Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Δεν βλέπει «εσωτερικούς εχθρούς στον ΣΥΡΙΖΑ ο Παππάς – Τι είπε για τον Τσίπρα

Δεν βλέπει «εσωτερικούς εχθρούς στον ΣΥΡΙΖΑ ο Παππάς – Τι είπε για τον Τσίπρα

Ο νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε ότι είναι εφικτό να πέσουν οι τόνοι το προσεχές διάστημα.

Την ύπαρξη «εσωτερικών εχθρών» στην Κουμουνδούρου διέψευσε ο νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς –που εξελέγη επικεφαλής μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του κόμματος και ότι θα πέσουν οι τόνοι το προσεχές διάστημα.

«Η διέξοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εφαρμογή των συλλογικών αποφάσεων. Εκεί έχουμε ομονοήσει όλοι και αυτό είναι αναντίστοιχο ως πολιτικό γεγονός με την εικόνα που έχει το κόμμα τους τελευταίους μήνες προς τα έξω. Δηλαδή μια συνθήκη στην οποία πολύ έμπειρα πολιτικά στελέχη συνομολογούν κείμενα και κατευθύνσεις, αλλά αναπαράγεται μια δημόσια εικόνα η οποία δεν ανταποκρίνεται σε αυτήν την πολιτική πράξη. Δηλαδή το γεγονός ότι στις Πολιτικές Γραμματείες, στις Κεντρικές Επιτροπές ομονοούμε σε μια στρατηγική, σε κάποιες πολιτικές κατευθύνσεις, οι οποίες δεν τυγχάνουν του αυτονόητου σεβασμού και της αυτονόητης υποχρέωσης των στελεχών να τις εφαρμόσουν», ανέφερε σχετικά με το σκηνικό αντιπαράθεσης που καταγράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέες εσωκομματικές εκλογές την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ειδικότερα για τις αντεγκλήσεις μεταξύ του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη και μερίδας στελεχών, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι «είναι προφανές ότι (σ.σ ο Στέφανος Κασσελάκης) έχει προκληθεί, όμως όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να πέσουν οι τόνοι».

«Υπάρχει το κοινό έδαφος των συλλογικών μας αποφάσεων και πρέπει όλοι να τοποθετηθούμε για το πως αυτές οι συλλογικές αποφάσεις θα βρουν χώρο στη δημοσιότητα. Και ας σταματήσουμε τον κόσμο που μας παρακολουθεί και ελπίζει και έχει ελπίδα στον ΣΥΡΙΖΑ επάνω να τον ταλαιπωρούμε. Εκεί πρέπει να δώσουμε κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας όλοι μας, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο κι από την πρώτη μέχρι την τελευταία μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτό» συμπλήρωσε ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ανεπαρκείς οι απαντήσεις Λινου»

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Αθηνάς Λινού, από την οποία ζητήθηκε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα της εξαιτίας της υπόθεσης του Ινστιτούτου Prolepsis, υπογραμμίζοντας ότι οι απαντήσεις της κυρίας Λινού ήταν ανεπαρκείς.

«Δεν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της κυρίας Λινού ήταν πάρα πολύ εμφατικά και οι απαντήσεις ανεπαρκείς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, συμπληρώνοντας ότι έγινε μια προσπάθεια από την ηγεσία να δοθούν διευκρινίσεις, όμως η επικοινωνία δεν ήταν εφικτή.

«Τα κόμματα δεν είναι δικαστήρια. Τα κόμματα αξιολογούν πολιτικά τα γεγονότα και η πολιτική αξιολόγηση οδήγησε σε μια πολιτική απόφαση. Αυτή είναι η ουσία» πρόσθεσε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Real FM.

Ο κ. Παππάς ρωτήθηκε αν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη, ο οποίος διεγράφη πρόσφατα από την ΚΟ του κόμματος. «Υπάρχει επικοινωνία όλων με όλους. Ποτέ δεν κλείνουν οι πόρτες του διαλόγου. Ποτέ δεν κλείνουν οι πόρτες της συνεννόησης» ανέφερε ο Νίκος Παππάς.

