Στην κάμερα του Live News μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης από την Κρήτη, όπου βρίσκεται, απαντώντας στα «καυτά» ερωτήματα της πολιτικής επικαιρότητας που αφορούν στις τρέχουσες εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ’ αρχήν, σημείωσε για την Αθηνά Λινού πως δεν τον έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της βουλευτή.

«Το γραφείο μου έχει ζητήσει την παραίτησή της και τη διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας. Προς το παρόν, δεν έχει απαντήσει. Το αίτημα που κάναμε είναι ξεκάθαρο», τόνισε, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι η κυρία Λινού δεν έχει ακόμα απαντήσει. Η απάντηση σε μηνύματα, είτε είναι τηλεφωνικά είτε γραπτά, είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μάλιστα, «υπάρχουν πράγματα που έπρεπε να είχαν διερευνηθεί πριν από την εσωμάτωσή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας γίνει μάθημα».

«Ο Φάμελλος γνώριζε ένα μήνα πριν»

Για τις εξελίξεις με τον Σωκράτη Φάμελλο, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε τα εξής: «Χωρίς να θέλω να μπω σε μικροπολιτικά πράγματα, αυτό για μένα είναι είδηση ότι διαφωνούσε μαζί μου από την πρώτη εβδομάδα. Από εκεί και πέρα, δεν ισχύει ότι το έμαθε χθες (σ.σ. για την αντικατάστασή του), γιατί είχαμε κάνει αυτή τη συζήτηση εδώ και ένα μήνα».

Μάλιστα, πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, αναφέρουν συγκεκριμένα πως ο Σωκράτης Φάμελλος είχε ενημερωθεί από τις 24 Ιουλίου για την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να προχωρήσει σε αλλαγές στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και σημειώνουν πως ο κ. Κασσελάκης επικοινώνησε χθες το πρωί με τον κ. Φάμελλο, ενημερώνοντάς τον ότι οι αλλαγές θα ανακοινωθούν σε αυτή την συνεδρίαση.

«Tο ότι διαφωνούσε μαζί μου από την πρώτη εβδομάδα, αυτό για εμένα είναι είδηση. Πρώτη φορά το άκουσα χθες. Προφανώς δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαφωνεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον πρόεδρο του κόμματος, αυτό έπρεπε να το γνώριζα. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι είχαμε μια καλή συνεργασία όλο αυτό τον καιρό. Έχω κάνει μια νέα εισήγηση για να είναι πιο αποδοτική η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Όποιος θέλει να με προκαλέσει είμαι ανοιχτός»

Σχετικά με το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε πως «το κόμμα θα αλλάξει, θα γίνει ένα σύγχρονο κόμμα και τα μέλη που είναι η βάση θα αποκτήσουν επιτέλους δύναμη. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έχω πει ξεκάθαρα, εάν αμφιβάλλουν για την στήριξη που έχω από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ας με προκαλέσουν, δεν έχω κανένα πρόβλημα», προσθέτοντας χαρακτηριστικά «ουδείς αναντικατάστατος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η βάση του».

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του MEGA για τον Παύλο Πολάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «το ζήτημα της κυρίας Λινού είναι εντελώς διαφορετικό από το ζήτημα του Παύλου Πολάκη. Θεωρώ ότι η στάση του εκείνη την ημέρα ήταν αντιπαραγωγική».

«Από εκεί και πέρα, θυμήθηκα την στάση του προέδρου της Βουλής, που αποκάλεσε τον Παύλο ‘ζήτουλα’. Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι δεν ανεχόμαστε από κανέναν της ΝΔ να μας κουνάει το δάχτυλο. Εκείνοι είναι που δεν διαγράφουν βουλευτές, που δεν ξέρουν αν το γένος είναι αρσενικό ή θηλυκό, και τους κρατάνε αν και έχουν 158 βουλευτές», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.