Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές Φάμελλου κατά Κασσελάκη – «Μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια»

ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές Φάμελλου κατά Κασσελάκη – «Μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια»

Ο κ. Φάμελλος, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον κ. Παππά, άφησε σαφείς αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Σαφείς αιχμές κατά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη άφησε ο Σωκράτης Φάμελλος, μετά το πέρας της ψηφοφορίας για τις αλλαγές που είχε προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Φάμελλος έχασε τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Νίκο Παππά να είναι εκείνος που την αναλαμβάνει, βάσει της πρότασης Κασσελάκη, ο οποίος μόνον αλώβητος δεν βγήκε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε επί της ουσίας ότι οι επιλογές του κ. Κασσελάκη, καθώς και ο τρόπος με τον οποίον λαμβάνει τις αποφάσεις, διαρρηγνύουν την ενότητα του κόμματος.

«Η πρόταση του προέδρου για αλλαγή του προέδρου της ΚΟ πέρα από αιφνιδιαστική και αναίτια κυρίως είναι επιζήμια για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.  Έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του συνεδρίου που μας έδωσε εντολή για ενότητα και συλλογικότητα. Αντί για ενότητα -και χωρίς καμιά αιτιολογία- η εισήγηση του προέδρου μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Και τροφοδοτεί και ένα νέο κύκλο τοξικότητας, που μας προβληματίζει τελευταία όλο και περισσότερο.

Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Ούτε μπορούμε να λύσουμε προβλήματα δημιουργώντας εσωτερικούς εχθρούς. Αυτή η κατάσταση στο κόμμα μας επιτρέπει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να αλωνίζει και να κατεδαφίζει, ενώ αφήνει χώρο και στο ΠΑΣΟΚ να σφετερίζεται τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκμεταλλευόμενο την εκλογή προέδρου του. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία και παράγει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο. Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», προσέθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ, προτού γίνει η ψηφοφορία, ο κ. Φάμελλος δήλωσε πως δεν παραιτείται και ζήτησε να ψηφοφορία. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ένταση, ειδικά όταν ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως διαφωνούσε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη εβδομάδα.

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης τού απάντησε σε έντονο ύφος, λέγοντας «αφού διαφωνούσες, γιατί δεν το είπες; Αν από τη μία έχουμε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να διαφωνούν, κάποιος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί». Ο Γιώργος Γαβρήλος έλαβε το λόγο και φέρεται να είπε πως «δεν μιλάει κανείς για ανεπάρκεια του Σωκράτη (σ.σ. Φάμελλου). Όμως, πρέπει να καταλάβει ότι αντλεί τη νομιμοποίησή του από τον εκλεγμένο πρόεδρο».

Only in

Κοίτα ποιος μιλάει. Ο Άδωνις

Με μία μελέτη για τις αναμονές στα... βρετανικά νοσοκομεία απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης στην κριτική που δέχεται για την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις τραγικές ελλείψεις στα ελληνικά νοσοκομεία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024