Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Η Ψίμυθος το νησί των διακοπών του Μητσοτάκη, για να τα βλέπει όλα καλύτερα, ενώ πάνε χειρότερα

Ανδρουλάκης: Η Ψίμυθος το νησί των διακοπών του Μητσοτάκη, για να τα βλέπει όλα καλύτερα, ενώ πάνε χειρότερα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός ζει σε μια φανταστική χώρα, σχολιάζοντας τη χιλιοειπωμένη προαναγγελία του «τέλους» της ακρίβειας

Μιλώντας απόψε στα Γρεβενά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε τη χιλιοειπωμένη από τον πρωθυπουργό προαναγγελία του «τέλους» της ακρίβειας, την απαξίωση του κοινωνικού κράτους και την απουσία στρατηγικού σχεδίου για ανταγωνιστική και ανθεκτική οικονομία.

«Βελτιώθηκε η ζωή του λαού μας; Έχουμε καλύτερα νοσοκομεία ή χειρότερα; Έχουμε φθηνότερα προϊόντα ή ακριβότερα; Έχουμε χαμηλότερα ενοίκια ή υψηλότερα; Έχουμε φθηνότερη ενέργεια ή ακριβότερη; Έχουμε σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων ή η λειψυδρία σαρώνει τον τόπο; Το κόστος παραγωγής για τον πρωτογενή τομέα έπεσε ή ανέβηκε; Μάλλον ο κ. Μητσοτάκης ζει σε μια φανταστική χώρα. Η Ψίμυθος πρέπει να ήταν το νησί των καλοκαιρινών διακοπών του για να τα βλέπει όλα καλύτερα, ενώ πάνε χειρότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε, επίσης, ως ενδεικτικό παράδειγμα για τα «κυβερνητικά ημίμετρα» στο πεδίο της πράσινης ανάπτυξης, ότι ενώ «επένδυσε ο δήμος του Άργους Ορεστικού 13 εκατ. ευρώ στη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας, όπως τους ανακοίνωσαν όροι σύνδεσης δεν υπάρχουν», για να αναρωτηθεί «πώς θα σταθεί όρθιος ο πρωτογενής τομέας, όταν αυξάνονται όλοι οι συντελεστές παραγωγής – ενέργεια, λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα; Το αποτέλεσμα είναι ότι δαπανήθηκαν φέτος 10 δισεκατομμύρια σε εισαγωγές τροφίμων σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος».

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και γιορτάζει πηρήφανα τα πενήντα του χρόνια»

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε πως «εκεί που μας είχαν όλοι προγραμμένους, έχουμε επιστρέψει και γιορτάζουμε περήφανα τα πενήντα χρόνια ΠΑΣΟΚ, τα πενήντα χρόνια της Δημοκρατικής Παράταξης, της οποίας το έργο αντικρίζουν οι πολίτες όπου και αν γυρίσουν το βλέμμα. Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στα δημόσια πανεπιστήμια, στα οδικά δίκτυα, στις ανεξάρτητες αρχές».

Τέλος, σχετικά με την εσωκομματική διαδικασία ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε: «Δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ κόμμα με βαρονίες. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι το ΠΑΣΟΚ του απλού κόσμου που έμεινε στα δύσκολα. Γι’ αυτό πήρα την απόφαση στις 30 Ιουνίου εσείς – η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά – να μας κρίνετε όλους και για αυτά που κάναμε και για αυτά που δεν κάναμε».

Only in

Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μαγνησία - Περιβαλλοντική και οικονομική «βόμβα»

Η Μαγνησία εκπέμπει SOS. Τόνοι νεκρών ψαριών έφτασαν να επιπλέουν σε όλο τον Παγασητικό με το αποκρουστικό θέαμα να κάνει το γύρο του κόσμου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024