Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Έκλεισαν θέση στα «αστέρια» Σπάρτα Πράγας, Σάλτσμπουργκ και Γιουνγκ Μπόις

Έκλεισαν θέση στα «αστέρια» Σπάρτα Πράγας, Σάλτσμπουργκ και Γιουνγκ Μπόις

Την παρουσία τους στη League Phase του Champions League εξασφάλισε η Σπάρτα Πράγας, η Σάλτσμπουργκ και η Γιουνγκ Μπόις.

Ολοκληρώθηκαν οι ρεβάνς των τριών πρώτων ζευγαριών των playoffs του Champions League, με τρεις ομάδες να «σφραγίζουν» το εισιτήριό τους στη νέα League Phase της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Σπάρτα Πράγας υπερασπίστηκε το 2-0 του πρώτου αγώνα στη Σουηδία, νίκησε με το ίδιο σκορ στη ρεβάνς και πήρε την πρόκριση απέναντι στη Μάλμε με συνολικό σκορ 4-0. Στην Αυστρία η Σάλτσμπουργκ έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την Ντιναμό Κιέβου και τσέκαρε και εκείνη το εισιτήριο, ενώ στην Τουρκία, σε ένα αρκετά επεισοδιακό ματς η Γιουνγκ Μπόις πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση και νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη με το γκολ του Βιρζίνιους στο 87′ να «σφραγίζει» τον θρίαμβο των Ελβετών, μετά και το 3-2 του πρώτου ματς.

Στην Τσεχία, Σπάρτα Πράγας και Μάλμε έμειναν στο 0-0, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν. Οι δύο ομάδες σπατάλησαν από μια μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο καθώς αμφότερες αστόχησαν σε πέναλτι, ωστόσο η λύτρωση ήρθε τελικά από την άσπρη βούλα. Στο 78’ η Σπάρτα κέρδισε πέναλτι και ο Χάρασλιν εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 δύο λεπτά αργότερα στέλνοντας την ομάδα του σε τελική φάση Champions League για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια. Ο Ραχμάνι στο 83’ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του για το τελικό 2-0.

Στο Σάλτσμπουργκ, η τοπική ομάδα και η Ντιναμό Κιέβου δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της νίκης μένοντας στο ισόπαλο 1-1, ωστόσο οι αυστριακοί πήραν την πρόκριση. Στο 12′ ο Νταγκίμ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους ανεβάζοντας το συνολικό σκορ στο 3-0, οι Ουκρανοί ωστόσο δεν πτοήθηκαν και βρήκαν γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης, που τους έβαλε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο 29ο λεπτό, ο Βανάτ έκανε το 1-1 αλλά η σνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε.

Γαλατασαράι και Γιουνγκ Μπόις «μονομάχησαν» στην Κωνσταντινούπολη με το 3-2 του πρώτου αγώνα να είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς. Σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έδειχναν να είναι πιο απειλητικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια. Οι Τούρκοι βρήκαν δίχτυα στο 56′ με τον Αϊχάν, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 87′ και μετά από ένα κόρνερ των γηπεδούχων, οι Ελβετοί έφυγαν στην κόντρα και ο Βιρζίνιους εκτέλεσε τον Μουσλέρα για το 0-1, τελειώνοντας την υπόθρση πρόκριση και τα όνειρα της πανάκριβης Γαλατά για πρόκριση στο Champions League. Μάλιστα κατά τους πανηγυρισμούς του γκολ, ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ουρουγουανό τερματοφύλακα.

Τα αποψινά (27/08) αποτελέσματα:

Σπάρτα Πράγας-Μάλμε 2-0
Σάλτσμπουργκ-Ντιναμό Κιέβου 0-1
Γαλατασαράι-Γιουνγκ Μπόις 1-1

Οι αυριανοί (28/08) αγώνες:

Καραμπάχ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ (19:45)
Ερυθρός Αστέρας-Μπόντο Γκλιμτ (22:00)
Σλάβια Πράγας-Λιλ (22:00)
Σλόβαν Μπρατισλάβας-Μίντιλαντ (22:00)

Only in

Κοίτα ποιος μιλάει. Ο Άδωνις

Με μία μελέτη για τις αναμονές στα... βρετανικά νοσοκομεία απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης στην κριτική που δέχεται για την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις τραγικές ελλείψεις στα ελληνικά νοσοκομεία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024