Έτοιμη να εκπλήξει τους φίλους του WRC με την επιλογή της να ορίσει την διεξαγωγή της EKO Super Special Stage μακριά από την Αθήνα είναι η οργανωτική επιτροπή του αγώνα στην οποία πιστώνονται οι επιτυχημένες επιλογές της Πλατείας Συντάγματος το 2021, του Ο.Α.Κ.Α. το 2022 και της Πλατείας Νερού (στο Φάληρο) το 2023.

Η σπουδαία από πλευράς θεάματος διαδρομή θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο ύψος του Σ.Ε.Α. Σείριος στη Μαλακάσα ολοκληρώνοντας  έτσι την τρίτη μέρα του αγώνα. Με μήκος 1,97 χλμ., θα διατρέξει τον περιβάλλοντα χώρο του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών αλλά και τμήμα του αυτοκινητοδρόμου στο ρεύμα από Λαμία προς Αθήνα.

Οι φίλοι των ράλλυ που θα βρεθούν στην περιοχή θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για περίπου τρεις ώρες τους κορυφαίους οδηγούς στον κόσμο να οδηγούν τα ταχύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, παράλληλα με την συμμετοχή ικανότατων ελληνικών πληρωμάτων.

Το τέλος της ΕΚΟ Super Special Stage θα διαμορφώσει την πρώτη -και σημαντικότερη- εικόνα της βαθμολογίας, με το πρωτοπόρο πλήρωμα έως εκείνη τη στιγμή να λαμβάνει 18 βαθμούς, αν βέβαια τερματίσει την Κυριακή.

Η προσέλευση του κοινού

Η είσοδος στην ΕΚΟ Super Special Stage είναι δωρεάν και θα γίνεται μόνο πεζή, ωστόσο η προσέγγιση του χώρου από τον αυτοκινητόδρομο δε θα είναι δυνατή. Για να φτάσει κάποιος στο Σ.Ε.Α. Σείριος, ανάλογα με το ρεύμα που κινείται, θα χρειαστεί να πάρει είτε την έξοδο προς ΜΑΛΑΚΑΣΑ είτε αυτήν προς ΑΥΛΩΝΑ-ΟΙΝΟΦΥΤΑ και να συνεχίσει μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Φτάνοντας πίσω από το Σ.Ε.Α. Σείριος, ακολουθώντας τις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. και των ανθρώπων της διοργάνωσης θα παρκάρει δωρεάν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Με δεδομένο ότι η εγκατάσταση μπορεί να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο αριθμό θεατών, προτείνεται η άφιξη του κοινού περίπου στις 18:00 για την εξασφάλιση θέσης στάθμευσης και παρακολούθησης ενώ μετά τις 20:00 δε θα επιτρέπεται η είσοδος σε θεατές. Από εκείνη των ώρα αναμένεται η άφιξη των αγωνιστικών αυτοκινήτων, τα οποία θα σταθμεύσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, η περίμετρος του οποίου θα είναι προσβάσιμη στους θεατές.

Σημειώστε ότι στον περιβάλλοντα χώρο του Σ.Ε.Α. Σείριος θα λειτουργεί το Rally Village του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με τα περίπτερα του  αγώνα και των χορηγών. Στις 20:40 στο κέντρο της ΕΚΟ Super Special Stage, εμπρός από τους θεατές θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, παρουσία των πρωτοπόρων, έως εκείνη την ώρα, οδηγών και εκπροσώπων των Κατασκευαστών.