Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Βαρομετρικό χαμηλό στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανταλλαγή «πυρών» της Κουμουνδούρου με τη Λινού

Βαρομετρικό χαμηλό στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανταλλαγή «πυρών» της Κουμουνδούρου με τη Λινού

Σε περιδίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από τον Κοινοβουλευτική Ομάδα να είναι το θέμα της ημέρας.

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Αθηνά Λινού δεν συνεπάγεται και με παραχώρηση της έδρας με το κόμμα της Κουμουνδούρου να μην κρύβει την ενόχλησή του. Η πρώην -πλέον- βουλεύτρια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε γνωστό πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί ούτε να παραδώσει την έδρα υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος του κόμματος συμπεριφέρεται «ως αυτόκλητος δικαστής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αξίωσε η έδρα της να παραδοθεί στο κόμμα και άφησε αιχμές προς το πρόσωπό της αναφέροντας πως «απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν». Η κ. Λινού με τη σειρά της σημείωσε ότι, με τις πράξεις του, ο Στέφανος Κασσελάκης τής ζητάει να αποδεχθεί μια ανύπαρκτη ενοχή για την υπόθεση της ΑΜΚΕ «Prolepsis» και καταλογίζει στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθεια να μετατρέψει το κόμμα σε «πολακικό».

«Η έδρα ανήκει στο κόμμα», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση της κ. Λινού να κρατήσει την έδρα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που της απάντησε:

«1. Ουδέποτε αμφισβητήθηκαν οι 25.000 ψήφοι που η κ. Λινού έλαβε ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Η κα. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, κάτι που εξακολουθεί να πράττει και με τη σημερινή  δήλωσή της. Ως γνωστόν, είναι αναφαίρετο  δικαίωμα η μη αυτοενοχοποίηση…

3. Όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια».

«Καταστροφική πορεία του σημερινού κόμματος Πολάκη/Καπνισάκη/Κασσελάκη»

Λίγο μετά την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ η Αθηνά Λινού επανήλθε σημειώνοντας πως «η διαγραφή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σαφώς μια επιλογή του κ. Κασσελάκη μεταξύ εμού και του κ. Παύλου Πολάκη».

Δυστυχώς, αναφέρει μεταξύ άλλων «έδωσα αρκετό περιθώριο στον κ. Κασσελάκη να αποφασίσει σε τι είδους κόμμα θέλει να ηγηθεί, και αποφάσισε ότι το κόμμα που ηγείται θα μετατραπεί σε «πολακικό». Είμαι, όμως, βέβαιη ότι η καταστροφική πορεία του σημερινού κόμματος Πολάκη/Καπνισάκη/Κασσελάκη, αργά ή γρήγορα θα σταματήσει. Από την πλευρά μου συνεχίζω να πιστεύω ότι ένα ευρύτερο δημοκρατικό αριστερό κίνημα είναι εφικτό και θα συνεχίσω να δουλεύω γι’ αυτό».

Only in

Χαλκιδική: Με ποιο δικαίωμα αφαίρεσαν τη ζωή του Γιάννη, λέει ο πατέρας του 19χρονου

Ο αδελφός και ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, μίλησαν στο MEGA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024