Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Αθήνα: Οδηγός ταξί πιάστηκε στα χέρια με τουρίστες – Ξύλο και ένταση για την αξία διαδρομής

Αθήνα: Οδηγός ταξί πιάστηκε στα χέρια με τουρίστες – Ξύλο και ένταση για την αξία διαδρομής

Ο οδηγός ταξί δέχεται χτυπήματα και λίγο αργότερα ο ίδιος και οι τουρίστες βρίσκονται στο πεζοδρόμιο να λογομαχούν.

Στην «καρδιά» της Αθήνας, έξω από το Πολεμικό Μουσείο, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, οδηγός ταξί δίνει μάχη με 3 τουρίστες που τον πολιορκούν για να πάρουν τις βαλίτσες τους και να συνεχίσουν.

Περαστικοί αλλά και επιβάτες αυτοκινήτων εστιάζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα, με ορισμένους να πλησιάζουν, την ώρα που η ένταση «χτυπάει» κόκκινο.

Αιτία των όσων έγιναν, η αξία της διαδρομής, με τον οδηγό να απαιτεί περισσότερα χρήματα από αυτά που του έδιναν οι τουρίστες.

Στο πρώτο καρέ του βίντεο φαίνονται οι δύο μπροστινές πόρτες του ταξί ανοιχτές και τον οδηγό να δέχεται επίθεση και από τις δύο πλευρές. Από τη δική του, ένας άντρας έχει πέσει πάνω του και μάλιστα εδώ σηκώνει το πόδι του για να βρει ισορροπία και από την πλευρά του συνοδηγού, 2 κοπέλες που προσπαθούν να πάρουν τις αποσκευές τους.

Ο οδηγός δέχεται χτυπήματα και λίγο αργότερα ο ίδιος και οι τουρίστες βρίσκονται στο πεζοδρόμιο να λογομαχούν.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες την ώρα του επεισοδίου ήταν και ο δημοσιογράφος Αρτούρ Μπίμπε που μίλησε στο Live News για τα όσα έγιναν.

«Με κλέβεις»

«Δεν πολυκατάλαβα αρχικά τι είχε γίνει. Απλά η κάθε πλευρά προβληματιζόταν από την άλλη πλευρά, ότι ‘γιατί με χτυπάς;’ έλεγε ο επαγγελματίας οδηγός και ο άλλος του έλεγε ‘ουσιαστικά, γιατί με κλέβεις’», είπε.

Στη συνέχεια ο ταξιτζής τραβάει τη βαλίτσα του νεαρού τουρίστα και ο καυγάς συνεχίζεται. Δίπλα στον οδηγό, έχει σπεύσει και ένας συνάδελφός του, που ρωτάει για τον λόγο της έντασης.

Οι τουρίστες αρνούνται να πληρώσουν παραπάνω από αυτά που είχαν στο μυαλό τους. Παρά τις φωνές και τη γενικότερη ένταση, είναι αποφασισμένοι να φύγουν από το σημείο και να πάνε στον προορισμό τους.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στα μέσα του μήνα και οι εικόνες προκάλεσαν αντιδράσεις.

Παρενέβη η αστυνομία

«Χτύπαγε ο πελάτης, χτύπησε τον οδηγό ταξί, ο οποίος ήταν και λίγο μεγάλης ηλικίας ο άνθρωπος. Δεν μπορούσε να προστατευτεί, το μόνο που ζητούσε επίμονα ο άνθρωπος ήταν να καλέσει κάποιος την αστυνομία και προσπαθούσε να τους κρατήσει να μη φύγουν», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο οδηγός ειδοποίησε λίγο αργότερα την αστυνομία, με περιπολικό να φτάνει στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά.

«Καλέσαμε την αστυνομία. Οφείλω να ομολογήσω ότι η αστυνομία ήρθε σε 2-3 λεπτά, άμεσα ήρθαν τα παιδιά της Άμεσης Δράσης αφού πρώτα είχε λήξει το συμβάν. Τελικά κατάλαβα ότι οι πελάτες είχαν κλείσει από κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών μία κούρσα μέσω μίας πλατφόρμας».

Συνάδελφοι του ταξιτζή καταγγέλλουν ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκτυλίσσονται ανάλογες σκηνές σε δρόμους της χώρας, με τουρίστες να εμφανίζονται καχύποπτοι και να αρνούνται να πληρώσουν το κόστος της διαδρομής.

Από το βίντεο πάντως είναι αδύνατον να διαπιστώσει κανείς ποιος ή ποιοι είχαν δίκιο. Επρόκειτο για έναν κακό επαγγελματία ή μήπως για τουρίστες που προσπάθησαν με το έτσι θέλω να αποφύγουν το πραγματικό κόστος της διαδρομής;

«Παρατήρησα ότι οι πιο πολύ βλέπανε και κατέγραφαν, ακόμα και εμένα που είναι η δουλειά μου να καταγράφω. Όλοι κατέγραφαν με εικόνα με τα κινητά τους. Δεν παρενέβη κανείς να σώσουμε τον άνθρωπο», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι σκηνές έντασης αύξησαν για λίγο την κίνηση στη Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς πολλά από τα διερχόμενα αυτοκίνητα σταματούσαν για να διαπιστώσουν την αιτία της όλης αναστάτωσης.

Only in

Αναμένεται έκρηξη στις τιμές των ακινήτων - Το μεγάλο «αγκάθι»

Παράγοντες της αγοράς μιλούν στον ΟΤ για τις τιμές στα ακίνητα – Πώς εξηγείται η «καθίζηση» στην έκδοση νέων αδειών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024