Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Συντονισμένη επιχείρηση καθαριότητας και εξωραϊσμού στην Παλαιά Κοκκινιά

Συντονισμένη επιχείρηση καθαριότητας και εξωραϊσμού στην Παλαιά Κοκκινιά

Ανάλογες δράσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και σε άλλες γειτονιές του Πειραιά και στις 5 Δημοτικές Κοινότητες.

Ο Δήμος Πειραιά, συνεχίζοντας τις συντονισμένες δράσεις για την καθαριότητα και την καλαισθησία των δημόσιων χώρων στο κέντρο και σε γειτονιές της πόλης, προχώρησε σε ακόμα μια συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού και εξωραϊσμού στην Παλαιά Κοκκινιά.

Μικτά συνεργεία της Καθαριότητας, του Πρασίνου και της Διεύθυνσης Επισκευών Συντηρήσεων και Έργων Αυτεπιστασίας βρέθηκαν στην πλατεία μπροστά από το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά και στη συμβολή των οδών Αγίων Αναργύρων και Κω, μπροστά από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Τα συνεργεία προχώρησαν σε εκτεταμένο καθαρισμό πλένοντας δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες. Επιπλέον, έβαψαν, καλλώπισαν κοινόχρηστους χώρους, περιποιήθηκαν το πράσινο στους κήπους, ενώ το επόμενο διάστημα θα φυτευθούν δέντρα και θάμνοι, ομορφαίνοντας την περιοχή.

Επίσης, επισκεύασαν παγκάκια και γενικότερα τον αστικό εξοπλισμό, ενώ τοποθετήθηκαν εμπόδια στον πεζόδρομο της οδού Κω, για την αποφυγή παράνομων οχημάτων και για την ασφάλεια των κατοίκων.

Στην Παλαιά Κοκκινιά, κατά την επιχείρηση, βρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συνομίλησε με κατοίκους και άκουσε τα αιτήματά τους.

Τον κ. Μώραλη συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επισκευών Συντηρήσεων και Έργων Αυτεπιστασίας-Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Χαράλαμπος Λιακόσταυρος και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς Νικήτας Γκόλφης.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και σε άλλες γειτονιές του Πειραιά και στις 5 Δημοτικές Κοινότητες.

«Είμαστε κοντά σε κάθε γειτονιά»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε για πολλοστή φορά σε επιχείρηση καθαρισμού και εξωραϊσμού, αυτήν την φορά στην Παλαιά Κοκκινιά, προκειμένου να είναι οι συνοικίες της πόλης μας καθαρές και περιποιημένες. Προφανώς υπάρχουν σημειακά προβλήματα αλλά είμαστε εδώ, είμαστε κοντά σε κάθε γειτονιά, ώστε να βελτιώσουμε τις υποδομές και την καθημερινότητα των πολιτών. Η εικόνα του Πειραιά είναι αισθητά βελτιωμένη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εφησυχάζουμε.

Για τον λόγο αυτό, η Δημοτική Αρχή εντατικοποιεί την προσπάθειά της για μια πόλη, όσο γίνεται, πιο καθαρή, πιο όμορφη και πιο λειτουργική. Οφείλουμε όλοι μαζί να φροντίζουμε και να σεβόμαστε τους δημόσιους χώρους, ώστε να διατηρούνται οι παρεμβάσεις του δήμου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Συνεχίζουμε με στοχευμένες δράσεις με σκληρή δουλειά και ακούγοντας τους κατοίκους και τις ανάγκες τους ακόμα και για το πιο μικρό στενό, να αλλάζουμε προς το καλύτερο κάθε γειτονιά του Πειραιά».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, ανέφερε:

«Η συγκεκριμένη επιχείρηση έρχεται να συμπληρώσει την καθημερινή φροντίδα και καθαριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς. Είμαστε κοντά στους πολίτες σε καθημερινή βάση, ακούμε τις ανάγκες και τα προβλήματα και συνεχίζουμε με την ίδια όρεξη και μεθοδικότητα, ώστε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις συνοικίες της πόλης».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επισκευών Συντηρήσεων και Έργων Αυτεπιστασίας-Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, επεσήμανε:

«Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στην πόλη, η Διεύθυνση Επισκευών – Συντηρήσεων & Έργων Aυτεπιστασίας, τοποθέτησε σταθερά τσιμεντένια εμπόδια στη συμβολή της οδού Κω με την οδό Αγρινίου και στην οδό Κω παραπλεύρως της εισόδου του 14ου Γυμνασίου Πειραιά, ώστε να παρεμποδιστεί η πρόσβαση οχημάτων στον πεζόδρομο και στην παρακείμενη πλατεία».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς Νικήτας Γκόλφης, σημείωσε:

«Η Διεύθυνση Πρασίνου επιχείρησε σήμερα στην Παλαιά Κοκκινιά, όπου και προχωρήσαμε σε κλαδέματα, ξεχορτάριασμα και καλλωπισμό του πρασίνου. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα θα φυτέψουμε δέντρα και θάμνους, προκειμένου να αποκτήσει περισσότερο πράσινο αυτή η συνοικία. Συνεχίζουμε για την αναβάθμιση κάθε γειτονιάς του Πειραιά».

Only in

Θεσσαλονίκη: 19χρονος κατήγγειλε πως τον βίασε 18χρονη Αμερικανίδα

Σύμφωνα με την καταγγελία, όλα έγιναν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή του Πανοράματος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024