Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πράξη γίνεται η υλοποίηση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Δήμου Χερσονήσου

Πράξη γίνεται η υλοποίηση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Δήμου Χερσονήσου

Αναβαθμίζονται οι υποδομές υγείας της περιοχής.

Υπογράφτηκε η σύμβαση παραχώρησης ακινήτου, έκτασης 1.444,35 τετραγωνικών μέτρων, από τον Δήμο Χερσονήσου προς την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Το ακίνητο, το οποίο παραχωρείται δωρεάν για 25 χρόνια με δυνατότητα παράτασης, θα αξιοποιηθεί για την ανέγερση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στη θέση Κοκκίνη Χάνι – Γουρνών, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χερσονήσου.

Η παραχώρηση αυτή αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και την ασφάλεια των δημοτών. Σημειώνεται ότι η ίδρυση του Ιατρείου καθορίστηκε μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (140/Τεύχος Β’/10.01.2024).

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, μετά την παραχώρηση, θα προχωρήσει στην ανέγερση κτιρίου 300 τ.μ. και στη σύσταση θέσεων προσωπικού. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2025.

Αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, τόνισε τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υπογραμμίζοντας τις διαρκείς προσπάθειες για τη σύσταση Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στη Δημοτική Ενότητα Χερσονήσου.

Ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Νεκτάριος Παπαβασιλείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης, σημειώνοντας τη σημαντική συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου.

Only in

Διάσημος Ισπανός σεφ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία πλαστικού χειρουργού στην Ταϊλάνδη - «Τον τεμάχισε»

Ο Ισπανός σεφ από οικογένεια διάσημων ηθοποιών κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία πλαστικού χειρουργού στην Ταϊλάνδη τον Αύγουστο του 2023

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024