«Δεν υπάρχουν εσωτερικοί εχθροί»

Σχολιάζοντας τις αλλαγές στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου, ο νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υποστήριξε ότι το κόμμα βρίσκεται «στην επόμενη ημέρα».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια νέα διάταξη δυνάμεων. Με αυτή μπορούμε να πορευτούμε, μπορούμε να γίνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικοί, διότι με την προηγούμενη είδατε κι εσείς ότι δεν είχαμε τα αποτελέσματα τα επιθυμητά. Ακολουθήθηκε μια πορεία μετά τις ευρωεκλογές η οποία έχει αποτυπωθεί και στις πρώτες δημοσκοπήσεις σε όχι καλές επιδόσεις, αλλά έχουμε δείξει ότι έχουμε τρόπο να επανακάμπτουμε από δύσκολες στιγμές, όπως έγινε στις αρχές του χρόνου πριν το Συνέδριό μας. Το Συνέδριο πήρε μια σωστή απόφαση να προχωρήσουμε στην οργανωμένη εξωστρέφεια, η οποία έφερε συσπείρωση, άνοδο κι ένα αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές το οποίο ήτανε πολύ παραπάνω απ’ ότι δίνανε οι εκτιμήσεις στις αρχές του χρόνου» συμπλήρωσε.

«Θα συζητήσουμε ανοιχτά όλες τις απόψεις»

«Εκτιμώ ότι θα επικρατήσει σωφροσύνη. Θα κατατεθούν όλες οι απόψεις, θα τις συζητήσουμε ανοιχτά. Δεν υπάρχουν παράνομες απόψεις. Αξιολογούνται όλες πολιτικά. Δεν υπάρχουν εσωτερικοί εχθροί. Δεν πρέπει να υπάρχουν προκατασκευασμένες διαφωνίες, διότι σας λέω ότι υπάρχουν κείμενα που ψηφίζονται σχεδόν ομόφωνα και ως εκ τούτου μια κλιμάκωση της εσωτερικής αντιπαράθεσης θα πρέπει να γίνεται ενδεχομένως στη βάση διατύπωσης μιας διαφορετικής πλατφόρμας. Δηλαδή όταν υπάρχει μια μείζονα πολιτική διαφωνία κι όταν τίθενται ζητήματα ηγεσίας, αυτά θα πρέπει να εδράζονται στο αίτημα για μια εναλλακτική στρατηγική» ανέφερε ο Νίκος Παππάς.

«Έχουμε συμφωνήσει ότι θέλουμε να ηγηθούμε μιας μεγάλης εκλογικής πολιτικής συμμαχίας. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση σε αυτή την ομόφωνα σχεδόν ψηφισμένη απόφαση της τελευταίας κεντρικής Επιτροπής; Αν δεν υπάρχει, θα πρέπει να κάτσουμε να συζητήσουμε για το πως αυτή η στρατηγική μπορεί να υλοποιηθεί. Ποιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να πάρουμε εντός κι εκτός κοινοβουλίου για να συμβάλλουμε ούτως ώστε να συγκλίνουν οι προοδευτικές δυνάμεις, και να δείξουν ότι υπάρχει ένα προγραμματικό έδαφος πάνω στο οποίο μπορεί να φτιαχτεί μια προοδευτική πλειοψηφία», πρόσθεσε σχετικά με το ενδεχόμενο μιας νέας διάσπασης ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχει αναχωρήσει από την πολιτική ο Τσίπρας»

Τέλος, ο Νίκος Παππάς μίλησε και για τα σενάρια εμπλοκής του πρώην προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα στην εσωκομματική αντιπαράθεση, υπογραμμίζοντας ότι «αν ήθελε κάτι να πει, θα το είχε πει».

«Δεν πρέπει να ενοχοποιούμε τις διαφορετικές απόψεις και να μην τους αποδίδουμε ταπεινά κίνητρα. Όποιος το κάνει αυτό υποβιβάζει την πολιτική συζήτηση» είπε, ενώ αναφέρθηκε και στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, όπου εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις.

«Είναι ιστορικός ηγέτης της παράταξης. Είναι ο άνθρωπος που υπό την ηγεσία του το κόμμα κατάφερε να μεγαλώσει και να γίνει κυβερνητικό, προφανώς έχει πάρα πολλά να προσφέρει. Δεν έχει αναχωρήσει από την πολιτική. Είναι στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μπορεί να μιλά για τα μεγάλα ζητήματα και για το που πάει η χώρα. Είναι λογικό τις δημόσιες τοποθετήσεις του όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι πολιτικοί του αντίπαλοι να τις ακούνε με ενδιαφέρον» κατέληξε ο Νίκος Παππάς.

Only in

Διάσημος Ισπανός σεφ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία πλαστικού χειρουργού στην Ταϊλάνδη - «Τον τεμάχισε»

Ο Ισπανός σεφ από οικογένεια διάσημων ηθοποιών κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία πλαστικού χειρουργού στην Ταϊλάνδη τον Αύγουστο του 2023

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024