Η τυπική έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις χαρακτηρίζεται την φετινή χρονιά από δύο πρωτοτυπίες: η πρώτη αφορά την εκκίνηση μακριά από την Αθήνα και τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα και παραξενεύει όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον τρόπο που οδηγοί και ομάδες επιθυμούν να μειώνουν τις «άσκοπες» μετακινήσεις ανάμεσα στις Ειδικές Διαδρομές στις οποίες τελικά κρίνονται.

Ο ορισμός της εκκίνησης από την Λαμία (όπου βρίσκεται το Service Park και η βάση του αγώνα) ουσιαστικά τους απαλλάσσει από το ταξίδι Λαμία – Αθήνα – Λαμία το μεσημέρι/απόγευμα/βράδι της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου. Η δεύτερη πρωτοτυπία σχετίζεται με την χρονική και χωροταξική μετάθεση της Υπερειδικής Διαδρομής (EKO Super Special Stage) το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου με προορισμό το, Σ.Ε.Α. «Σείριος» στη Μαλακάσα, σε μια εντυπωσιακή και αρκετά απαιτητική χάραξη.

Ουσιαστικά η αγωνιστική μέρα ξεκινά στις 09:01 π.μ. όταν το πρώτο αυτοκίνητο θα μπει στην διαδρομή του Shakedown (όπως ονομάζεται η επίσημη δοκιμή για την προθέρμανση των πληρωμάτων). Με μήκος 3,62 μέτρα το συγκεκριμένο κομμάτι είναι αντιπροσωπευτικό των διαδρομών του αγώνα, με το πρώτο τμήμα του να είναι γρήγορο με τεχνικές στροφές και σκληρό οδόστρωμα.

Όσο ο δρόμος ανηφορίζει η διαδρομή αποκτά περισσότερο πλάτος διατηρώντας τα τεχνικά και γρήγορα χαρακτηριστικά της. Θυμηθείτε ότι η διαδρομή θα κλείσει στις 07:01 π.μ. και καθώς δεν υπάρχει ενδιάμεση πρόσβαση στο Shakedown, η είσοδος (μόνο βαδίζοντας, όχι οδηγώντας) από τον τερματισμό θα επιτρέπεται το αργότερο μέχρι τις 08:15 π.μ.

Επιλέξτε να παρκάρετε στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. και των υπευθύνων της διοργάνωσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η επόμενη συνάντηση του κοινού με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα πραγματοποιηθεί στην τελετή εκκίνησης, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στις 19:00 το απόγευμα της ίδια ημέρας.