Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αγαπητοί μου γονείς, δεν υπάρχει λόγος για άγχος

Αγαπητοί μου γονείς, δεν υπάρχει λόγος για άγχος

Συμβουλές για νέους γονείς: η μεγάλη στιγμή που το παιδί πάει για πρώτη φορά σχολείο.

Όπως και να το κάνουμε, η πρώτη μέρα που ξεκινάει το παιδί σχολείο είναι ορόσημο τόσο για το ίδιο όσο και για τους γονείς του. Η αγωνία είναι αμοιβαία και κάθε αρχή δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη. Σίγουρα η προσαρμογή σε ένα νέο περιβάλλον θέλει τον χρόνο της αλλά αυτό μπορεί να γίνει πολύ ομαλά και με τον σωστό τρόπο ακόμα και διασκεδαστικά.

Δεν θέλει κόπο λοιπόν, θέλει τρόπο. Ξεκινήστε μέρες πριν να του λέτε δικές σας ευχάριστες ιστορίες από το σχολείο. Περιγράψτε όλα αυτά τα νέα πράγματα που τον περιμένουν, μία συναρπαστική ζωή που ξεκινάει και είναι γεμάτη πολύχρωμες εμπειρίες. Εξηγήστε του τη νέα καθημερινή ρουτίνα, όπως και τους νέους φίλους που θα κάνει όλα αυτά τα σχολικά χρόνια. Αν έχετε εσείς φίλους από το σχολείο που πιθανόν γνωρίζει, πείτε του ιστορίες από τα παλιά και το πως γνωριστήκατε και μείνατε μια ζωή μαζί.

Καλό θα είναι να επισκεφτείτε το σχολείο από πριν για να αρχίσει να εξοικειώνεται με το χώρο, όπως και λίγες μέρες πριν το πρώτο κουδούνι να αρχίσετε το πρωινό ξύπνημα, πρωινό γεύμα και σχετικές ετοιμασίες για να γλιτώσετε αργότερα την γκρίνια.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει όλα τα απαραίτητα για το σχολείο και στη φάση αυτή των σχολικων αγορών κάντε το συμμέτοχο. Όσο πιο ενεργό είναι στη διαδικασία, τόσο πιο εύκολα θα την αποδεχτεί.

Μην αγνοήσετε τη σημασία της καθημερινής και σταθερής ρουτίνας. Τα όρια και η σταθερότητα σε όσα λέτε και κάνετε θα το κάνει να αισθάνεται πιο ασφαλές. Οπότε: μελέτη, γεύματα και ύπνος θα πρέπει να γίνονται με συνέπεια. Για αυτό χρειάζεται να δείξετε την κατάλληλη υπομονή και να του δώσετε χρόνο να προσαρμοστεί. Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό που σημαίνει ότι έχει το δικό του χρόνο προσαρμογής. Αυτή η μετάβαση επιπροσθέτως μπορεί να επιφέρει αλλαγές στη συμπεριφορά του και να εκφραστεί με ποικίλες συναισθηματικές αντιδράσεις (για αυτό να είστε έτοιμοι για όλα).

Πολύ σημαντική από μέρους σας είναι η συναισθηματική υποστήριξη και κατανόηση. Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτου ηλικίας, αγχώνονται με μία νέα αρχή πολλώ δε μάλλον ένα παιδί που έχει λιγότερα εργαλεία να το διαχειριστεί. Οπότε, ακούστε το παιδί και δώστε του να καταλάβει ότι όλη αυτή η αγωνία είναι απολύτως φυσιολογική, είναι η ίδια που και εσείς βιώσατε ως παιδιά.

Η πρώτη τάξη στο σχολείο είναι μία άγνωστη γη για τον μικρό σας εξερευνητή. Εσείς μπορείτε να είστε δίπλα του και να του εξηγείτε τους χάρτες. Καλό ξεκίνημα!

Only in

Πατέρα τα άκουσες τα νέα…. το ΕΣΥ στην εντατική, η Θεσσαλία ένα χρόνο μετά αιμορραγεί και η κεντροαριστερά δεν είναι πουθενά

Πενήντα χρόνια μετά την 3η Σεπτέμβρη η Αλλαγή έχει βγει στη σύνταξη με αναπηρική, ο λαός έχει φοβηθεί και έμεινε να ψάχνει στο fb εναλλακτική

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024