Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Expert tips: Πως να απαλλαγείτε από ρυτίδες και λεπτές γραμμές ενώ κοιμάστε

Expert tips: Πως να απαλλαγείτε από ρυτίδες και λεπτές γραμμές ενώ κοιμάστε

Ξυπνήστε φρέσκια και λαμπερή.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ύπνος δε σημαίνει αδράνεια -ο εγκέφαλος και το σώμα σας δουλεύουν σκληρά ενώ παραδίδεστε στην αγκαλιά του Μορφέα. Για παράδειγμα, το δέρμα σας μπαίνει σε λειτουργία επανόρθωσης όσο κοιμάστε – αξιοποιήστε, λοιπόν, την ευκαιρία για να επιβραδύνετε την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων ακολουθώντας τα παρακάτω tips των skin experts.

#1: Καθαρίστε το πρόσωπό σας

Ακόμη κι αν παραλείπετε τον πρωινό καθαρισμό του προσώπου, γιατί νιώθετε πως στεγνώνει και κάνει ξηρή την επιδερμίδα σας, ο βραδινός καθαρισμός είναι αδιαπραγμάτευτος. Αν επιλέξετε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας μόνο μία φορά τη μέρα, κάντε το το βράδυ για να απομακρύνετε όλους τους ρύπους και τα μικρόβια που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα και μπορούν να συμβάλουν στο οξειδωτικό στρες και σε θαμπάδα, αλλά και να σας κάνουν δώρο… λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ελεύθερες ρίζες επιτίθενται στο κολλαγόνο και την ελαστίνη και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη γήρανση της επιδερμίδας. Εάν, μάλιστα, βάφεστε καθημερινά, φροντίστε να κάνετε τακτικά ήπια απολέπιση (ιδανικά με τη βοήθεια προϊόντα με AHAs), για να μην καταλήξετε με φραγμένους πόρους.

#2: Ενυδατωθείτε

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δέρμα είναι πιο διαπερατό τη νύχτα -συγκεκριμένα από το απόγευμα ως το βράδυ-, που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο εύκολο να χάσει υγρασία κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου – για αυτό προτείνουν να εφαρμόζετε μια πιο πλούσια ενυδατική ή αντιγηραντική κρέμα νύχτας, που θα εμποδίσει την απώλεια υδάτωσης. Ψάξτε συστατικά όπως κεραμίδια, πεπτίδια και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στην κρέμα νύχτας που θα επιλέξετε, γιατί ενδυναμώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό ο οποίος “κλειδώνει” την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Μπορείτε ακόμη και να δοκιμάσετε και το slugging, μια viral skincare μέθοδο που ήρθε από το K-beauty και περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός balm, όπως η βαζελίνη, ως το τελευταίο βήμα της βραδινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας. Το slugging προέρχεται από τον κόσμο του K-beauty και είναι ένας δημοφιλής τρόπος ενίσχυσης των επιπέδων υγρασίας του του δέρματος.

#3: Πάρτε τη σωστή στάση ύπνου

Ναι, η στάση του ύπνου  μπορεί να οδηγήσει σε λεπτές γραμμές με την πάροδο του χρόνου. Συγκεκριμένα, αυτές οι λεπτές γραμμές ανήκουν στην κατηγορία «ρυτίδες συμπίεσης», επειδή εμφανίζονται όταν πιέζουμε το πρόσωπό μας στο μαξιλάρι κάθε βράδυ. Καθώς τα επίπεδα του κολλαγόνου αρχίζουν να μειώνονται στο πέρασμα του χρόνου, μπορεί να παρατηρήσετε ότι αυτές οι γραμμές ύπνου αργούν πολύ να φύγουν από το πρόσωπό σας αφού ξυπνήσετε. Προσπαθήστε, λοιπόν, να ελέγχετε τη στάση ύπνου σας και να κοιμάστε ανάσκελα ώστε να μην πιέζετε και τρίβετε το πρόσωπό σας, αλλά και το ντεκολτέ και το στήθος σας στο μαξιλάρι. Μπορείτε, ακόμη, και να επενδύσετε σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, ώστε το δέρμα σας να «γλιστράει» στην επιφάνειά της και να μην τρίβεται.

* Πηγή: Vita 

Only in

Η γη ψιθυρίζει τα παράπονά της – Τι έδειξε πείραμα με μικρόφωνα στο έδαφος

Τα ηχητικά τοπία του υπεδάφους αποκαλύπτουν την κατάσταση των οικοσυστημάτων, λένε ερευνητές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024