Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Ο «δρόμος» για το αίτημα διαγραφής της Αθηνάς Λινού και «το άλμα προς τα εμπρός με κάθε κόστος»

Κασσελάκης: Ο «δρόμος» για το αίτημα διαγραφής της Αθηνάς Λινού και «το άλμα προς τα εμπρός με κάθε κόστος»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί πώς έλαβε την απόφαση να ζητήσει τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού «με κάθε κόστος».

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» λέει ο Κασσελάκης, δηλώνει πως δεν έχει καλυφθεί από τις εξηγήσεις της Αθηνάς Λινού και επιμένει στην παραίτησή της γιατί «η διαφάνεια και ο αγώνας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξηγεί αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν με την υπόθεση της ΑΜΚΕ Prolepsis και την βουλεύτρια του κόμματος.

«Να παραδώσει την έδρα προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα»

«Ζήτησα εξηγήσεις από την Αθηνά Λινού. Τα στοιχεία που μας παρείχε δημιούργησαν περισσότερες απορίες και αμφιβολίες από όσες προϋπήρχαν. Το γραφείο μου ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις και στοιχεία, τα οποία δεν δόθηκαν μέχρι σήμερα, που είναι η ημέρα της έναρξης των εργασιών της Βουλής» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνοντας αποφασισμένος ακόμα και για «μια χαμένη έδρα» στο Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει γνωστό πως ήταν αδύνατο να επικοινωνήσει με την κ. Λινού. «Αναζητούμε όλη μέρα την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα. Είναι ενήμεροι οι συνεργάτες της. Δεν απαντά» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Διαγραφή της Αθηνάς Λινού

Συνεπώς, εξηγεί, «ζήτησα τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Τυχόν παραίτησή της πλέον είναι προσωπικό (και πολιτικό) ηθικό της ζήτημα».

Ξεκαθαρίζει πως δεν είναι εισαγγελέας, πως μιλά καθαρά πολιτικά και «η οικονομική δραστηριότητα με εταιρείες διαφαινόμενου ειδικού σκοπού σε συνδυασμό με μια σειρά απευθείας αναθέσεων δεν συνάδουν με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ». Προσθέτει πως «η οικονομική δραστηριότητα της Αθηνάς Λινού έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγει: «Για εμένα δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ προσωπικής συμπάθειας και αναγκαίας πολιτικής πράξης. Όπως δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ μίας χαμένης έδρας και μίας Αριστεράς χωρίς σκιές. Όπως δεσμεύτηκα χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει. Και θα αλλάξει ριζικά σε ένα κόμμα των μελών, των πολιτών, της κοινωνίας. Δυστυχώς οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν δύσκολες αποφάσεις. Και πρόσκαιρη πολιτική φθορά. Όμως για μένα το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το άλμα προς τα εμπρός θα γίνει με κάθε κόστος».

Only in

Επίσημο: Τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Αϊτόρ

Ο Ισπανός ανακοινώθηκε για έναν χρόνο από την ΑΕΚ Λάρνακας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024