Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Space X: Δεύτερη αναβολή για την εκτόξευση της αποστολής Polaris Dawn – Ο λόγος

Space X: Δεύτερη αναβολή για την εκτόξευση της αποστολής Polaris Dawn – Ο λόγος

«Οι ομάδες θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τον καιρό για ευνοϊκές συνθήκες εκτόξευσης και επιστροφής» αναφέρει η SpaceX χωρίς να ορίζει καινούργια ημερομηνία εκτόξευσης

Δεύτερη αναβολή πήρε η εκτόξευση της αποστολής Polaris Dawn της Space X, η οποία επρόκειτο να απογειωθεί σήμερα το πρωί (μεταξύ 3:38 και 7:09 τοπική ώρα, 10.38 και 14.09 ώρα Ελλάδας) από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα, ύστερα από 24ωρη καθυστέρηση.

Η αποστολή Polaris Dawn πρόκειται να μεταφέρει τέσσερις πολίτες στο Διάστημα για να κάνουν τον πρώτο ιδιωτικό διαστημικό περίπατο

Ο λόγος που επικαλείται η Space X με σχετική ανάρτησή της είναι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που προβλέπονται στις περιοχές εκτόξευσης του Dragon στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα.

«Οι ομάδες θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τον καιρό για ευνοϊκές συνθήκες εκτόξευσης και επιστροφής» αναφέρει η ανακοίνωση της SpaceX χωρίς να ορίζεται καινούργια ημερομηνία εκτόξευσης.

Η αποστολή Polaris Dawn, όταν αυτή πραγματοποιηθεί, θα μεταφέρει τέσσερις πολίτες στο Διάστημα για να πραγματοποιήσουν τον πρώτο ιδιωτικό διαστημικό περίπατο.

Η πρώτη καθυστέρηση οφειλόταν στη διαρροή ηλίου στον εξοπλισμό εδάφους. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της η SpaceX, ήθελαν να ρίξουν «μια πιο προσεκτική ματιά σε μια διαρροή ηλίου στο έδαφος» σε ένα κομμάτι ενός εξοπλισμού που έχει σχεδιαστεί για να αποσπάται από τον πύραυλο κατά την εκτόξευση.

Η αποστολή

Ο Τζάρεντ Άιζακμαν, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του μία ακόμα πτήση στο Διάστημα με μισθωμένο σκάφος της SpaceX, ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει χθες Τρίτη μαζί με έναν απόστρατο πιλότο και δύο μηχανικούς της εταιρείας.

Μέχρι σήμερα, μόνο κρατικές διαστημικές υπηρεσίες έχουν πραγματοποιήσει αποστολές με διαστημικούς περιπάτους, όπως συμβαίνει σήμερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η πενθήμερη αποστολή της SpaceX, με την ονομασία Polars Dawn, έχει σχεδιαστεί να κινηθεί σε μια οβάλ τροχιά που πλησιάζει τη Γη σε απόσταση 190 χιλιομέτρων και απομακρύνεται μέχρι την απόσταση των 1.400 χλμ – τη μεγαλύτερη που έχουν πετάξει άνθρωποι από την εποχή του αμερικανικού προγράμματος Apollo.

Σκοπεύει να πετάξει πιο ψηλά από οποιαδήποτε προηγούμενη και να φθάσει στην υψηλότερη τροχιά γύρω από τη Γη. Διασχίζοντας τμήματα της ζώνης ακτινοβολίας Van Allen θα διεξάγει έρευνα με στόχο την καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων των διαστημικών πτήσεων και της διαστημικής ακτινοβολίας στην ανθρώπινη υγεία.

Η πρόκληση είναι να ξεπεράσει κατά 32 χιλιόμετρα το ρεκόρ του 1966 από το Gemini 11 της NASA, το οποίο είχε φθάσει στα 1.373 χλμ. πριν από περίπου 60 χρόνια.

Το πλήρωμα θα προχωρήσει σε περίπου 40 επιστημονικά πειράματα προτού η κάψουλα πάρει τον δρόμο της επιστροφής με την επανείσοδο στη Γη να ενέχει μεγάλο ρίσκο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από την πίεση και την τριβή στην οποία εκτίθεται το διαστημικό σκάφος.

Only in

Συγκλονίζει κατάθεση μάρτυρα στη δίκη: Για μένα το Μάτι είναι μια ισόβια καταδίκη

«Έχουμε φτάσει σε μια δίκη για πλημμελήματα, είναι σαν να δικάζουμε μια ζημιά σε ένα αυτοκίνητο. Ντρέπομαι…», δήλωσε χαρακτηριστικά μάρτυρας στη δίκη για την εθνική τραγωδία στο Μάτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024