ΚΠυκνές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά, αλλά και τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι αιφνιδιάστηκε από την απόφαση αυτή, τη δεδομένη χρονική στιγμή (σ.σ. προφανώς η συνέντευξη Φάμελλου προηγήθηκε των δηλώσεων Κασσελάκη στο MEGA, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο κ. Φάμελλος ήταν ενήμερος για τις αλλαγές που σκόπευε να κάνει στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ένα μήνα πριν).

«Η εισήγηση αυτή του προέδρου δημιούργησε ένα τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Επέλεξε να δημιουργήσει ένα εσωτερικό πρόβλημα, ενώ η κοινωνία έχει τεράστια προβλήματα. Το ερώτημα το δικό μου είναι γιατί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε μία κοινοβουλευτική ομάδα που είχε μία πάρα πολύ καλή παρουσία», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Και προσέθεσε πως «με την κίνησή του αυτή, ο πρόεδρος αμφισβήτησε την ενότητα και τη συλλογικότητα. Για μένα πάνω από όλα είναι η ενότητα και η συλλογικότητα».

«Έχω ανοίξει ξεκάθαρα θέμα πολιτικής τής ηγεσίας»

«Δεν έχω μία ανάγνωση προσωπικών στάσεων. Δεν είμαι ούτε σύμμαχος ούτε αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη. Θέλω έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση αυτή, μας οδηγεί σε έναν μικρότερο ΣΥΡΙΖΑ με έναν αναίτιο διχασμό», είπε ακόμη ο κ. Φάμελλος, σημειώνοντας ότι «η επιλογή του προέδρου ήταν λάθος», καθώς οδηγεί σε έναν συρρικνωμένο ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς εάν θα θέσει ζήτημα ηγεσίας, απάντησε πως έχει ανοίξει «ξεκάθαρα θέμα πολιτικής τής ηγεσίας».

Σχλιάζοντας την κόντρα του Παύλου Πολάκη και της Αθηνάς Λινού, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως δεν μπορεί να έχει η δραστηριότητα της Αθηνάς Λινού συσχέτιση με την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, που τον έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως έχουμε μία «καταστροφική κυβέρνηση» και ένα «ανύπαρκτο κράτος δικαίου», με τεράστια προβλήματα να ταλανίζουν τους πολίτες.