Για τους περισσότερους από εμάς είναι από περίεργο έως δύσκολο το να πάμε για ένα ποτό μόνοι μας στο κέντρο της Αθήνας. Άρα το να φύγουμε για μια εβδομάδα διακοπές στο εξωτερικό χωρίς παρέα, μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, υπάρχουν οι άνθρωποι εκείνοι που όχι μόνο δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με το solo travelling, αλλά το επιδιώκουν κιόλας.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η Σιέρα Μπελ, μια 26χρονη αμερικανίδα, η οποία τα τελευταία χρόνια γυρνάει τον κόσμο μόνη της. Κι αν ένα μοναχικό ταξίδι κρύβει διάφορα προβλήματα, μπορεί να φανταστεί κάποιος πόσο πιο επικίνδυνο μπορεί να είναι για μια γυναίκα.

Σε αυτό το τελευταίο επικεντρώθηκε η Μπελ, η οποία αποφάσισε να μοιραστεί στο Luxury Travel Daily τα tips τα οποία εκείνη ακολουθεί, ώστε να μένει ασφαλείς κατά την διάρκεια του ταξιδιού της.

Η πολύ ευγένεια δεν βοηθάει

«Πρέπει να δείχνεις αυτοπεποίθηση. Όσο πιο σίγουρη δείχνεις για τον εαυτό σου, λιγότερο στόχος γίνεται. Στις συζητήσεις με κόσμο απέφυγε τις πολλές λεπτομέρειες για σένα και μην μοιράζεσαι πολλά για το πρόγραμμά σου. Και δεν χρειάζεται να είσαι συνεχώς ευγενική, ιδίως απέναντι σε άντρες, επειδή αυτό είναι το σωστό. Δεν χρωστάς σε κανένα τίποτα».

Προσέξτε τις λεπτομέρειες στο σπίτι που νοικιάζεται

«Πάντα να κλείνετε διαμέρισμα ή δωμάτιο από τον 2ο όροφο και πάνω. Και ποτέ σπίτι που η πόρτα ανοίγει κατευθείαν στον δρόμο. Αυτό το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο στο Μεξικό, όταν πήγα να μπω στο σπίτι που είχα νοικιάσει κι ένας τύπος προσπάθησε να με εμποδίσει. Αφού τα κατάφερα, μετά εκείνος προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο να την παραβιάσει – ευτυχώς χωρίς επιτυχία».

Μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια

«Το ότι ταξιδεύουμε μόνοι, μας δίνει ένα φοβερό αίσθημα ανεξαρτησίας. Ωστόσο πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνες μας. Όσο κι αν ντρεπόμαστε να ζητήσουμε βοήθεια, κάποιες στιγμές αυτός είναι ο μόνος τρόπος».

Μην δίνετε τόση σημασία στην άποψη των άλλων

«Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δέχομαι μεγάλη στήριξη από άλλους solo travellers, αλλά την ίδια ώρα και την άποψή τους σχετικά με το πώς προστατεύω τον εαυτό μου κι αν αυτό που κάνω είναι σωστό ή λάθος. Μην δίνεται τόσο σημασία στην άποψη των άλλων – το να πάρεις την απόφαση να ταξιδέψεις μόνη σου είναι κάτι που μόνο εσύ μπορείς να το καταφέρεις αν θέλεις».