Η τρανς δημιουργός περιεχομένου Jools Lebron έκανε το demure makeup την απόλυτη τάση στο μακιγιάζ για το υπόλοιπο του καλοκαιριού -και απ’ ό,τι φαίνεται και της νέας σεζόν- κάνοντας χιλιάδες κορίτσια στο TikTok να δημιουργούν συνεχώς βίντεο με τις ατάκες της και να υιοθετούν τις προτάσεις της τόσο στο makeup όσο και στα νύχια και τα μαλλιά.

Η ίδια έχει πλέον 1,5 εκατομμύρια ακόλουθους στο προφίλ της στο TikTok και σχεδόν 100 εκατομμύρια likes στα βίντεό της, ενώ ο όρος demur” κάνει θραύση σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ζωή της έχει αλλάξει προς το καλύτερο. «Τη μια στιγμή ήμουν ταμίας κι έφτιαχνα βίντεο στο διάλειμμά μου, και τώρα επισκέπτομαι διάφορες χώρες για να πηγαίνω σε events ως καλεσμένη και να μιλάω για τη demure αισθητική» εξήγησε η ίδια στο site της The Independent τονίζοντας πως έτσι θα μπορέσει τελικά να χρηματοδοτήσει τη φυλομετάβαση που θέλει να κάνει.

Τι είναι, όμως, το demure makeup, για το οποίο γίνεται τόσος λόγος πια παντού;

Τι είναι το demure makeup

Το demure θέμα των βίντεο της Jools Lebron ξεκίνησε ως αναφορά σε ένα άλλο βίντεο, όπου είχε επιλέξει να πάει με πιο φυσική εμφάνιση στην πρώτη της μέρα σε μια νέα δουλειά, αφού είχε κάνει ένα πιο δραματικό στυλ μακιγιάζ σε μια προηγούμενη δουλειά. «Ήθελα να είμαι φυσική και να μην κάνω πολλά-πολλά στο πρόσωπό μου. Δεν ήθελα να εμφανιστώ την πρώτη μέρα στη νέα μου δουλειά με ένα πράσινο cut crease. Δεν ήθελα να φαίνομαι σαν κλόουν, οπότε ουσιαστικά αυτοσαρκαζόμουν και αναφερόμουν στο πώς είχα εμφανιστεί σε μια άλλη δουλειά» ανέφερε στο CBS News η Jools Lebron. Demure, λοιπόν, σημαίνει σεμνό, οπότε όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα μίνιμαλ, «ήσυχο», αυστηρό κι επαγγελματικό, «σεμνό» μακιγιάζ που αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα συγκρατημένο, glam μακιγιάζ με γήινες αποχρώσεις κι ένα ωραίο, καλά μπλενταρισμένο αποτέλεσμα στο πρόσωπο, όπως διατυπώνει ο makeup artist Bryan Cantor. Γι’ αυτόν τον λόγο, προτιμήστε τόνους που δείχνουν φυσικοί στο πρόσωπό σας και μείνετε μακριά από χρώματα που είναι φωτεινά κι έντονα ή πολύ «δραματικά» και άρα υπερβολικά.

Ωστόσο, το να είστε «πολύ προσεκτικοί, πολύ σεμνοί» («very demure, very mindful» είναι η χαρακτηριστική ατάκα της Jools Lebron) δεν αφορά μόνο την εμφάνισή σας, αλλά μια ολόκληρη φιλοσοφία κι αισθητική. Έχει να κάνει με το να σέβεστε τον εαυτό σας και τον χώρο στον οποίο θα βρεθείτε κι έτσι να ντύνεστε και να βάφεστε ανάλογα. Για παράδειγμα, αν έχετε να πάτε σε ένα επαγγελματικό ραντεβού, προτιμήστε ένα φυσικό μακιγιάζ κι ένα σεμνό outfit, και αφήστε το έντονο makeup και τα πιο σέξι ρούχα για άλλες περιστάσεις.

Πώς θα πετύχετε βήμα-βήμα το τέλειο demure makeup

Όσο για το τέλειο demure makeup; Το πολύ «σεμνό» μακιγιάζ της Jools Lebron σχεδόν σε όλα τα βίντεό του αποτελείται από foundation, ροδαλά μάγουλα, περιποιημένα φρύδια, φυσικά ροζ χείλη, λεπτή γραμμή eyeliner και μάσκαρα.

– Ξεκινήστε απλώνοντας το foundation σε όλο το πρόσωπο με ένα πινέλο για foundation ή ένα νωπό σφουγγαράκι μακιγιάζ.
– Εφαρμόστε ένα bronzer με ματ φινίρισμα στα ζυγωματικά, στους κροτάφους και περιμετρικά του προσώπου σας, για να του δώσετε περισσότερη διάσταση και μια ηλιοκαμένη όψη, όσο έχουμε ακόμη καλοκαίρι.
– Απλώστε μια γήινη ματ σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο, για να αναδείξετε τα μάτια σας και να «γλυκάνετε» το βλέμμα σας.
– Εάν θέλετε να ακολουθήσετε πιστά το μακιγιάζ της Jools Lebron, συνεχίστε με μια λεπτή γραμμή μαύρου eyeliner.
– Ολοκληρώστε το eye makeup σας με λίγες στρώσεις από μαύρη μάσκαρα.
– Απλώστε ένα ρουζ σε απαλό ροζ χρώμα στα μήλα του προσώπου σας.
– Τελειοποιήστε το makeup looks σας βάφοντας τα χείλη σας σε έναν απαλό ροζ τόνο και είστε έτοιμες και… very demure!

* Πηγή: Vita