Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της διακόσμησης του παιδικού δωματίου είναι η ανάγκη να αναβαθμίζετε συχνά καθώς αλλάζουν οι προτιμήσεις των παιδιών ενώ μεγαλώνουν.

Πριν ξεκινήσετε ένα ολικό makeover στο δωμάτιο του παιδιού σας βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να αλλάξετε τη διακόσμηση σε ένα σχέδιο που είναι κατάλληλο για την ηλικία του. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να επιλέξετε ένα ουδέτερο σχέδιο και να προσαρμόσετε τα αξεσουάρ με χρωματιστά πάνελ τοίχου, καλύμματα κρεβατιού και έργα τέχνης που μπορείτε να τροποποιήσετε σύμφωνα με τα εξελισσόμενα γούστα του παιδιού σας.

Κατά τη διαμόρφωση του δωματίου του παιδιού σας, φροντίστε να λάβετε υπόψη τις προτιμήσεις και τις συνήθείες του. Ενθαρρύνετε λοιπόν το παιδί σας να εμπλακεί στην όλη διαδικασία – είναι σίγουρα διασκεδαστικό και είναι επίσης ο τέλειος τρόπος για να περάσετε χρόνο μαζί και να δεθείτε ακόμα περισσότερο.

Επιλέξτε κρεβάτι

Για τα παιδικά δωμάτια, ο χώρος του δαπέδου είναι ζωτικής σημασίας γιατί μετατρέπεται σε παιδική χαρά για διασκέδαση και μάθηση.

Ανάλογα με το χώρο του παιδικού δωματίου επιλέξτε αν θα επενδύσετε σε παιδικό κρεβάτι ή κουκέτα.

Οι κουκέτες χρησιμοποιούν κατακόρυφο χώρο αντί για οριζόντιο, πράγμα που σημαίνει ότι το πάτωμα μένει άδειο για παιχνίδι και μελέτες.

Ένα κρεβάτι με συρόμενο κρεβάτι, από την άλλη πλευρά, καταναλώνει χώρο στο δάπεδο, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο όταν είναι ανοιχτό ή σε χρήση.

Δημιουργήστε ένα μοναδικό καταφύγιο στο δωμάτιο των παιδιών σας με αυτό το υπέροχο πλαίσιο κρεβατιού!

Το κρεβάτι διαθέτει καινοτόμο διασταυρούμενο πλαίσιο, με σχεδιασμό εμπνευσμένο από τις σκηνές tip.

Το κρεβάτια αυτά είναι για τους λάτρεις της Μοντεσσοριανής φιλοσοφίας, που μας λέει ότι, το παιδί θα πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να αναπτυχθεί μόνο του.

Εάν πάλι δυσκολεύεστε στην επιλογή κρεβατιού προτιμήστε τις έτοιμες συνθέσεις παιδικών δωματίων.

Το παιδικό σετ είναι μία έξυπνη και πρακτική λύση για να διαμορφώσετε γρήγορα, εύκολα και με μοντέρνα έπιπλα το δωμάτιο του παιδιού σας, σύμφωνα πάντα με την προσωπικότητα του.

Διακοσμήστε τους τοίχους

Ο χώρος των παιδιών πρέπει να φιλοξενεί όλες τις δραστηριότητες: ύπνο, παιχνίδι, μάθηση ή δημιουργία. Επομένως είναι ένας πολυλειτουργικός χώρος. Επιπλέον, πρέπει να προγραμματίσετε την αποθήκευση για παιχνίδια, χειροτεχνίες και ρούχα που πολλαπλασιάζονται συνεχώς.

Είτε το κάνετε με ταπετσαρίες, χαλκομανίες ή το απλό παλιό χρώμα και πινέλο, η προσθήκη γραφικών και αυτοκόλλητων μπορεί να φωτίσει το δωμάτιο του παιδιού σας.

Επιλέξτε ένα χαρούμενο θέμα και ενσωματώστε μερικά από τα αγαπημένα μοτίβα του παιδιού σας, ζώα ή χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.

Να θυμάστε ότι τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και το ίδιο και τα γούστα τους. Γι’ αυτό επιλέξτε κάτι που δεν θα είναι ενοχλητικό σε ένα ή δύο χρόνια.

Αποθήκευση

Η ανάγκη να οργανώσετε το παιδικό δωμάτιο γίνεται επιτακτική καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και αυξάνονται οι ανάγκες τους.

Οι ντουλάπες υπνοδωματίου σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψουν τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια, με τη ιδανικότερη εργονομία ώστε καλύψει πλήρως τις ανάγκες.

Επιλέξτε τη ντουλάπα του παιδιού σας, υπολογίζοντας το χώρο του δωματίου για να δείτε αρχικά σε τι κατηγορία ντουλάπας θα κοιτάξετε, ανοιγόμενη ντουλάπα ή συρόμενη.

Όλα όσα ψάχνετε για την διακόσμηση του παιδικού δωματίου θα τα βρείτε στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο παιδί σας.

Κάντε τις αγορές σας και επιλέξετε έναν από τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους πληρωμής. Το SHOPFLIX.gr θα φροντίσει ώστε όλα σας τα προϊόντα να φτάσουν άμεσα και γρήγορα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.