Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης: Δεν μπορεί ο Μητσοτάκης να συνεχίσει να παίζει μπάλα μόνος – Τι είπε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Χαρίτσης: Δεν μπορεί ο Μητσοτάκης να συνεχίσει να παίζει μπάλα μόνος – Τι είπε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Να υπάρξει μια ισχυρή, προοδευτική, αριστερή, αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την πολιτική της επιδοτεί την κερδοσκοπία και ουσιαστικά οδηγεί σε μια βίαιη αναδιανομή εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους, υπογράμμισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε μετά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως είπε ο Αλέξης Χαρίτσης, «είχα ζητήσει αυτή τη συνάντηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών. Μια υπόθεση για την συσκότιση της οποίας φέρει ακέραια την ευθύνη η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά. Μια υπόθεση η οποία αποτελεί μαύρη κηλίδα στη Δημοκρατία μας και μάλιστα στην επέτειο των 50 χρόνων από τη γέννηση της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας».

«Να υπάρξει μια ισχυρή, προοδευτική, αριστερή, αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Συνέχισε λέγοντας πως «είναι ζήτημα εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς, να διαλευκανθεί πλήρως αυτό το πολύκροτο σκάνδαλο, το οποίο πλέον αποτελεί και αντικείμενο έρευνας σε διεθνές επίπεδο. Την ίδια στιγμή, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με την κυρία Πρόεδρο για τις πρόσφατες πυρκαγιές και κυρίως για την πυρκαγιά εδώ στην Αττική, η οποία έφτασε μέχρι τον οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας. Μια πρωτοφανής καταστροφή, που δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει τη χώρα, ακόμα και την πρωτεύουσά της, αθωράκιστη».

Κατά τον Αλέξη Χαρίτση, «οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι εδώ, είναι παρούσες και αυτό κάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης ακόμα μεγαλύτερες για την πολιτική αποδυνάμωσης της πολιτικής προστασίας. Συζητήσαμε το ζήτημα της λειψυδρίας, το οποίο πλέον απειλεί και την ίδια την πρωτεύουσα και είναι ακριβώς ένα ζήτημα που σχετίζεται με την κλιματική κρίση. Όπως βεβαίως την ίδια στιγμή συζητήσαμε και για το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία και δεν είναι άλλο από την τεράστια κρίση της ακρίβειας».

Πρόσθεσε καταληκτικά πως «η χώρα λοιπόν μέσα σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται μια ισχυρή, προοδευτική, αριστερή αντιπολίτευση. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να συνεχίσει να παίζει μπάλα μόνος του. Και θέλω σε αυτό να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Η Νέα Αριστερά θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια πειστική, μαχητική, τεκμηριωμένη, εναλλακτική πρόταση απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη».

«Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μας γεμίζουν θλίψη, η απαξίωση μας αγγίζει όλους»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων έξω από το Προεδρικό Μέγαρο σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι οι «εξελίξεις αυτές μας γεμίζουν θλίψη γιατί βλέπουμε ότι η απαξίωση τελικά μας αγγίζει όλους».

Όπως είπε, «παρακολουθούμε τα τελευταία επεισόδια σε ένα σίριαλ απαξίωσης και ευτελισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι εξελίξεις αυτές μας γεμίζουν θλίψη γιατί βλέπουμε ότι η απαξίωση τελικά μας αγγίζει όλους. Ακόμα και εμάς που είχαμε διαβλέψει εγκαίρως που οδηγεί η πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Συνέχισε λέγοντας πως «όμως αυτό που έχει σημασία για την ελληνική κοινωνία και επιμένω σε αυτό, είναι να υπάρξει μια ισχυρή, προοδευτική, αριστερή, αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και μια πειστική, εναλλακτική, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Η Νέα Αριστερά θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης συνοδευόταν από τον επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Σακελλαροπούλου – Χαρίτση

Αναλυτικά όσα είπαν Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Αλέξης Χαρίτσης κατά τη συνάντησή τους:

