Η μετάθεση της Υπερειδικής από την πρώτη στην τρίτη μέρα του αγώνα δημιουργεί νέες συνθήκες για τα πληρώματα που θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά με τον δρόμο και τον χρόνο την Παρασκευή σε  τρεις επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές (Άνω Παύλιανη, Δάφνη, Ταρζάν) έχοντας αναχωρήσει από το Service Park της Λαμίας στις 07:15 π.μ. Η 1η Ε.Δ. (Άνω Παύλιανη 1) μήκους 22,47 χλμ. θα ξεκινήσει στις 07:58 π.μ., με τα αρχικά 6,7 χλμ. (σε φαρδύ και γρήγορο δρόμο -στην παλιά Ε.Δ. Κουμαρίτσι) να είναι προτεινόμενο σημείο για τους θεατές.

Μετά από εκεί υπάρχει ένα πολύ στενό ανηφορικό κομμάτι μήκους 1,30 χλμ. και στη συνέχεια ένα τεχνικό κομμάτι μήκους 5,0 χλμ. που συναντάει την περυσινή Ε.Δ. «Παύλιανη» (λίγο πριν την «Πυρά Ηρακλέους»). Στα επόμενα 9,5 χλμ. η διαδρομή είναι γρήγορη κατηφορική (η περσινή με αντίθετη φορά) και τερματίζει στο σημείο που τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν η αφετηρία.

Επόμενη στάση με ώρα έναρξης στις 09:09 π.μ. η 2η Ε.Δ. (Δάφνη 1) με μήκος 21,67 χλμ. η οποία ξεκινά με ένα κατηφορικό κομμάτι μήκους 5.17 χλμ. μέχρι το ομώνυμο χωριό, το οποίο και διασχίζει. Μετά ακολουθεί ένα πολύ τεχνικό και στενό κομμάτι (με ένα ριψοκίνδυνο άλμα) μέχρι το ύψος του χωριού Ανατολή.

Η συνέχεια περιλαμβάνει τα τελευταία, ιδιαίτερα θεαματικά 8,80 κατηφορικά χλμ. μέχρι τον τερματισμό, κοντά στο χωριό Μάρμαρα. Το πρώτο σκέλος της Παρασκευής ολοκληρώνει η διάσημη 3η Ε.Δ. «Ταρζάν 1» μήκους 23,37 χλμ. η οποία ξεκινά στις 11:17 π.μ.

Σε αυτή τα πρώτα περίπου 10 χιλιόμετρα περνούν μέσα από πυκνό δάσος σε σκληρό οδόστρωμα, ενώ στη συνέχεια για περίπου 4 χιλιόμετρα ο δρόμος είναι ιδιαίτερα καλός.

Mετά την διασταύρωση για Ροβολιάρι και Ρεντίνα αρχίζει το λιθόστρωτο του «Ταρζάν» που καταπονεί αναρτήσεις και ελαστικά μέχρι τον τερματισμό της Ε.Δ., λίγο πριν την είσοδο του χωριού Παλαιά Γιαννιτσού. Μετά τον ανεφοδιασμό στη Λαμία ξεκινά το δεύτερο σκέλος της ημέρας με την ίδια σειρά των Ε.Δ. και με το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο να μπαίνει στην «Άνω Παύλιανη 2» στις 14:29, στην «Δάφνη 2» στις 15:40 και στον «Ταρζάν 2» στις 17:48.