Tραγωδία σημειώθηκε στην Αμοργό με θύμα μια 57χρονη Ελληνίδα τουρίστρια.

Είναι το σημείο από όπου αυτή η 57χρονη γυναίκα έπεσε στον γκρεμό μπροστά στα μάτια της κόρης της.

Στενός συγγενής της μιλά αποκλειστικά στο Live News για το πώς μια οικογενειακή απόδραση στην Αμοργό κατέληξε στην απόλυτη τραγωδία.

«Ήταν με την κόρη της βόλτα. Περπατάγανε, εκείνη πιο πίσω από την κόρη της κι έπεσε. Ξέρουμε ότι γλίστρησε και έπεσε στον γκρεμό επειδή δεν υπήρχαν τα κάγκελα. 20 μέτρα ύψος έχει το σημείο».

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν βράδυ Δευτέρας στο νησί της Αμοργού. Η 57χρονη περπατούσε μαζί με την κόρη της στον δρόμο που οδηγεί στην παραλία του Αγίου Παύλου, όταν ξαφνικά ένα διερχόμενο αμάξι τους τύφλωσε με τα φώτα του με αποτέλεσμα η γυναίκα να παραπατήσει και να πέσει στον γκρεμό βάθους 20 μέτρων.

«Έμενε σε κάποιο ξενοδοχείο στην περιοχή του Αγίου Παύλου και ανέβαινε τον δρόμο να πάει προς την στάση μαζί με την κόρη της και σε κάποιο σημείο ερχόταν κάποιο αυτοκίνητο από πάνω. Είδαν κάποιο φως και της φώναξε η κόρη της να προσέξει το αμάξι. Και πήγε αριστερά προς το γκρεμό και έπεσε στον γκρεμό κάτω», περιέγραψε ο δήμαρχος της Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν στο Live News πως πρόκειται για ένα αφύλακτο και άκρως επικίνδυνο σημείο του δημόσιου δρόμου στην Αμοργό. Κάνουν λόγο για σημείο παγίδα, καθώς δεν υπάρχει ούτε φωτισμός, ούτε περίφραξη ούτε καν η κατάλληλη σήμανση.

«Έτσι ανεβαίνεις βλέπεις ότι έχει μπάρα. Την στράβωσαν φώτα αυτοκινήτου και έπεσε στον γκρεμό. Λείπει κομμάτι δρόμου», δήλωσε κάτοικος του νησιού.

Μετά την τραγωδία έβαλαν κάγκελο

Δυο μέρες μετά τον τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε το νησί της Αμοργού, ο αντιδήμαρχος με συνεργείο τοποθέτησε κάγκελο στο σημείο από όπου έπεσε η άτυχη γυναίκα.

«Όλος ο δρόμος εκεί πέρα έχει 20 μέτρα ύψος και δεν έχει τίποτα προστατευτικό. Είναι όλο γκρεμός και από κάτω η θάλασσα», επεσήμανε ο συγγενής.

Ο Λευτέρης Καραΐσκος, δήμαρχος Αμοργού δήλωσε:

«Γενικά στην περιοχή το πρόβλημα που είχαμε ήταν με την κίνηση των αυτοκινήτων γιατί είναι στενός ο δρόμος. Κι επειδή είναι μια πολυσύχναστη παραλία προς τα εκεί, συγκεντρώνει πολλά αυτοκίνητα το καλοκαίρι. Γι’ αυτό είχαν μπει και κάποιες μπάρες στο παρελθόν στην περιοχή. Σήμερα ο αντιδήμαρχος έχει πάει. Τοποθετεί ένα κάγκελο στο σημείο που έπεσε η γυναίκα. Είχε έρθει και η εισαγγελέας στο νησί».

«Δεν πρέπει να φτάνουμε σε αυτά τα σημεία. Δεν πρέπει να χάνουμε ανθρώπινες ζωές για να φτιάχνουμε τα λάθη μας», τόνισε κάτοικος του νησιού.

Στον απεγκλωβισμό της 57χρονης συμμετείχαν πυροσβεστική και λιμενικό ωστόσο λίγα λεπτά μετά την ανάσυρσή της από τον γκρεμό 20 μέτρων η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματα της.

Το Σάββατο το πρωί θα τελεστεί η κηδεία της σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.