Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η αγάπη μιας 32χρονης στις ΗΠΑ για την acro yoga μετά το ατύχημα που είχε με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτη από τον λαιμό και κάτω.

Η οικογένειά της, οι φίλοι της και απλός κόσμος έχουν αποφασίσει να την βοηθήσουν όσο μπορούν ώστε να καταφέρει να επανέλθει. Για τον σκοπό αυτόν μια φίλη της δημιούργησε ένα GoFundMe για να βοηθήσει την Άμπι Βάις με την ιατρική περίθαλψη και τη διαδικασία αποκατάστασης.

Η ίδια λέει στο People ότι η Άμπι «είναι αποφασισμένη για να περπατήσει μια μέρα», καθώς συνεχίζει τη θεραπεία στο Shirley Ryan AbilityLab στο Σικάγο.

Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που η Άμπι έπεσε και τραυμάτισε τη σπονδυλική της στήλη ενώ έκανε acro yoga, ένα άθλημα που συνδυάζει τη γιόγκα και τα ακροβατικά και το οποίο η 32χρονη εξασκούσε για τέσσερα χρόνια.

Το ατύχημα άλλαξε τη ζωή της, καθώς αναγκάστηκε να μετακομίσει από το Σαν Ντιέγκο στο Σικάγο για να βρίσκεται με τα αγαπημένα της πρόσωπα, καθώς δεν είναι πλέον σε θέση να ζήσει μόνη της.

Η 32χρονη τραυματίστηκε σοβαρά και παρέλυσε από τον λαιμό και κάτω – Παρ’ όλα αυτά δείχνει αποφασισμένη να το ξεπεράσει

H Άμπι Βάις είναι αποφασισμένη να περπατήσει λέει η φίλη της (Πηγή: People)

Όπως λέει η φίλη της, Ρενέ Σμιθ, η Άμπι «έχει αρχίσει να έχει αίσθηση σε διάφορα μέρη του σώματός της, κάτι που είναι απίθανο, ενώ πρόκειται να βγει από την οξεία περίθαλψη και να ξεκινήσει θεραπεία για εξωτερικούς ασθενείς».

Εκατοντάδες δωρεές

Στο πλαίσιο της εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων που έχει στόχο τα 250.000 δολάρια, έχουν γίνει 1.700 δωρεές και έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής πάνω από 160.000 δολάρια. «Η οικογένεια της Άμπι θα είναι για πάντα ευγνώμων γι’ αυτό, εκτιμούν ολόψυχα την κοινότητα που τους συμπαραστάθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της τόσο δύσκολης περιόδου», λέει η Σμιθ.

«Ξέρω ότι η Άμπι συγκινήθηκε προσωπικά και η μητέρα της έχει πει αρκετές φορές ότι είναι πραγματικά ταπεινή και ευγνώμων για το κύμα υποστήριξης προς την κόρη της» προσθέτει.

Στην καμπάνια GoFundMe, η Άμπι περιγράφεται ως άνθρωπος με αγάπη για τη ζωή που επεκτείνεται σε χόμπι όπως η acro yoga, ο χορός Zouk, η πεζοπορία, η γιόγκα, η εκμάθηση ισπανικών και τα ταξίδια στον κόσμο».

Σε συνέντευξή του στο KGTV, ο πατέρας της μίλησε για την αποφασιστικότητα της οικογένειάς του να βοηθήσει το ιατρικό ταξίδι της Άμπι. «Οι ιατρικοί λογαριασμοί είναι αστρονομικοί. Έχουμε ασφάλιση, αλλά οι φροντιστές και η θεραπεία, δεν έχουν τέλος. Άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε καν έχουν συνεισφέρει [στο GoFundMe]. Είναι απίστευτο» τόνισε.