Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κεχαγιά: Οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην γίνεται να αποφευχθούν

Κεχαγιά: Οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην γίνεται να αποφευχθούν

«Οι βουλευτές αντέδρασαν στο πρόσωπο», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Βούλα Κεχαγιά για την αντικατάσταση Φάμελλου από τον Παππά - Τι είπε για ενδεχόμενες εσωκομματικές εκλογές

Ανοιχτό ενδεχόμενο για εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία άφησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βούλα Κεχαγιά, τονίζοντας πως «εάν κάποιοι θέσουν θέμα τότε θα κινηθούν με βάση το καταστατικό οι σχετικές διαδικασίες».

Απαντώντας για το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης είναι έτοιμος για εσωκομματικές εκλογές, η Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, επισήμανε πως «έχει πει στην Πολιτική Γραμματεία ότι δεν θέλει να ταλαιπωρήσει άλλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό όμως μπορεί να μην γίνεται να αποφευχθεί».

Σύμφωνα με την ίδια, «πρόθεσή του είναι να ενώσει, είναι πρόεδρος όλου του ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιοι έχουν άλλη άποψη και την καταθέσουν στα όργανα, θα μιλήσει η βάση του κόμματος».

«Είχε ενημερωθεί ο Φάμελλος για την απομάκρυνσή του»

Ερωτηθείσα για την καρατόμηση του Σωκράτη Φάμελλου από τη θέση του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τόνισε πως «ξεκινάει μία νέα κοινοβουλευτική περίοδος, έκρινε ότι θέλει με μία νέα ομάδα να τρέξει στο προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Βούλα Κεχαγιά τόνισε ότι προηγήθηκε της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας επικοινωνία του Στέφανου Κασσελάκη με τον Σωκράτη Φάμελλο, κατά την οποία του γνωστοποίησε τις προθέσεις του. «Υπήρχε περίπτωση να πει κάτι ένας πρόεδρος στο παρελθόν και να μην γίνει σεβαστό και τώρα ό,τι λέει ο πρόεδρος είτε σωστό είτε λάθος πρέπει να αμφισβητείται», διερωτήθηκε.

Συνέχισε λέγοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να προεδρεύει και να διοικεί, τονίζοντας πως «εγώ πολλά χρόνια τώρα ότι τα κόμματα δεν πρέπει να είναι αρχηγοκεντρικά, το «ελέγχω» καθορίζεται αριθμητικά. Είναι άλλο να ελέγχω λαμβάνοντας αποφάσεις υπέρ μου, άλλο να μπορώ να προεδρεύω και να διοικώ. Αυτό το κάνει».

Η Βούλα Κεχαγιά υπογράμμισε πως «θέλουμε να πάμε όλοι μαζί μέχρι τη ΔΕΘ και το καταληκτικό μήνυμα στη χθεσινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ήταν ότι πρέπει να προχωρήσουμε με ενότητα και να δώσουμε τη μάχη απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο που καταστρέφει αυτή χώρα».

«Οι βουλευτές αντέδρασαν στο πρόσωπο»

Ακόμη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε πως η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη για αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά, «είναι προνόμιο του εκάστοτε προέδρου. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό. Δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός. Υπάρχουν οι επιλογές του εκάστοτε προέδρου».

Η Βούλα Κεχαγιά συμφώνησε ότι οι βουλευτές αντέδρασαν περισσότερο στην πρόταση να αντικατασταθεί ο Σωκράτης Φάμελλος από τον Νίκο Πάππα, κάνοντας λόγο για ένα «κλίμα συνολικής αμφισβήτησής των επιλογών του προέδρου».

Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  μπορεί να αποφύγει τη διάσπαση. «Μπορεί να συνεχίσει. Τα τραύματα μπορούν να επουλωθούν. Το θέμα είναι υπάρχει αυτή η βούληση;», είπε.

«Να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους»

Σχετικά με τους σκληρούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά των «87», απάντησε πως «αυτό που έχει πει ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ότι «όλοι μας πρέπει να πούμε τις αλήθειες μας. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις προθέσεις μας. Είναι πρόθεση μου να δώσω μάχη σε αυτό το κόμμα; Ανήκω σε αυτό το κόμμα; Αγαπώ αυτό το κόμμα και θέλω να συνεχίσουμε όλοι μαζί»; Να το δηλώσουμε. Δεν είναι αυτή η πρόθεση μου. Αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Θέλεις να διεκδικήσεις να αλλάξει χέρια η ηγεσία του κόμματος. Κι αυτό είναι θεμιτό και δημοκρατικό. Πες το και δρομολόγησέ το. Έχουμε Κεντρική Επιτροπή», τόνισε και πρόσθεσε ότι «όλα αυτά είναι καλό να τα συζητήσουμε και να ανοίξουμε τα χαρτιά μας».

Only in

Έμεινε παράλυτη κάνοντας acro yoga - Πάνω από 160.000 δολάρια δωρεές για να την βοηθήσουν

Η Άμπι έπεσε και τραυμάτισε τη σπονδυλική της στήλη ενώ έκανε acro yoga, ένα άθλημα που συνδυάζει τη γιόγκα και τα ακροβατικά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024