Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: «Ας τον προκαλέσουν στην ΚΕ» απαντά η πλευρά Κασσελάκη στους «87»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ας τον προκαλέσουν στην ΚΕ» απαντά η πλευρά Κασσελάκη στους «87»

Οξύνεται η εσωτερική κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι τόνοι ανέβηκαν περαιτέρω μετά από την επεισοδιακή ψηφοφορία η οποία διεξήχθη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος

Τελειωμό δεν έχουν φουρτούνες στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η οποία διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης (28/8) να θέτει υπό αμφισβήτηση την αναγνώριση του Στέφανου Κασσελάκη ως ακλόνητου επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κασσελάκης έβαλε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία να αποδεχθούν αλλαγές, μεταξύ των οποίον την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά στην κεφαλή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η διαδικασία οδηγήθηκε σε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα αυτής φούντωσε εκ νέου το ήδη τεταμένο κλίμα το οποίο επικρατούσε τις τάξεις του κόμματος.

Μετά από την ανακοίνωση του αποτελέσματος, το οποίο ήταν 17 υπέρ της πρότασης Κασσελάκη, 12 κατά και 4 «παρών», οι «87» επί της ουσίας έθεσαν ζήτημα ηγεσίας, αναφέροντας πως ο κ. Κασσελάκης είναι ένας πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία.

Η πλευρά Κασσελάκη απαντά μέσω πηγών, οι οποίες αναφέρουν πως «ο Πρόεδρος έχει τεράστια πλειοψηφία στην βάση. Μόνο αυτή η πλειοψηφία μετρά. Αν επιθυμεί η ομάδα των 87 – ή όσων είναι τέλος πάντων – ας τον προκαλέσουν στην ΚΕ».

Νωρίτερα, ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Παππά, επί της ουσίας «έδειξε» τον κ. Κασσελάκη ως υπαίτιο της δημιουργίας της υφιστάμενης βαθιάς εσωστρέφειας στο εσωτερικό του κόμματος και παράλληλα του καταλόγισε ευθύνες για τη νέα κλιμάκωση της έντασης.

«Η πρόταση του προέδρου για αλλαγή του προέδρου της ΚΟ πέρα από αιφνιδιαστική και αναίτια κυρίως είναι επιζήμια για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του συνεδρίου που μας έδωσε εντολή για ενότητα και συλλογικότητα. Αντί για ενότητα -και χωρίς καμιά αιτιολογία- η εισήγηση του προέδρου μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Και τροφοδοτεί και ένα νέο κύκλο τοξικότητας, που μας προβληματίζει τελευταία όλο και περισσότερο», δήλωσε ο κ. Φάμελλος.

«Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Ούτε μπορούμε να λύσουμε προβλήματα δημιουργώντας εσωτερικούς εχθρούς. Αυτή η κατάσταση στο κόμμα μας επιτρέπει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να αλωνίζει και να κατεδαφίζει, ενώ αφήνει χώρο και στο ΠΑΣΟΚ να σφετερίζεται τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκμεταλλευόμενο την εκλογή προέδρου του. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία και παράγει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο. Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», προσέθεσε ο ίδιος.

Only in

Κοίτα ποιος μιλάει. Ο Άδωνις

Με μία μελέτη για τις αναμονές στα... βρετανικά νοσοκομεία απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης στην κριτική που δέχεται για την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις τραγικές ελλείψεις στα ελληνικά νοσοκομεία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024