Η Rihanna είναι από τις γυναίκες που είναι εξοπλισμένες με αστείρευτη αυτοπεποίθηση. Βέβαια, η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι που συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη, και όλοι, ακόμη και η διάσημη σταρ, έχουν τις κακές τους μέρες, όπου η αυτοεκτίμηση πέφτει στα… τάρταρα.

Εάν αισθάνεστε ότι η έλλειψη αυτοπεποίθησης παρεμποδίζει τις ευκαιρίες σας, μην ανησυχείτε. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές της Riri, για να τη «χτίσετε» και να καταφέρετε όλα όσα έχετε ονειρευτεί.

Rihanna: «Ό,τι κάνετε, κάντε το για τον εαυτό σας»

Μπορεί να ακούγεται κλισέ το να πούμε σε κάποιον να αγαπά τον εαυτό του και μπορεί να το έχετε δει γραμμένο σε πολλά βιβλία αυτοβοήθειας ή quotes, αλλά είναι αλήθεια.

Σε ένα άρθρο στο Emirates Woman, η Rihanna εξήγησε ότι το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει στην πραγματικότητα να κάνεις τα πράγματα που θέλεις για εσένα, όχι για να ικανοποιήσεις τους άλλους ή επειδή είναι της μόδας.

Για παράδειγμα, είπε ότι το μακιγιάζ και η μόδα μπορεί να είναι τα μέσα που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το κάνουμε για να νιώθουμε καλά εμείς και όχι γιατί προσπαθούμε να εντυπωσιάσουμε τους γύρω μας.

Όταν επιλέγουμε τα ρούχα που φοράμε ή αποφασίζουμε να δημοσιεύσουμε μια φωτογραφία στο Instagram, δεν πρέπει, κατά την ίδια να το κάνουμε για κανέναν άλλο εκτός από εμάς.

«Είναι τόσο εύκολο να πέσετε στην παγίδα του να προσπαθήσετε να εντυπωσιάσετε κάποιον με μια πράξη που πιστεύετε ότι θα του/της αρέσει ή να ακολουθήσετε μια τάση που δεν σας ελκύει στην πραγματικότητα, αλλά αυτές οι καταστάσεις ποτέ δεν θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

Είμαστε όλοι/ες μοναδικά όμορφοι/ες και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να γίνουμε πιο σίγουροι/ες για τον εαυτό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Rihanna: «Προσποιηθείτε ότι έχετε καταφέρει όσα θέλετε -ακόμη κι αν ισχύει»

Όταν ρωτήθηκε σε μια συνέντευξή της τι κάνει τις μέρες που δεν αισθάνεται τόσο σίγουρη για τον εαυτό της, απάντησε:

«Προσποιούμαι. Είτε θα κάνω αυτό είτε θα κλαίω όλη μέρα, κάτι που φυσικά κανείς δε θέλει, γιατί ξυπνάς με πρησμένα μάτια».

Ως ιδρύτρια πολλών επιτυχημένων εταιρειών και ούσα ένα δημόσιο πρόσωπο, η Rihanna πιθανότατα να έπρεπε να προσποιηθεί μία ή δύο φορές μπροστά σε κόσμο για να μην καταλάβει κανείς τίποτα. Ενώ μερικές φορές είναι ωραίο να κλαίμε για να εξωτερικεύσουμε όσα νιώθουμε, άλλες φορές, πρέπει να προσποιούμαστε ότι ξέρουμε τι κάνουμε και είμαστε ΟΚ.

Rihanna: Βρείτε τα πρότυπά σας

Η Rihanna μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα πρότυπα για κάθε γυναίκα, αλλά έχει κι εκείνη τα δικά της είδωλα. Στην ίδια συνέντευξη στο Emirates Woman, μίλησε για τις γυναίκες της ζωής της που της έμαθαν για τη δύναμη της αγάπης για τον εαυτό της:

«Τόσο η γιαγιά μου όσο και η μαμά μου ήταν δυνατές ανεξάρτητες γυναίκες, που ό,τι έκαναν το έκαναν για τον εαυτό τους και είμαι τόσο ευγνώμων που μεγάλωσα μαζί τους».

Πράγματι, λένε ότι τα άτομα με τα οποία περνάμε τον περισσότερο χρόνο είναι οι αντανακλάσεις μας. Όταν περνάμε χρόνο με άτομα με αυτοπεποίθηση που μπορούν να μας βοηθήσουν και να μας καθοδηγήσουν σωστά, αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Η Rihanna κατάφερε από νωρίς να αναγνωρίσει τα πρότυπά της και να αναζητήσει καθοδήγηση από αυτά για να γίνει το άτομο που είναι σήμερα. Ίσως για εσάς, αυτό το πρότυπο να είναι ένας συνάδελφος ή ακόμη και το αφεντικό σας. Ίσως είναι ένας μέντορας, η μαμά ή ο μπαμπάς σας, ο καλύτερός σας φίλος, ή ίσως δεν το έχετε βρει ακόμη και χρειάζεστε λίγο χρόνο μέχρι να το ανακαλύψετε.

Και βέβαια μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους…

Στην εποχή του διαδικτύου, δεν είναι περίεργο ότι η σύγκριση είναι ένα σημαντικό πλήγμα στην αυτοπεποίθηση. Ως γυναίκα που μεγάλωσε στο προσκήνιο, η Rihanna συγκρίνεται συνεχώς με άλλες γυναίκες. Πλέον, ρίχνει φως στη σημασία του να μην συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλες γυναίκες.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σας βάλουν στον πειρασμό να συγκρίνετε τον εαυτό σας με κάποιον άλλο, όπως μια διασημότητα ή ακόμα κι έναν φίλο σας. Πίσω όμως από τις τέλειες φωτογραφίες -στις οποίες πιθανότατα να έχει γίνει photoshop- κρύβονται αληθινά άτομα που έχουν και καλές και κακές μέρες», επεσήμανε η ίδια.

Η Rihanna ξέρει ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μένουν πιστές στον εαυτό τους και δεν πέφτουν στον… λάκκο της σύγκρισης. Όπως μάλιστα τόνισε θέλει να ενθαρρύνει τα κορίτσια και τις γυναίκες να σεβαστούν τη μοναδικότητά τους κι εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί της!

* Πηγή: Vita