Η Σίλια Κριθαριώτη έδωσε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στο Hola! και μεταξύ άλλων μίλησε για την οικογένειά της και το ησυχαστήριό τους στην Ίο.

Η σχέση της με το νησί

«Παραδοσιακά η οικογένειά μας, από τον παππού μου μέχρι τον πατέρα μου και τα αδέλφια μου, λατρεύει να συνδέεται με τη θάλασσα, καθώς ήμασταν όλοι ιστιοπλόοι. Με τον σύζυγό μου ήρθαμε εδώ πριν από περίπου 15 χρόνια αναζητώντας καταφύγιο από το ελληνικό μελτέμι.

Το πρωί, καθώς ο ήλιος ανέτελλε, είδα αυτές τις όμορφες ήσυχες παραλίες και αμέσως ερωτεύτηκα το πολύ ιδιαίτερο και ήσυχο νησί, που βρίσκεται απέναντι από τη Σαντορίνη.

Η Ίος είναι μέρος του αρχαίου ενεργειακού τριγώνου Δήλου-Σαντορίνης-Ίου, γι’ αυτό και το νιώθω ως ένα μέρος που με γειώνει, με εμπνέει και με ξεκουράζει.»

Τι την γοήτευσε

«Στο συγκεκριμένο μέρος υπήρχε ένα κτίσμα από το 1972 που ήταν η «ταβέρνα του Χρήστου». Μόλις αντίκρισα το μέρος το ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Δημιουργήσαμε αυτό το σπίτι για να έχουμε ένα καταφύγιο όταν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη φασαρία της αστικής ζωής.

Είναι ένα γοητευτικό παραθαλάσσιο σπίτι που συνδυάζει την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανέσεις. Διαθέτει μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα, ενώ ο απαλός ήχος των κυμάτων ακούγεται σαν μια συνεχής σειρήνα στο βάθος. Εδώ μπορώ να είμαι ξυπόλυτη και χαλαρή 24 ώρες το 24ωρο και να γειώνομαι.»

Πώς είναι η ζωή στο νησί;

«Ερχόμαστε εδώ οικογενειακά για τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ μας επισκέπτονται συχνά στενοί φίλοι. Το σπίτι είναι ευρύχωρο, οπότε φιλοξενούνται άνετα έως και 15 άτομα. Η ζωή στο νησί είναι χαλαρή, γεμάτη από ημέρες στην παραλία και βραδιές στη βεράντα κάτω από τα αστέρια.»