Ο τελευταίος σωματοφύλακας του θρύλου της μουσικής Μάικλ Τζάκσον, Bill Whitfield, μίλησε για τον θάνατο του τραγουδιστή, ομολογώντας ότι το άγχος του πρέπει να διαδραμάτισε τεράστιο ρόλο.

Ο βασιλιάς της ποπ ήταν μόλις 50 ετών όταν πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009, με τον τελευταίο σωματοφύλακά του, που εργάστηκε μαζί του μέχρι τον θάνατό του να ισχυρίζεται ότι ήταν αδύναμος και πολύ αγχωμένος τις εβδομάδες που προηγήθηκαν του θανάτου του.

Ο Bill Whitfield ισχυρίστηκε ότι οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που έγιναν εναντίον του θρύλου της μουσικής έκαναν τον Μάικλ Τζάκσον να κλειστεί στον εαυτό του και τον άγχωναν καθώς σχεδίαζε μια περιοδεία λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό του.

Ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον τον 2009 προκλήθηκε από έναν θανατηφόρο συνδυασμό ηρεμιστικών και προποφόλης, ενός αναισθητικού, και κρίθηκε ως ανθρωποκτονία.

Ο διάσημος σωματοφύλακας Bill Whitfield έγινε για πρώτη φορά σωματοφύλακας του Μάικλ Τζάκσον τον Δεκέμβριο του 2006. Πήρε τη θέση λίγο αφότου ο διάσημος τραγουδιστής είχε απαλλαγεί από τις συγκλονιστικές κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών.

Μιλώντας για το πώς ήταν πραγματικά ο Μάικλ Τζάκσον πριν από τον τραγικό θάνατό του, σημείωσε ότι όταν άρχισε να εργάζεται μαζί του δεν ήταν σίγουρος αν έπρεπε να πιστέψει ή όχι τους ισχυρισμούς εναντίον του.

Ωστόσο, μόλις γνώρισε τον Μάικλ Τζάκσον, ήταν σίγουρος ότι ήταν όλα ψέματα και ο τραγουδιστής φαινόταν λυπημένος. «Ήταν πολύ λυπημένος. Τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Είχε μόλις βγει από μερικές δίκες. Όπως όλοι, άκουσα τις ιστορίες πριν δουλέψω για αυτόν. Οπότε ήταν φυσιολογικό για μένα να μπω στην κατάσταση αναρωτώμενος» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Το να είμαι τόσο από κοντά και προσωπικά με κάποιον, αν αυτή ήταν η κατάσταση, θα αποκαλυπτόταν. Έδωσα μεγάλη προσοχή σε αυτόν και το περιβάλλον του και πώς αλληλεπιδρούσε με τα παιδιά του και με άλλους ανθρώπους. Ποτέ δεν ήθελα να πιστέψω αυτά τα πράγματα. Αλλά σίγουρα πρόσεχα, έδωσα ιδιαίτερη προσοχή, γιατί δεν τον ήξερα μέχρι που άρχισα να δουλεύω για αυτόν» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στη Sun.

Οι κατηγορίες για τον Μάικλ Τζάκσον

Επισήμανε ότι λυπάται που ο Μάικλ Τζάκσον δεν ήταν αρκετά κοντά για να πει τη δική του πλευρά της ιστορίας, καθώς πιστεύει ότι η φήμη και η κληρονομιά του έχουν αμαυρωθεί. Ο σωματοφύλακάς του είπε ότι οι κατηγορίες ήταν απίστευτα βλαβερές για τον Μάικλ Τζάκσον και τον άλλαξαν για τα καλά.

Ο Μάικλ Τζάκσον ενεπλάκη στη διαμάχη το 1993 όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού. Η υπόθεση διευθετήθηκε εκτός δικαστηρίων, ωστόσο, το 2005 ο Μάικλ Τζάκσον δικάστηκε για περαιτέρω επιζήμιες κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Εκείνη την εποχή το FBI απέτυχε να βρει στοιχεία εγκληματικής συμπεριφοράς και ο σταρ της μουσικής αθωώθηκε.

Μετά από μια τετράμηνη δίκη, ο Μάικλ Τζάκσον απομονώθηκε και άρχισε να απομακρύνεται από τα φώτα της δημοσιότητας, περνώντας τον περισσότερο χρόνο του στο αγαπημένο του ράντσο Neverland. Ωστόσο, μετά από μερικά χρόνια μακριά από τη μουσική, ο Μάικλ Τζάκσον ανακοίνωσε την τεράστια περιοδεία επιστροφής «This Is It» το 2009.

Δεν κατάφερε ποτέ να κάνει την περιοδεία. Ο τελευταίος σωματοφύλακάς του πιστεύει ότι το άγχος έπαιξε ρόλο στον θάνατό του. «Έβλεπα ότι ήταν λίγο πιο αδύναμος από το κανονικό, έκανε πολλές πρόβες. Μπορούσα να πω ότι τον βάραινε» σημείωσε χαρακτηριστικά στη Sun. Επισήμανε ωστόσο ότι ξέρει πως κάποιος έκανε ένα μοιραίο λάθος με τον Μάικλ Τζάκσον. «Σίγουρα ήταν αγχωμένος και το άγχος είναι δολοφόνος», υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε πως ελπίζει ότι ο αείμνηστος τραγουδιστής έφυγε από αυτόν τον κόσμο για έναν καλύτερο κόσμο και έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι δεν τον χρησιμοποιούν για τα δικά τους οφέλη.