Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Telegram: O δισεκατομμυριούχος Πάβελ Ντούροφ ερευνάται και για άσκηση βίας κατά του 7χρονου γιου του

Telegram: O δισεκατομμυριούχος Πάβελ Ντούροφ ερευνάται και για άσκηση βίας κατά του 7χρονου γιου του

Ο ιδρυτής της πλατφόρμας Telegram Πάβελ Ντούροφ, που εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης, ερευνάται επίσης για άσκηση σοβαρής βίας κατά ενός από τα παιδιά του.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον Μr Telegram, όπως αποκαλείται ο Γαλλορώσος δισεκατομμυριούχος Πάβελ Ντούροφ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πασίγνωστης πλατφόρμας κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που συνελήφθη στη Γαλλία για αδικήματα σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με το Γαλλικο πρακτορείο AFP, ο ιδρυτής του Τelegram αποτελεί επίσης στόχο έρευνας για  ασκηση «σοβαρής βίας» σε ένα από τα παιδιά του στο Παρίσι. Το AFP  επικαλείται «καλά ενημερωμένη πηγή» την οποία δεν κατονομάζει.

Η έρευνα που ανατέθηκε στην OFMIN, την αρμόδια υπηρεσία για τη δίωξη εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων, μόλις ξεκίνησε, πρόσθεσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι οι πράξεις φέρεται να διαπράχθηκαν εναντίον ενός παιδιού του που γεννήθηκε το 2017 και πήγαινε σχολείο στο Παρίσι.

Το αγοράκι ζει πλέον στην Ελβετία με τη μητέρα του. Εκείνη κατέθεσε το 2023 μήνυση στην Ελβετία, κατηγορώντας τον πρώην σύντροφό της για άσκηση βίας σε ένα από τα παιδιά του, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Κύριε Telegram, κατηγορείσαι ότι…

Ο Πάβελ Ντούροφ, 39 ετών, κάτοχος περιουσίας που εκτιμάται από το αμερικανικό περιοδικό Forbes σε 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια, συνελήφθη το Σάββατο στη Γαλλία στο πλαίσιο μιας άλλης έρευνας κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι, όπου επρόκειτο να δειπνήσει.

Η γαλλική δικαιοσύνη τον κατηγορεί σε αυτήν την υπόθεση ότι δεν ενήργησε κατά της διάδοσης περιεχομένου εγκληματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα (διακίνηση ναρκωτικών, παιδική πορνογραφία, απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram που ίδρυσε το 2013 με τον αδελφό του, Νικολάι, και η οποία έχει περισσότερους από 900 εκατομμύρια χρήστες.

Η προσωρινή του κράτηση διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ημέρες και παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πατέρας 100 παιδιών

Ο Πάβελ Ντούροφ, που τώρα ερευνάται για άσκηση βίας κατά  ενός παιδιού του, έχει καυχηθεί – που αλλού – στο Τelegram, ότι είναι βιολογικός πατέρας 100 παιδιών, μέσω δωρεάς σπέρματος.

Όπως είχε γράψει, όλα ξεκίνησαν πριν 15 χρόνια, όταν ένας φίλος του τον πλησίασε με ένα «περίεργο αίτημα». Του ζήτησε να  δωρίσει σπέρμα σε κλινική για να τους βοηθησει να κάνουν παιδί, επειδή είχαν προβλήματα υπογονιμότητας. Έκτοτε, επειδή ο διευθυντής της κλινικής είπε στον Ντούροφ ότι έχει «υψηλής ποιότητας σπέρμα» θεώρησε καθήκον του ως πολίτη «να δωρίσω περισσότερο σπέρμα για να βοηθήσω ανώνυμα περισσότερα ζευγάρια».

Είπε ότι έχει βοηθήσει ζευγάρια σε περισσότερες από 12 χώρες να κάνουν παιδιά, και ότι ακόμα υπάρχει κατεψυγμένο σπέρμα του σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης,  διαθέσιμο για ανώνυμη χρήση από οικογένειες που θέλουν να κάνουν παιδιά. Τέλος είπε ότι σκοπεύει να δημοσιοποιήσει τον κώδικα DNA του, για να βοηθήσει τα βιολογικά του παιδιά να βρουν το ένα το άλλο.

Only in

Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μαγνησία - Περιβαλλοντική και οικονομική «βόμβα»

Η Μαγνησία εκπέμπει SOS. Τόνοι νεκρών ψαριών έφτασαν να επιπλέουν σε όλο τον Παγασητικό με το αποκρουστικό θέαμα να κάνει το γύρο του κόσμου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024