Καυστικά σχολίασε τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας πως «το αναποδογύρισμα της πραγματικότητας από την κυβέρνηση έχει φτάσει πλέον σε άλλο επίπεδο με τον πρωθυπουργό να ανακαλύπτει πτώση τιμών».

Την ίδια ώρα το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «εκτός όλων των άλλων μόλις προχθές ανακοινώθηκαν νέες αυξήσεις και στις τιμές των φαρμάκων. Και προφανώς η μάχη κατά της ακρίβειας δεν μπορεί να γίνει με τη σημαία των «ευρωπαϊκών μέσων όρων», όπως κάνει τόσο η κυβέρνηση όσο και τα άλλα κόμματα, από τη στιγμή που είναι ενιαία η πολιτική που τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα και αυξάνει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων στα τρόφιμα, την ενέργεια, τις μεταφορές και αλλού».

Λόγια και υποσχέσεις από τον Μητσοτάκη

Σημειώνεται ότι πρωθυπουργός κατά το υπουργικό συμβούλιο παραδέχθηκε ότι «κανείς δεν λέει ότι οι τιμές δεν έχουν ανέβει και στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια», αλλά υποστήριξε ότι «σταδιακά τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα».

Μάλιστα, έκανε λόγο για δυσανάλογα μεγάλη επίδραση του ελαιόλαδου στον δείκτη τιμών τροφίμων στη χώρα, για να φτάσει να πει ότι «ο δείκτης στις τιμές των τροφίμων κινείται πια πτωτικά».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ως κορυφαίο μέτρο κατά της ακρίβειας και των προβλημάτων της καθημερινότητας ότι από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια στην Αττική Οδό θα είναι στα 2,5 ευρώ (αντί για 2,80 που είναι σήμερα).