Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να πείσει τον Άλεκσα Αβράμοβιτς, υπογράφοντάς τον πριν από λίγο διάστημα από την Παρτίζαν.

Ο ιδιοκτήτης του ρωσικού συλλόγου, Αντρέι Βατούτιν, αναφέρθηκε στον Σέρβο γκαρντ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως αν είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής θα μπορούσε να βρεθεί και στο ΝΒΑ.

Οι δηλώσεις του Αντρέι Βατούτιν:

«Όταν υπάρχει μία θεωρητική πιθανότητα, δεν μπορείς να αποφύγεις τους προβληματισμούς (μιλώντας για το NBA). Ποιος ξέρεις, αν ο Άλεκσα είχε παραπάνω χρόνο συμμετοχής στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού κόντρα στις ΗΠΑ, η υπογραφή του Αβράμοβιτς θα μπορούσε να είναι σε συμβόλαιο στο NBA.

Φυσικά, είχαμε μία λίστα με υποψήφιους ώστε να τον αντικαταστήσουμε αλλά εσωτερικά, καθ’ όλη τη διαδικασία του NBA, πιστεύαμε στο καλύτερο αποτέλεσμα για εμάς. Είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος ο παίκτης δεν θα μετανιώσει για την επιλογή του.

Είμαι ευγνώμων για τους Σέρβους μας και τα κολακευτικά τους σχόλια για το κλαμπ, ειδικότερα του Νίκολα Μιλουτίνοφ, που επικοινώνησε αρκετά με τον Αβράμοβιτς κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις, σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ο ατζέντης του, ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, μας ενημέρωσε για την πιθανότητα ο παίκτης να φύγει από την Παρτιζάν. Το να βρούμε όλες τις λεπτομέρειες ήταν αρκετά εύκολο.

Το μοναδικό κατά ήταν το option του NBA που έθεσε ο ατζέντης αλλά αποφασίσαμε να συμφωνήσουμε υπό αυτούς τους όρους. Αυτό έγινε ως έναν βαθμό για το λόγο ότι αν πήγαινε στην Αμερική, θα παίρναμε λεφτά και κατ’ επέκταση θα μπορούσαμε να βρούμε κάποιον πιο ακριβό παίκτη ως αντικαταστάτη. Βέβαια, φυσικά δεν θέλαμε να ανταλλάξουμε ταλέντο για χρήματα».