Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Επίθεση σε όχημα στον βορειοανατολικό Λίβανο – Σκοτώθηκε 19χρονος στρατιώτης σε μάχες στη νότια Γάζα

Ισραήλ: Επίθεση σε όχημα στον βορειοανατολικό Λίβανο – Σκοτώθηκε 19χρονος στρατιώτης σε μάχες στη νότια Γάζα

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στον γειτονικό Λίβανο ενώ «σφυροκοπά» τη Γάζα

Ισραηλινό αεροσκάφος στοχοποίησε όχημα που κινείτο στον βορειοανατολικό Λίβανο αργά χθες Τρίτη το βράδυ, δήλωσαν δυο πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Reuters στα σώματα ασφαλείας, με τη μια να σημειώνει πως μετέφερε οπλισμό.

Δεν έχει τέλος ο πόλεμος στη Γάζα, όπως και οι εχθροπραξίες ανάμεσα σε IDF και Χεζμπολάχ

Σύμφωνα με τις πηγές, το πλήγμα έγινε εναντίον ανοικτού ημιφορτηγού κοντά στη Σάατ, σε απομακρυσμένη περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Συρία, και ο οδηγός επιβίωσε. Σύμφωνα με τη μια από τις πηγές, μετέφερε εκτοξευτήρα ρουκετών που είχε υποστεί ζημιά για να επισκευαστεί.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Τραυματίστηκε Ισραηλινός στρατιώτης στο βόρειο Ισραήλ

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι «εχθρικό αεροσκάφος» που εξαπολύθηκε από τον Λίβανο τραυμάτισε στρατιώτη τους, χωρίς να διευκρινίσει περί τι είδους αεροσκάφους επρόκειτο, αν και το λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ γενικά επιτίθεται στο βόρειο Ισραήλ με drones.

Ο στρατιώτης διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πρόσθεσαν ότι εντόπισαν «πυρήνα τρομοκρατών» σε «στρατιωτική δομή» στην Οντάισα, στον νότιο Λίβανο, προσθέτοντας ότι βομβάρδισε το κτίριο και εξάλειψε τον πυρήνα. Ανέφεραν επίσης πως το πυροβολικό έπληξε επίσης θέσεις στη Σεμπάα και στη Γιαρίν, επίσης στον νότο.

Από την πλευρά της, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ανέφερε χθες ότι ρουκέτα έπεσε κοντά σε θέση της στον νότο, χωρίς να διευκρινίσει από ποιον εκτοξεύθηκε.

Την Κυριακή, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και η λιβανική Χεζμπολάχ ενεπλάκησαν στις πιο εντατικές ανταλλαγές πυρών εδώ τους δέκα μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με φόντο την εντεινόμενη ανησυχία πως η ένοπλη σύρραξη θα γενικευτεί, ότι θα προκληθεί ανάφλεξη στην περιφέρεια.

Το Ισραήλ ανέφερε πως απέτρεψε ευρύτερη επίθεση καταστρέφοντας εγκαταστάσεις εκτόξευσης ρουκετών και πυραύλων του σιιτικού κινήματος. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα, διαβεβαίωσε ότι η επίθεση, σε αντίποινα για τον θάνατο του κορυφαίου στελέχους της οργάνωσης Φουάντ Σουκρ τον περασμένο μήνα, ήταν επιτυχής.

Νεκρός 19χρονος στρατιώτης στη νότια Γάζα

Την ίδια ώρα το Ισραήλ «σφυροκοπά» τη Γάζα όπου ο επίσημος αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει σε 40.476, ενώ εκτιμάται ότι χιλιάδες άλλοι έχουν παραμείνει κάτω από τα συντρίμμια.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι ο επιλοχίας Αμίτ Φρίντμαν σκοτώθηκε σε μάχες στη νότια Γάζα.

Ο επιλοχίας Αμίτ Φρίντμαν.

Ο 19χρονος καταγόταν από την Ορ Γεχούντα, ενώ υπηρετούσε στο 932ο τάγμα της ταξιαρχίας Ναχάλ.

Only in

Αποκάλυψη in: Προσκλήσεις για… περατωμένα έργα υποδομής ύψους 570 χιλ. ευρώ για το Ράλι Ακρόπολις (video)

Το in αποκαλύπτει τρεις προσκλήσεις ενδιαφέροντος αξίας 570.200 ευρώ για να γίνουν έργα υποδομής του Ράλι Ακρόπολις στη Λαμία, που όμως, όπως δείχνουν τα ντοκουμέντα, έχουν ήδη... περατωθεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024