεθος, τότε πρέπει να παρατηρείτε τη συχνότητα διαρροών και να προσέξετε ότι η πάνα καλύπτει πάντα τον αφαλό του μωρού. Φυσικά, παράλληλα προσέχετε να εφαρμόζει η πάνα ικανοποιητικά επάνω του, χαρίζοντας ελευθερία κινήσεων.

Μετά την ηλικία των έξι μηνών θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι οι πάνες βρακάκι ταιριάζουν περισσότερο στο μωρό σας.

Επιλέξτε πάνες που είναι δερματικά ελεγμένες. Κάποιες διαθέτουν και  τεχνολογία δείκτη υγρασίας που αλλάζει χρώμα όταν η πάνα χρειάζεται αλλαγή.

Να θυμάστε πως το πόσο καλή είναι μια πάνα εξαρτάται από τον βαθμό απορροφητικότητάς της. Οι υπεραπορροφητικές πάνες περιέχουν στον πυρήνα τους κάποιο ειδικό ζελατινώδες υλικό, που αυξάνει την απορροφητικότητα και έτσι διατηρείται το δέρμα του μωρού περισσότερο στεγνό.

Κρέμες και μωρομάντηλα

Το δέρμα του μωρού είναι το πιο απαλό πράγμα στον κόσμο! Το βρεφικό δέρμα απορροφά και χάνει υγρασία με γρηγορότερο ρυθμό απ’ ό,τι το δικό μας δέρμα, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη για προστασία απέναντι στην ξηρότητα καθημερινά.

Ο σωστός καθαρισμός και η περιποίηση του βρεφικού δέρματος προσφέρει χαλάρωση και ευεξία στο βρέφος. Σκοπός είναι η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος του έτσι ώστε να αποφεύγονται οι μολύνσεις και οι ερεθισμοί.

Για τον καθαρισμό του μωρό σας χρησιμοποιήστε μωρομάντηλα και μια κρέμα κατά των ερεθισμών.

Η κρέμα αλλαγής πάνας πρέπει να εφαρμόζεται πάντα μετά από κάθε αλλαγή της πάνας.

Η κρέμα κατά του συγκάματος μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης και διαθέτει επουλωτικές ιδιότητες, κάνοντάς την ιδανική για την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού σας.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βρεφική πούδρα σε μορφή σκόνης, που προστατεύει αποτελεσματικά το δέρμα από ερεθισμούς, απορροφώντας κάθε ίχνος περιττής υγρασίας.

Ό,τι και να ψάχνετε για την φροντίδα του μωρού σας αλλά και όλα τα προϊόντα βρεφικής περιποίησης θα τα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία και ασυναγώνιστες τιμές στο SHOPFLIX.gr.

Κάντε τις αγορές σας από την πλατφόρμα και όλα σας τα προϊόντα θα σας παραδοθούν έγκαιρα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.