O Ντιέγκο Αλόνσο μίλησε για τη ρεβάνς του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λανς και για όσα περιμένει από την ομάδα του ώστε να πάρει την πρόκριση.

«Νιώθω συγκίνηση για όλα όσα κάνουν οι φίλαθλοί μας, έχουμε μία ευκαιρία και αυτή θα κυνηγήσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όσα είπε ο Αλόνσο στη συνέντευξη Τύπου

Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη, η προσέγγιση που θα έχει στο παιχνίδι θα είναι λίγο πιο συντηρητική, χωρίς βιασύνη; Ή θα μπει από την αρχή δυνατά, παρότι ξέρουμε ότι τα πλάνα πολλές φορές με ένα γκολ μπορεί να αλλάξουν. Στο πρώτο ματς πχ το γρήγορο γκολ των Γάλλων τους κράτησε πιο πίσω.

«Αρχικά, θα βγούμε από την πρώτη στιγμή παίζοντας το παιχνίδι μας. Και με σεβασμό στην Λανς, που παίζει σε ένα από τα καλύτερα Πρωταθλήματα της Ευρώπης και παίζει καλά. Γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε όμως ότι έχουμε μία ευκαιρία, απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες που μπορεί να υπάρχουν στο Conference League. Εάν έχουμε αυτή την ευκαιρία, θα την κυνηγήσουμε. Αυτή είναι η εγγύηση που μπορώ να δώσω. Οι φίλαθλοι, ξέρουν ακριβώς αυτό το πράγμα, ότι ο αγώνας είναι δύσκολος αλλά ότι έχουμε μια ευκαιρία. Ακριβώς αυτή την ευκαιρία θα την κυνηγήσουμε στην διάρκεια όλου του παιχνιδιού».

Υπάρχει κάτι που πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός; Τι θα πρέπει να προσέξει απέναντι σ’ αυτή την πολύ καλή Λανς που είδαμε στην Γαλλία;

«Η Λανς είναι μια ομάδα πλήρης, που επιτίθεται καλά όταν χτίζει. Είναι επικίνδυνη όταν εμείς επιτιθέμεθα, γιατί κάνει καλές αντεπιθέσεις. Είναι επικίνδυνη και όταν πιέζει, γιατί το κάνει δυνατά, αλλά κι εμείς από την πλευρά μας πρέπει να σταθούμε σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει όταν εκείνοι χτίζουν, εμείς να αμυνθούμε σωστά και όταν κάνουμε επίθεση πρέπει να είμαστε καλοί, για να μην επιτρέψουμε τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Αν και έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση κι εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε τα πράγματα πολύ καλά. Όταν εκείνοι πιέζουν, να βρούμε εμείς τους χώρους ώστε να τους κάνουμε να υποφέρουν στις δικές μας επιθέσεις. Το «κλειδί» αυτού του αγώνα είναι η πίστη. Κάποιες στιγμές τα πράγματα για τους αντιπάλους δεν θα εξελιχθούν καλά, αλλά θα υπάρξουν κι άλλες στιγμές που μπορεί να κάνουν τα πράγματα καλύτερα από εμάς. Το πιο σημαντικό είναι να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, στις δυνατότητες και τις λύσεις που έχουμε».

Το αυριανό παιχνίδι έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτό κόντρα στον Άγιαξ (θέλει 1 γκολ για παράταση, 2 για πρόκριση). Πώς νιώθετε που θα παίξετε σε ένα γεμάτο γήπεδο για πρώτη φορά;

«Καταρχάς συγκίνηση για όλα όσα κάνουν οι φίλαθλοί μας. Πριν από λίγο, πριν έρθω σε αυτή την συνέντευξη, με ρώτησαν ποιο μήνυμα μπορώ να δώσω στους φιλάθλους μας. Πιστεύω ότι το μήνυμα οι φίλαθλοι το έδωσαν σε εμάς. Γιατί πιστεύουν! Κι εμείς επίσης έχουμε πίστη. Θα επαναλάβω: είμαστε σε ντεσαβαντάζ απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Αλλά εμείς έχουμε μία ευκαιρία και αυτή θα κυνηγήσουμε».

Στην τελευταία αποστολή με τον Λεβαδειακό συμπεριλάβατε τον Πάλμερ-Μπράουν. Δεδομένου ότι θα χρειαστεί η ομάδα βοήθεια στην άμυνα στα επόμενα παιχνίδια, οι Πάλμερ-Μπράουν και Μάγκνουσον σε τι κατάσταση βρίσκονται και πότε θα είναι έτοιμοι να πάρουν χρόνο συμμετοχής;

«Κανένας από τους δύο δεν βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα. Διότι προέρχονται από τραυματισμούς. Ολοένα και περισσότερο βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Ο Πάλμερ-Μπράουν στο προηγούμενο ματς έκατσε στον πάγκο, αλλά βελτιώνεται και πλησιάζει το επίπεδο των υπόλοιπων παικτών. Παρεμφερής είναι και η κατάσταση του Μάγκνουσον. Έπρεπε να έχω έναν στόπερ στο προηγούμενο ματς και επέλεξα τον Πάλμερ-Μπράουν. Αλλά προϊόντος του χρόνου, στις επόμενες εβδομάδες θα έχουν περισσότερες συμμετοχές. Την επόμενη εβδομάδα, που έχουμε την διακοπή, έχουμε προβλέψει να κάνουμε ένα φιλικό και σε αυτό θα χρησιμοποιηθούν».

Η δεδομένη απουσία του Ντανσό, σε συνδυασμό με την αποβολή του Μεντίνα, σημαίνει ότι οι δύο από τους τρεις βασικούς στόπερ της Λανς θα απουσιάσουν. Αυτό αυξάνει κάπως τις πιθανότητες στο να βρει παραπάνω χώρους ο Ιωαννίδης ή η ομάδα γενικά να σκοράρει πιο εύκολα; Είναι ένα μικρό αίσθημα πλεονέκτημα;

«Όχι. Διότι οι αντικαταστάτες τους είναι πολύ καλοί παίκτες. Και οι ίδιοι είναι καλοί, αλλά έχει ένα ευρύ ρόστερ η Λανς. Οι αντικαταστάτες έχουν τα ίδια φυσικά χαρακτηριστικά όπως οι δύο που δεν θα παίξουν. Το ρόστερ τους είναι σχεδιασμένο για να παίξουν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Φυσική κατάσταση και τεχνική ικανότητα».