Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας για την φωτιά στο εργοτάξιο της ΔΕ Μάνδρας

Ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας για την φωτιά στο εργοτάξιο της ΔΕ Μάνδρας

Η πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές σε μηχανήματα έργου του Δήμου.

Για την φωτιά που ξέσπασε στο αμαξοστάσιο της ΔΕ Μάνδρας και είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν ζημιά μηχανήματα έργου του Δήμου, πήρε θέση ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Δρίκος και με γραπτή του δήλωση υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Τις πρωινές ώρες και για αίτια που διερευνώνται από την ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με ισχυρές τις πιθανότητες της εμπρηστικής ενέργειας ή της ανάφλεξης από σύστοιχη κολώνα , εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον χώρο του αμαξοστασίου της ΔΕ Μάνδρας.

Η φωτιά ξεκίνησε πλησίον των παρκαρισμένων οχημάτων του επιχειρησιακού στόλου του Δήμου.

Έγινε άμεση κλήση της Πυροσβεστικής όπου επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Με συνδρομή τις προσπάθειες των εργαζομένων αλλά και με υδροφόρες προσπαθήσαμε να περιορίσουμε την φωτιά.

Ωστόσο ο ισχυρός αέρας που έπνεε σήμερα στην περιοχή λειτούργησε με τέτοιο τρόπο ώστε η φωτιά που επεκτάθηκε στα ελαστικά των οχημάτων, άρχισε να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, βρίσκοντας εύκολη καύσιμη ύλη. Ένας ακόμη αρνητικός παράγοντας που συνέβαλε καταλυτικά στην επέκταση της πυρκαγιάς είναι η στενότητα του χώρου του εργοταξίου.

Εξαιτίας της έλλειψης χώρου, αναγκαστικά τα οχήματα είναι παρκαρισμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Έτσι σε συνδυασμό με όλους τους παραπάνω παράγοντες η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα.

Οι ζημιές στα οχήματα

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς είναι, η καταστροφή ενός απορριμματοφόρου και ενός DAF (φορτηγό ανατρεπόμενο), ενώ υλικές ζημιές υπέστησαν ένα γερανοφόρο όχημα και ένα ακόμη απορριμματοφόρο.

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και σε συνδυασμό με την προσπάθειες των υπαλλήλων του Δήμου, καταφέραμε να διασώσουμε επτά οχήματα αλλά και να περιορίσουμε τις συνέπειες από μια μεγάλη εκτεταμένη πυρκαγιά.

Το απορριμματοφόρο που καταστράφηκε ολοσχερώς ήταν ένα παροπλισμένο όχημα καθώς είχε να λειτουργήσει από το 2009 όπου ανήκε στην Επιχειρησιακή Δύναμη του πρώην Δήμου Ερυθρών και έκτοτε δεν είχε τεθεί προς όφελος υπηρεσίας του πολίτη.

Το DAF (φορτηγό ανατρεπόμενο) δεν λειτουργούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, με δικές μας ενέργειες και επισκευές είχε τεθεί τους τελευταίους 5 μήνες στην υπηρεσία του πολίτη. Οι ζημιές του αναμένεται να εκτιμηθούν.

Όσες βλάβες έγιναν στα οχήματα, θα αποκατασταθούν άμεσα, ενώ όσα μηχανήματα καταστράφηκαν πρόκειται να αντικατασταθούν».

Τέλος, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας δρομολογείται νέο ιδιόκτητο πρότυπο νέο εργοτάξιο, σε πρότυπα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, σε ιδιόκτητη έκταση του Δήμου μεγαλύτερη των 20 στρεμμάτων.

Πηγή φωτογραφίας, Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας

Only in

Αποκάλυψη in: Προσκλήσεις για… περατωμένα έργα υποδομής ύψους 570 χιλ. ευρώ για το Ράλι Ακρόπολις (video)

Το in αποκαλύπτει τρεις προσκλήσεις ενδιαφέροντος αξίας 570.200 ευρώ για να γίνουν έργα υποδομής του Ράλι Ακρόπολις στη Λαμία, που όμως, όπως δείχνουν τα ντοκουμέντα, έχουν ήδη... περατωθεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024