Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Γερουλάνος: Σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, γνωρίζω την αγορά και τη σημασία της μικρομεσαίας επιχείρησης

Γερουλάνος: Σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, γνωρίζω την αγορά και τη σημασία της μικρομεσαίας επιχείρησης

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση με την αγορά και δη την ελληνική αγορά», λέει ο Παύλος Γερουλάνος

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση με την αγορά και δη την ελληνική αγορά», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, λέγοντας πως από τη δική του εμπειρία από τις επιχειρήσεις, «που οι τράπεζες μας δίνανε χρήματα για να εξαγοράσουμε ανταγωνιστές μας, δεν είναι το πρόβλημά μας το μέγεθος των επιχειρήσεων ή δεν είναι το πρώτο μας πρόβλημα».

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Γερουλάνος εξήγησε πως «το να δίνουμε κίνητρα για συγχωνεύσεις, οδηγεί σε συγχωνεύσεις μεγάλων επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να τροφοδοτούμε τα ολιγοπώλια και την αισχροκέρδεια. Ο κ. Μητσοτάκης και με τις εφοδιαστικές αλυσίδες το έχει κάνει αυτό. Και με την ενέργεια. Δίνει κίνητρα για συγχωνεύσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε ολιγοπώλια σε αυτές τις δύο αγορές και αυτά τα ολιγοπώλια όχι μόνο να οδηγούν την ακρίβεια που έρχεται από το εξωτερικό, αλλά να οδηγούν και την αισχροκέρδεια».

«Αισχροκέρδεια για εμένα είναι και φαίνεται, όταν τα επιτόκια καταθέσεων στην Ελλάδα και τα επιτόκια χορηγήσεων των τραπεζών έχουν τη μεγαλύτερη διαφορά από όλη την Ευρώπη. Δεν το χρειάζονται αυτό. Δεν θα σωθούν οι τράπεζες με αυτό τον τρόπο. Αντίθετα, καταστρέφουν την μικρομεσαία επιχείρηση», σημείωσε.

Και προσέθεσε πως «αν δεν δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να μπορεί μία τέτοια εταιρεία να σταθεί στα πόδια της και να αναπνεύσει και αν δεν σταματήσουμε να τη φορολογούμε από την πρώτη μέρα, να τη βάζουμε να έχει 45 δικηγόρους και 35 λογιστές, αν δεν τη βοηθήσουμε να μπορεί να έχει κίνητρα στην αρχή, να μπορεί να βγει στο εξωτερικό – γιατί αυτό κάνει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή. Τελειώνει τις επιχειρήσεις με το που ξεκινάνε – αντί να έχουμε αυτή τη νοοτροπία, να έχουμε μια νοοτροπία που να ενθαρρύνει τους νέους να κάνουν τις δικές τους εταιρείες και να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους».

«Έχω πρόγραμμα για τη χώρα και το κατέθεσε πριν 7 χρόνια»

«Έχω σχέδιο για τη χώρα και το κατέθεσα πριν από 7 χρόνια», απάντησε ο Παύλος Γερουλάνος σε δημοσιογραφικό σχόλιο για έλλειψη προγραμματικών θέσεων από τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ.

«Βρίσκω ανενημέρωτους αυτούς που το λένε και πραγματικά με θυμώνει, διότι μπαίνει μέσα σε ένα πλαίσιο του ‘όλοι ίδιοι είναι’», επισήμανε και τόνισε πως ο ίδιος έχει καταθέσει το πρόγραμμά του για τη χώρα πριν από 7 χρόνια.

«Λέγεται Αναγέννηση, το επικαιροποίησα πριν από 3 χρόνια. Είναι ένα σχέδιο για τις διοικητικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα για να πάει μπροστά. Αυτού του είδους η ισοπέδωση της πολιτικής είναι αυτό που κάνει τον κόσμο να νομίζει ότι δεν υπάρχουν διαφορές. Εγώ έχω καταθέσει ένα σχέδιο. Είναι ένα σχέδιο ριζοσπαστικών αλλαγών που έχει ανάγκη η κοινωνία», σημείωσε καταληκτικά.

Only in

Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μαγνησία - Περιβαλλοντική και οικονομική «βόμβα»

Η Μαγνησία εκπέμπει SOS. Τόνοι νεκρών ψαριών έφτασαν να επιπλέουν σε όλο τον Παγασητικό με το αποκρουστικό θέαμα να κάνει το γύρο του κόσμου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024