Πτήσεις ακυρώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο του Καζάν στη ρωσική δημοκρατία του Ταταρστάν για λόγους ασφαλείας, μετέδωσαν ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τη ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia.

Η Ρωσία δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τι συνέβη

«Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτικών αεροσκαφών … δεν προσγειώνονται ούτε απογειώνονται πτήσεις στο αεροδρόμιο από τις 7 π.μ. ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας)», ανακοίνωσε η Rosaviatsia, σύμφωνα με το TASS.

Επίθεση με drones στο Ροστόφ

Εξάλλου ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσαν πυρκαγιά σε δεξαμενές πετρελαίου σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά κανάλια στο Telegram.

Δείτε σχετική ανάρτηση στο Χ:

Μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν στη διάρκεια της νύκτας τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιφέρεια του Ροστόφ, ανακοίνωσαν μέσω του Telegram το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και ο κυβερνήτης του Ροστόφ Βασίλι Γκολούμποφ, χωρίς ωστόσο να κάνουν λόγο για επίθεση σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων.

Το κανάλι Baza του Telegram, που θεωρείται πως συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι τρεις δεξαμενές καίγονται σε αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Καμένσκι της περιφέρειας του Ροστόφ αφού δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπεσαν στην περιοχή.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται μεγάλες δεξαμενές να καίγονται μέσα στη νύκτα. Το Ρόιτερς σημειώνει πως ήταν σε θέση να αναγνωρίσει την τοποθεσία ενός από τα βίντεο ως την περιοχή Καμένσκι της περιφέρειας του Ροστόφ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχόλιο από την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