Αλέξης Χαρίτσης: Κυρία Πρόεδρε, θυμάστε όταν σας είχα ζητήσει αυτή τη συνάντηση, είχε δημοσιοποιηθεί και το πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σε σχέση με την υπόθεση των υποκλοπών, η οποία θεωρούμε ότι είναι ένα σκάνδαλο το οποίο οδηγεί σε μια θεσμική καταρράκωση, η οποία πρέπει να μας ανησυχεί όλους. Ήθελα να συζητήσουμε για αυτή την υπόθεση, αλλά βεβαίως στο μεταξύ έχουν μεσολαβήσει κι άλλα πολύ κρίσιμα ζητήματα, όπως ήταν και η πρόσφατη πυρκαγιά στην Αττική, η οποία έφτασε μέχρι και τον οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας και ήταν μια πρωτοφανής καταστροφή, η οποία δείχνει και την ανάγκη θωράκισης απέναντι στα φαινόμενα της κλιματικής κρίσης, για τα οποία δυστυχώς βλέπουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τα αναγκαία μέτρα. Έχουμε μείωση του αριθμού των πυροσβεστών, έχουμε πολύ χαμηλή απόδοση σε σχετικούς κοινοτικούς πόρους, είναι ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί πάρα πολύ.

Και βεβαίως υπάρχει και το ζήτημα της κρίσης της ακρίβειας, της οικονομικής κρίσης και στα τρόφιμα και στο ρεύμα και στη στέγη. Ένα ζήτημα το οποίο, αυτή τη στιγμή, δημιουργεί συνθήκες βίαιης αναδιανομής εισοδήματος, κατά τη γνώμη μας, από τους πολλούς στους λίγους, από την κοινωνία στα κερδοσκοπικά συμφέροντα, τα οποία εκμεταλλεύονται αυτή την κρίση, και δυστυχώς η πολιτική της κυβέρνησης, η πολιτική που επιδοτεί την κερδοσκοπία, είναι αυτή η οποία οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη όξυνση αυτής της κρίσης και από τον Σεπτέμβριο, ειδικά στο ρεύμα και στη στέγη και στα τρόφιμα, θα δούμε ακόμα μεγαλύτερες ανατιμήσεις, οι οποίες πλήττουν την κοινωνική πλειοψηφία.

Θεωρούμε ότι υπάρχει λοιπόν μια τριπλή κρίση, αν θέλετε θεσμική, οικονομική και κλιματική, η οποία πρέπει όλους μας, όσους έχουμε και τη θεσμική ευθύνη, να μας κάνει να ανησυχούμε και να συζητήσουμε επί της ουσίας για το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση, την ώρα που η πολιτική της κυβέρνησης νομίζω ότι είναι μια πολιτική, η οποία αντί να επουλώνει τις πληγές και αντί να αμβλύνει τις συνέπειες των πολλαπλών αυτών κρίσεων, είναι αυτή ακριβώς η οποία οξύνει τις κρίσεις. Και εμείς από τη μεριά μας, ως Νέα Αριστερά, θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο που μας αναλογεί και να ασκήσουμε μαχητική αλλά και ουσιαστική, τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Κύριε Πρόεδρε, η ορθή λειτουργία και η ποιότητα της Δημοκρατίας είναι καθήκον και μέριμνα όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό, η αξία του διαλόγου και η αναζήτηση συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων έχουν πρωταρχική σημασία και συμβάλλουν στο γενικό καλό. Περιμένω λοιπόν και εγώ με ενδιαφέρον να ακούσω τις απόψεις σας και να συζητήσουμε τα θέματα, στα οποία αναφερθήκατε.

Only in

Η γη ψιθυρίζει τα παράπονά της – Τι έδειξε πείραμα με μικρόφωνα στο έδαφος

Τα ηχητικά τοπία του υπεδάφους αποκαλύπτουν την κατάσταση των οικοσυστημάτων, λένε ερευνητές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024