Νέα συγκλονιστικά στοιχεία βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας σχετικά με τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα σε κατασκήνωση στην Χαλκιδική.

Οι διάλογοι που αντάλλαξαν τα παιδιά της κατασκήνωσης, στα οποία προσπαθούν να εξηγήσουν σε μεγαλύτερα τι συνέβη όταν βρίσκονταν στον χώρο της πισίνας, φέρνουν στην επιφάνεια νέες πληροφορίες.

Τα παιδιά προσπαθούν να εξηγήσουν στα μεγαλύτερα, τι έχει συμβεί και μία 8χρονη απαντά στα ερωτήματα, ωστόσο λίγο αργότερα τα μηνύματα διεγράφησαν.

Στην ερώτηση των μεγαλύτερων «Πού ήσασταν;» απαντά « Ήμασταν όλοι εκεί και η ομαδάρχισσα μας μέτρησε και μέτρησε το κορίτσι νομίζοντας ότι θα έβγαινε τώρα». Αυτό είναι το πρώτο λάθος της ομαδάρχισσας, η οποία μέτρησε το παιδί ενώ ήταν μέσα στην πισίνα, χωρίς να διασφαλίζσει ότι το παιδί βγήκε και ακολούθησε τους υπολοίπους.

«Μεγάλο λάθος, το κάνουν συχνά» σχολιάζουν τα μεγαλύτερα και ξαναρωτούν , «όταν φύγατε από την πισίνα το κοριτσάκι έφυγε μαζί σας; και μετά ξαναγύρισε;»

«Ήταν μια που χόρευε…»

Η απάντηση σοκαριστική:«Όχι ήταν στην πισίνα για 3 συνεχόμενες ώρες, ούτε ντους έκανε, ούτε έφαγε, ούτε βγήκε για να πάει στις σειρές που κάναμε για να πάμε στο σπιτάκι».

Στην απορία των μεγαλύτερων αν υπήρχε ναυαγοσώστης που να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί, απαντάει η μικρή αφοπλιστικά: «Ήταν μία που ήταν λίγο ψωνάρα και χόρευε και δεν είδε πριν βγούμε ότι 3 παιδιά πηδούσαν στην πισίνα στα βαθιά

«Και δεν είπε τίποτα;»

«Είπε στην αρχή, αλλά μετά δεν τους μάλωσε», κάτι που αποδεικνύεται ως δεύτερο λάθος, καθώς άφησε τα παιδιά χωρίς επίβλεψη, αλλά ούτε έκανε καταμέτρηση ως όφειλε.

Οπως υποστηρίζουν παιδιά που ήταν με την 8χρονη Αγγελική στην πισίνα, το πιο καθοριστικό λάθος, έγινε στην καταμέτρηση έξω από την πισίνα.

– Ήμασταν όλοι εκεί και η ομαδάρχισσα μας μέτρησε και μέτρησε και το κορίτσι νομίζοντας ότι θα έβγαινε τώρα.

Από την πρώτη στιγμή, η διοίκηση της κατασκήνωσης υποστηρίζει ότι δεν υπήρχαν ελλείψεις και ότι εκείνη τη μέρα δεν έγιναν λάθη.

O Χρήστος Καζάζης, πατέρας της 8χρονης μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε:

«Από αυτά που καταλαβαίνουμε, (ο πνιγμός) έχει γίνει την ώρα του μπάνιου. Δεν έχει αποχωρήσει από την πισίνα ποτέ η Αγγελική. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι κανείς δεν έκανε την δουλειά του σωστά την δεδομένη στιγμή. Τελευταία φορά η αδελφή της την είδε στην πισίνα».

Ο δικηγόρος του πατέρας της 8χρονης, Ευάγγελος Σταμκόπουλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της θολότητας των νερών της πισίνας σχολίασε:

«Η πληροφορία αυτή ήρθε και σε εμάς χθες το βράδυ όταν αναδείχθηκε το θέμα δημοσιογραφικά. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα γιατί εάν συντρέχει κι αυτό αθροιστικά με όλες τις υπόλοιπες παραλείψεις, τότε οι ευθύνες είναι πολύ περισσότερες κι αφορούν περισσότερους».