Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πέθαναν δύο αγόρια που είχαν θαφτεί κάτω από αμμόλοφο, λόγω κατολίσθησης σε παραλία της Δανίας

Πέθαναν δύο αγόρια που είχαν θαφτεί κάτω από αμμόλοφο, λόγω κατολίσθησης σε παραλία της Δανίας

Τα παιδιά, έσκαβαν σε έναν αμμόλοφο στα δυτικά παράλια της Δανίας, ο οποίος κατέρρευσε και τα καταπλάκωσε - Έμειναν θαμμένα στην άμμο επί 40 λεπτά, ενώ ο κόσμος στην παραλία έσκαβε για να τα απεγκλωβίσει

Τα δύο αγόρια από τη Γερμανία, ηλικίας 9 και 12 ετών, που είχαν θαφτεί στην άμμο την Κυριακή, μετά από κατολίσθηση αμμόλοφου σε μια παραλία της Δανίας, έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, ανακοίνωσε σήμερα (28/8) η δανέζικη αστυνομία.

Τα παιδιά, που κατάγονταν από την περιοχή του Μονάχου, έσκαβαν σε έναν αμμόλοφο στη Βόρεια Γιουτλάνδη, ο οποίος κατέρρευσε και τα καταπλάκωσε.

«Τα δύο αγόρια από τη Γερμανία, που θάφτηκαν κάτω από την άμμο στο Βόρουπερ την Κυριακή, πέθαναν το βράδυ της Τρίτης», ανέφερε η αστυνομία της Γιουτλάνδης, κάνοντας λόγο για «τραγικό δυστύχημα».

Τα παιδιά, που έκαναν διακοπές με τις οικογένειές τους, έμειναν θαμμένα στην άμμο επί 40 λεπτά, ενώ ο κόσμος στην παραλία έσκαβε για να τα απεγκλωβίσει, μέχρι που έφτασαν στο σημείο τα σωστικά συνεργεία. Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, αλλά η κατάστασή τους ήταν πολύ σοβαρή.

Υπήρξε και δεύτερο περιστατικό με ένα αγόρι που διασώθηκε

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, ένα άλλο αγόρι παγιδεύτηκε την Κυριακή έπειτα από μια κατολίσθηση αμμόλοφου στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γιουτλάνδης, όμως διασώθηκε σύντομα και δεν τραυματίστηκε.

Έπειτα από αυτά τα ατυχήματα, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα δυτικά παράλια της Δανίας, επειδή οι ισχυρές βροχές κατέστησαν ασταθείς τους αμμόλοφους.

«Απευθύνουμε έκκληση να επιδειχθεί προσοχή στις ζώνες των αμμόλοφων, έπειτα από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν χθες στις δυτικές ακτές», έγραψαν οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Βόρειας Γιουτλάνδης στο Χ.

Παράλληλα, ζήτησαν από ντόπιους και τουρίστες να παραμένουν στα προκαθορισμένα μονοπάτια, να προσέχουν τα παιδιά, να μην σκαρφαλώνουν στους απόκρημνους λόφους και να μην σκάβουν τρύπες στους αμμόλοφους.

Only in

«ΑΣΠΙΔΕΣ»: Ανάγκη συντονισμού για την αποτροπή περιβαλλοντικής καταστροφής από το φλεγόμενο Sounion

Ο διοικητής Βασίλης Γρυπάρης ζητά την συνεργασία των κρατών της περιοχής για να αποφευχθεί μία περιβαλλοντική κρίση, καθώς το δεξαμενόπλοιο Sounion συνεχίζει να φλέγεται στην Ερυθρά Θάλασσα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024