Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ζήστε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 με ασφάλεια εντός και εκτός των Ειδικών Διαδρομών

Ζήστε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 με ασφάλεια εντός και εκτός των Ειδικών Διαδρομών

Οι διοργανωτές του αγώνα έχουν διαμορφώσει το πλαίσιο για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα με την μέγιστη ασφάλεια. Εμείς δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τις οδηγίες τους

-Οι Ειδικές Διαδρομές κλείνουν 3 ώρες πριν από το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο, εκτός αν αναγράφεται διαφορετικά. Φροντίστε να φτάσετε εγκαίρως και να σταθμεύσετε με τη φορά που θα ακολουθήσετε φεύγοντας, ώστε να μη χρειάζεται αναστροφή.

-Η στάθμευση ενδείκνυται μόνο στη μία πλευρά του δρόμου, καταλαμβάνοντας μόνο τον απαραίτητο χώρο, ώστε να σταθμεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα. Προσέξτε επίσης να μην εμποδίζετε την πιθανή διέλευση ασθενοφόρου οχήματος καθώς αυτό αποτελεί λόγο ακύρωσης της Ειδικής Διαδρομής. Αν η διοργάνωση το κρίνει αναγκαίο ενδέχεται να «κλείσει» το δρόμο της πρόσβασης στην Ειδική Διαδρομή για την αποφυγή ταλαιπωρίας των θεατών.

-Σε κάθε περίπτωση ακολουθείστε τις οδηγίες των ανθρώπων του αγώνα οι οποίοι βρίσκονται στις Ειδικές Διαδρομές για την ασφάλεια των αγωνιζόμενων αλλά και των θεατών.

-Η διοργάνωση έχει μεριμνήσει ώστε οι θεατές να βρεθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στη δράση. Μπορείτε να απολαύσετε τον αγώνα από τις προκαθορισμένες ζώνες θεατών οι οποίες σηματοδοτούνται με πλέγματα ή κορδέλες.

-Μη φύγετε από τη θέση σας πριν περάσει το ουραγό αυτοκίνητο με την καρό σημαία. Μέσω των συστημάτων ελέγχου ασφαλείας της FIA, το κέντρο του αγώνα μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα από το πέρασμα των αυτοκινήτων ασφαλείας αλλά και των αγωνιστικών αυτοκινήτων, λαμβάνει εικόνα υψηλής ανάλυσης και είναι σε θέση να γνωρίζει αν το σημείο που έχετε επιλέξει να παρακολουθήσετε τον αγώνα είναι ασφαλές ή όχι. Αν κριθεί πως η ασφάλειά σας βρίσκεται σε κίνδυνο, ενδέχεται να αποφασιστεί η καθυστέρηση -μέχρι να μετακινηθείτε σε ασφαλές σημείο- ή και η ακύρωση της Ειδικής Διαδρομής.

-30 λεπτά πριν περάσει το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται καμία μετακίνηση θεατών μέσα στην Ειδική Διαδρομή.

-Μην επιλέξετε να παρακολουθήσετε από σημείο του δρόμου όπου υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες και μην κάθεστε στην εξωτερική πλευρά μιας στροφής, σε σημεία με άλματα ή και συνδυασμό των δύο. Τέτοιες καταστάσεις δίνουν ελάχιστο χρονικό περιθώριο στους οδηγούς να διορθώσουν ένα λάθος τους και σ’ εσάς να μετακινηθείτε.

-Δεν είναι επικίνδυνη μόνο η εξωτερική πλευρά μίας στροφής. Ακόμα και στην ευθεία ένα αυτοκίνητο μπορεί να βγει εκτός ελέγχου με ιδιαίτερα υψηλή ταχύτητα.  Παρακολουθήστε τον αγώνα από όσο το δυνατόν πιο υπερυψωμένο σημείο και σίγουρα μακριά από το δρόμο. Πέτρες μπορεί εύκολα να εκτιναχθούν σε μεγάλη απόσταση.

-Μην αφήνετε την προσοχή σας να αποσπάται απ’ ό,τι συμβαίνει γύρω σας. Να είστε πάντα όρθιοι, κοιτάζοντας τη διαδρομή και έτοιμοι για το αναπάντεχο. Ακόμα και οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου κάνουν λάθη, ενώ μια μηχανική βλάβη μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε στιγμή.

-Μην ανάψετε φωτιά για κανένα λόγο. Ακόμα και αν θελήσετε να ανάψετε ένα τσιγάρο, κάντε το με τη μέγιστη προσοχή, όπως και όταν το σβήσετε.

-Σε διάφορα σημεία των ειδικών διαδρομών θα βρείτε κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Αφήστε εκεί τα σκουπίδια που πιθανόν έχετε ή πάρτε τα μαζί σας σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάδος κοντά σας.

-Σεβαστείτε και προστατεύστε τα δάση, την χλωρίδα και την πανίδα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και της χώρας μας.

Only in

Αναμένεται έκρηξη στις τιμές των ακινήτων - Το μεγάλο «αγκάθι»

Παράγοντες της αγοράς μιλούν στον ΟΤ για τις τιμές στα ακίνητα – Πώς εξηγείται η «καθίζηση» στην έκδοση νέων αδειών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024