Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
«Ταξιδεύετε στην Ελλάδα με λάθος τρόπο»: Ολλανδή τουρίστρια λέει πώς να κάνεις σωστές διακοπές στη χώρα μας

«Ταξιδεύετε στην Ελλάδα με λάθος τρόπο»: Ολλανδή τουρίστρια λέει πώς να κάνεις σωστές διακοπές στη χώρα μας

Η Σόφι Γιάνσεν, αν και Ολλανδή, δηλώνει expert στις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα και δίνει tips στους... αρχάριους.

Το καλοκαίρι η Ελλάδα (και βασικά τα νησιά της) είναι ένας από τους top προορισμούς του κόσμου, με χιλιάδες τουρίστες να την επισκέπτονται κάθε χρονιά. Ωστόσο, μετά τις διακοπές τους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που γκρινιάζουν για διάφορα θέματα.

Με αφορμή αυτό, η Σόφι Γιάνσεν, αποφάσισε να δώσει κάποιες συμβουλές στους μελλοντικούς τουρίστες της χώρας μας, ώστε και καλά να περάσουν και να μην γκρινιάζουν στο τέλος της εμπειρίας της. Μιλώντας στη Daily Mail, η 31 χρονη Ολλανδή (με το ψευδώνυμο «tzatchickie» στα social media), δήλωσε expert στις ελληνικές καλοκαιρινές διακοπές και τόνισε όλα αυτά που -σύμφωνα με τη γνώμη της- πρέπει να προσέξουν οι τουρίστες.

Επιλογή σωστού νησιού

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πάρα πολλά νησιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει με το καθένα να έχει να προσφέρει διάφορες εμπειρίες. Διαλέξτε το νησί που σας ταιριάζει ανάλογα με τις μέρες που θα μείνετε, την εποχή που θα πάτε, τις δραστηριότητες που θέλετε να κάνετε, το μεταφορικό μέσο που διαθέτετε, αλλά και το μπάτζετ σας».

Επιλογή σωστής βαλίτσας

«Αν πάτε σε ένα ξενοδοχείο για δύο εβδομάδες, τότε πάρτε τη μεγάλη σας βαλίτσα. Αλλά αν πάτε σε κάποιο νησί όπου έχει πολλά σκαλοπάτια, τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται στο κέντρο ή απλά κάνετε διακοπές αλλάζοντας νησιά, τότε επιλέξτε μια μικρή βαλίτσα».

Προσοχή στο νερό

«Σε πολλά νησιά το νερό βρύσης δεν πίνεται, άρα θέλει προσοχή. Είναι καλό για καθημερινά πράγματα, όπως το να πλένετε τα δόντια σας, αλλά για πόσιμο νερό τότε παίρνετε μπουκαλάκια από τα μάρκετ».

Προσοχή στα ωράρια των καταστημάτων

«Στα περισσότερα νησιά τόσο τα καταστήματα όσο και τα market είναι ανοιχτά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Αλλά σε διάφορες περιοχές υπάρχουν μαγαζιά που κλείνουν το μεσημέρι, οπότε για τη βόλτα σας καλύτερα επιλέξτε απογευματινές ώρες. Και καλό είναι να τηρείτε το μεσημεριανό ωράριο – κάποιοι άνθρωποι, όντως, πέφτουν για ύπνο εκείνες τις ώρες».

Όλα για το φαγητό και τον καφέ

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνο γύρος και σουβλάκι. Καλό είναι να πάτε σε μικρά μεζεδοπωλεία, ώστε να δοκιμάσετε διάφορους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας. Στο τέλος θα σας φέρουν δωρεάν κάποιο γλυκό ή κάποιο σφηνάκι, το οποίο καλό είναι να δοκιμάσετε. Όσο για τον καφέ, παραγγείλτε είτε φραπέ είτε φρέντο εσπρέσο».

Only in

Καμπανάκι κινδύνου από γιατρό για τα τρία πρωϊνά που δεν πρέπει να τρως

Τα πρωϊνά που δεν πρέπει να τρώτε και γιατί. Γιατρός δίνει τις ανάλογες εξηγήσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024