Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Διαχρονική η συμβολή της M-Sport Ford στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Διαχρονική η συμβολή της M-Sport Ford στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Παρά την σταθερά τρίτη θέση στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών η επίσημη ομάδα της Ford αποτελεί σημείο αναφοράς για τον αγώνα της πατρίδας μας

Όποια και αν είναι η άποψη που έχει σχηματίσει κάποιος για τον «βοηθητικό» ρόλο της ημι-εργοστασιακής ομάδας της Ford στην σύγχρονη εποχή του WRC, οφείλει να αναγνωρίσει την αίγλη που προσθέτει η παρουσία του «μπλέ οβάλ» σήματος στον θεσμό.

Με 13 νίκες σε Ράλλυ Ακρόπολις, 94 νίκες στο WRC, τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά χωρίς (ακόμα) νίκη το 2024 αυτός ο συνδυασμός Κατασκευαστή/Ομάδας επενδύει σαφώς σε οδηγούς με λιγότερες αγωνιστικές παραστάσεις εξελίσσοντας ταυτόχρονα με την παρουσία τους και το Puma Rally1 Hybrid το οποίο στην Ελλάδα θα οδηγήσουν εφέτος ο Γάλλος Adrien Fourmaux (με συνοδηγό τον συμπατριώτη του Alexandre Coria – πέμπτοι στην βαθμολογία με 119 βαθμούς) και ο Gregoire Munster από το Λουξεμβούργο (με τον Louis Louka στο δεξί μπάκετ – δωδέκατοι με 23 βαθμούς).

Ωστόσο η συμμετοχή της M-Sport Ford έχει έντονο ελληνικό χρώμα καθώς ο Ιορδάνης Σερδερίδης , πρωταθλητής στο WRC Trophy το 2017 είναι ο μόνος Έλληνας που συμμετέχει με αυτοκίνητο κατηγορίας Rally1 Hybrid (με συνοδηγό τον Βέλγο Frederic Miclotte). Κάνοντας επιλεγμένους αγώνες στο φετινό πρόγραμμα κέρδισαν δύο βαθμούς στο Ράλλυ Σαφάρι και βρίσκονται στην 25η θέση της βαθμολογίας.

Jourdan Serderidis

Ο Σερδερίδης μετρά ως τώρα 35 συμμετοχές στο WRC (ανάμεσα στις οποίες και τρεις στο Ακρόπολις) με το ντεμπούτο του στον θεσμό να πραγματοποιείται το 2013 στο Ράλλυ Ουαλίας και το κορυφαίο αποτέλεσμα που έχει καταγράψει με αυτοκίνητο Rally1 Hybrid να είναι η έβδομη θέση στο Ράλλυ Σαφάρι το 2022. Στόχος όλων τους στο φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις είναι αφενός ο τερματισμός αφετέρου οι ταχύτεροι δυνατοί χρόνοι στις Ειδικές Διαδρομές καθώς και οι τρεις έχουν αγωνιστεί ξανά εδώ.

Only in

Αναμένεται έκρηξη στις τιμές των ακινήτων - Το μεγάλο «αγκάθι»

Παράγοντες της αγοράς μιλούν στον ΟΤ για τις τιμές στα ακίνητα – Πώς εξηγείται η «καθίζηση» στην έκδοση νέων αδειών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024