Οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη δέσμευσή τους ότι θα υπερασπιστούν το Ισραήλ σε ενδεχόμενη ιρανική επίθεση, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι στην ισραηλινή τηλεόραση.

Μιλώντας στο Channel 12, ο Κέρμπι είπε πως είναι δύσκολο να διακινδυνεύσει κανείς μια πρόβλεψη σχετικά με τις πιθανότητες εκδήλωσης μιας ιρανικής επίθεσης, αλλά υπογράμμισε πως ο Λευκός Οίκος λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη ρητορική της Τεχεράνης.

«Θα είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το Ισραήλ εάν φθάσουμε σε τέτοιο σημείο»

Εξέφρασε την άποψη ότι οι Ιρανοί παραμένουν «έτοιμοι να εξαπολύσουν επίθεση, εφόσον το θελήσουν», αλλά για αυτόν τον λόγο οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τη στρατιωτική τους δύναμη στην περιοχή.

«Τα μηνύματά μας προς το Ιράν ήταν, είναι και θα παραμείνουν σαφή. Πρώτον, μην το κάνετε. Δεν υπάρχει λόγος για κλιμάκωση. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσετε κάποιου είδους περιφερειακή σύγκρουση. Και δεύτερον, θα είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το Ισραήλ εάν φθάσουμε σε τέτοιο σημείο», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Γάζα

Την ίδια στιγμή ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να σφυροκοπά τη Γάζα. Οι IDF εξαπέλυσαν ξανά επιθέσεις στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας. Αραβικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν σκληρές εικόνες, με νεκρούς και τραυματίες που καλούν σε βοήθεια.

Ισραηλινά μαχητικά βομβαρδίζουν και ισοπεδώνουν κτίρια –και- στη νότια Γάζα, στην Χαν Γιουνίς. Παιδιά σε κατάσταση σοκ, μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Οι Παλαιστίνιοι μιλούν για τουλάχιστον 50 νεκρούς άμαχους και 120 τραυματίες, το τελευταίο 24ωρο. Ο ισραηλινός στρατός έχει δώσει εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου Αλ Άκσα και το προσωπικό μεταφέρει εσπευσμένα τα νεογέννητα μωρά, που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και στη Δυτική Όχθη. Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν έξι Παλαιστίνιοι μετά από επιδρομή στον καταυλισμό Νουρ Σαμς.

O ισραηλινός στρατός υποστηρίζει πως στόχευε κρησφύγετα της Χαμάς. Λάδι στη φωτιά ρίχνουν και οι συνεχείς επιθέσεις Ισραηλινών, ακροδεξιών εποίκων. Αραβικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο και τραυμάτισαν άλλους τρεις στην Βηθλεέμ.