Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Συζήτηση ΕΠΟ – Βρούτση για το ημιαυτόματο οφσάιντ

Συζήτηση ΕΠΟ – Βρούτση για το ημιαυτόματο οφσάιντ

Τι πρότεινε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού για την εφαρμογή του ημιαυτόματου συστήματος για το οφσάιντ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, είχε την πρώτη του θεσμική συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και στα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ήταν και η εφαρμογή του ημιαυτόματου οφσάιντ στη Stoiximan Super League.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου, πρότεινε όπως το κόστος της επιπλέον σύμβασης, που θα πρέπει να συνάψουν οι ποδοσφαιρικοί φορείς με τον πάροχο, να πληρωθεί με αντίστοιχη παρακράτηση από την ετήσια χρηματοδότηση των ΠΑΕ, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων, τον προσεχή Ιανουάριο για το 2025 και ο κ. Βρούτσης συμφώνησε.

Η ενημέρωση του Υπουργείου

«Την πρώτη θεσμική συνάντησή του, εποικοδομητική και ιδιαίτερα παραγωγική, με το νέο προεδρείο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είχε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. Την ΕΠΟ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός της, Μάκης Γκαγκάτσης, ο αναπληρωτής Πρόεδρος, Νίκος Τζώρτζογλου, η α’ Αντιπρόεδρος, Βίκυ Δημητρακοπούλου και ο Ταμίας, Αστέριος Αντωνίου.

Ο κ. Γκαγκάτσης ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για τη διάθεση και την άμεση ανταπόκριση, ώστε στο ΟΑΚΑ να φιλοξενηθεί τόσο η Εθνική Ομάδα στον αγώνα της με την Αγγλία για το Nations League στις 14 Νοεμβρίου, όσο και ο Τελικός του Κυπέλλου στις 17 Μαΐου 2025.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να συνδράμει σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισής του. Πρότεινε, μάλιστα – κάτι που έγινε ασμένως αποδεκτό – να διοργανωθεί, από κοινού με την Ομοσπονδία, μια γιορτή στα μέσα Νοεμβρίου για την επέτειο των 20 χρόνων του Euro 2004, όπου θα τιμηθούν, με το συλλεκτικό ασημένιο νόμισμα το οποίο εκδόθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας, όλοι όσοι συνέβαλαν στο έπος της κατάκτησής του.

Ο κ. Γκαγκάτσης, στον οποίο δόθηκε τιμής ένεκεν το συλλεκτικό ασημένιο νόμισμα, έθεσε την αναγκαιότητα της εφαρμογής και του «ημιαυτόματου οφσάιντ», πέραν του τρέχοντος συστήματος VAR, στο πρωτάθλημα της Super League 1. Πρότεινε όπως το κόστος της επιπλέον σύμβασης, που θα πρέπει να συνάψουν οι ποδοσφαιρικοί φορείς με τον πάροχο, να πληρωθεί με αντίστοιχη παρακράτηση από την ετήσια χρηματοδότηση των ΠΑΕ, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων, τον προσεχή Ιανουάριο για το 2025 και ο κ. Βρούτσης συμφώνησε.

Συμφωνήθηκε, επιπλέον, να κατατεθούν άμεσα από την ΕΠΟ οι Κανονισμοί Προπονητών και Σχολών Προπονητών, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι έχουν εναρμονιστεί με την συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Υπουργείου και των UEFA/FIFA το καλοκαίρι του 2025, σε ότι αφορά στις προϋποθέσεις απόκτησης του διπλώματος UEFA C.
Θα ακολουθήσει άμεση νομοθετική ρύθμιση αναγνώρισής του και χορήγησης σχετικής άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Ζητήθηκε, παράλληλα, μια ολιγοήμερη παράταση (έως τις 13 Σεπτεμβρίου, αντί για την 31η Αυγούστου που είναι η καταληκτική ημερομηνία) στην υποβολή των αιτήσεων των ερασιτεχνικών σωματείων για το Μητρώο 2024, η οποία θα δοθεί, ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να παραταθεί έως τις 30 Ιουνίου 2025 η μη υποχρέωση απασχόλησης προπονητή για τις ομάδες της κατώτερης κατηγορίας των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων».

Only in

Χαλκιδική: Με ποιο δικαίωμα αφαίρεσαν τη ζωή του Γιάννη, λέει ο πατέρας του 19χρονου

Ο αδελφός και ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, μίλησαν στο MEGA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024