Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Σημαντική οικονομική ελάφρυνση μέσω αναχρηματοδότησης δανείων

Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Σημαντική οικονομική ελάφρυνση μέσω αναχρηματοδότησης δανείων

Σε μια εποχή οικονομικής στενότητας για όλους τους Δήμους της χώρας, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού κατάφερε την αναχρηματοδότηση του δικού του δανεισμού γεγονός που του προσφέρει οικονομική ευελιξία.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ανακοίνωσε την έγκριση της αναχρηματοδότησης των δανειακών του υποχρεώσεων κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Αυγούστου 2024, με ψήφους 19 υπέρ από τους 26 παρόντες δημοτικούς συμβούλους, που φανερώνει την ευρεία αποδοχή της πρότασης της δημοτικής Αρχής στο Σώμα. Η αναχρηματοδότηση αφορά δάνεια που συνάφθηκαν πριν το 2010, διασφαλίζοντας σταθερό επιτόκιο 4,75% για τα επόμενα 10 χρόνια.

Αυτό το επιτόκιο είναι σημαντικά χαμηλότερο από τα σημερινά επιτόκια που κυμαίνονται από 5,9% έως 7,02%, και αποτελεί αποτέλεσμα μιας καλά οργανωμένης πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς τις συστημικές τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), με την τελευταία πρόταση να αναδεικνύεται ως η πιο συμφέρουσα για τον Δήμο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Δήμου.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να έχει άμεσες και μακροπρόθεσμες οικονομικές ωφέλειες για τον Δήμο. Πρώτον, μειώνει αισθητά το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων, ενισχύοντας τη ρευστότητα και επιτρέποντας την κατεύθυνση των εξοικονομούμενων πόρων σε άλλες κρίσιμες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. «Ενδεικτικά, η δημοτική Αρχή Ηλία Αποστολόπουλου έχει καταφέρει να αποπληρώσει περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ σε τοκοχρεολύσια την τελευταία δεκαετία, χωρίς να συνάψει νέα δάνεια, επιβεβαιώνοντας την υπεύθυνη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου».

Τοκοχρεωλυτικές δόσεις

Για το τρέχον έτος, οι τοκοχρεωλυτικές δόσεις ανέρχονται στο υψηλό ποσό των 1.411.799,01 €. Με την αναχρηματοδότηση, ο Δήμος θα μπορέσει να μειώσει δραστικά αυτές τις δαπάνες, διατηρώντας παράλληλα την οικονομική ευρωστία και τη βιωσιμότητα του, ενώ θα συνεχίσει να επενδύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του.

«Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής Παπάγου-Χολαργού για υπεύθυνη οικονομική διαχείριση και προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών» αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση του Δήμου.

Only in

Καμπανάκι κινδύνου από γιατρό για τα τρία πρωϊνά που δεν πρέπει να τρως

Τα πρωϊνά που δεν πρέπει να τρώτε και γιατί. Γιατρός δίνει τις ανάλογες εξηγήσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024