Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
«Μαλλιά κουβάρια» Μπέος και Κουρέτας για τα νεκρά ψάρια: «Είναι ανίκανος» – «Είσαι πολιτικός απατεώνας»

«Μαλλιά κουβάρια» Μπέος και Κουρέτας για τα νεκρά ψάρια: «Είναι ανίκανος» – «Είσαι πολιτικός απατεώνας»

Την ώρα που εικόνες με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό κάνουν το γύρο του κόσμου και ο Βόλος καταστρέφεται οικονομικά, το «μπαλάκι» των ευθυνών συνείζεται - Κουρέτας και Μπέος ανταλλάσσουν... «γαλλικά»

Συνεχίζεται ο πόλεμος ευθυνών για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό, με προφανείς συνέπειες στο περιβάλλον, τη δημόσια ζωή και την οικονομία της Μαγνησίας και ειδικά του Βόλου, ενώ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε κατεπείγουσα έρευνα.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Βόλου και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έχουν βγάλει τα «μαχαίρια», με τον Αχιλλέα Μπέο να κατηγορεί τον Δημήτρη Κουρέτα ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος για την περιβαλλοντική καταστροφή και τον δεύτερο να αρνείται τις κατηγορίες και να υποστηρίζει πως οι ευθύνες δεν ανήκουν στη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας.

Η κόντρα ξεκίνησε με την αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στον Παγασητικό και τον χείμαρρο Ξηριά, όπου σταμάτησε ένα σκαπτικό μηχάνημα το οποίο, όπως ανέφερε, έθαβε τα νεκρά ψάρια στην κοίτη του χειμάρρου. Ο Αχιλλέας Μπέος επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά του Δημήτρη Κουρέτα, τον οποίο αποκάλεσε, μεταξύ άλλων, «νούμερο», ισχυριζόμενος ότι η ταφή των ψαριών γίνεται με εντολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

«Το 2023 πήγα με την καταστροφή που έγινε στην περιοχή της Μαγνησίας κι επισκέφθηκα την λίμνη Κάρλα, καθώς τότε υπήρχε εισροή λυμάτων από τον Πηνειό, που είχε χαλάσει ο βιολογικός καθαρισμός. Ερχόντουσαν όλα τα νερά, τα λύματα και ψόφια ζώα από τη μεγάλη πλημμύρα στην Κάρλα. Διαπίστωσα το ίδιο πράγμα σε άλλη μορφή. Έκανα μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, επισήμανα τα προβλήματα. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα από αδράνεια ή αν θέλετε από ανευθυνότητα του αρμόδιου, του περιφερειάρχη. Αυτό είναι υποχρέωση της Περιφέρειας», δήλωσε στο Live News του MEGA.

Kαι πρόσθεσε: «Χθες το πρωί έδωσα μια συνέντευξη Τύπου, όπου είπα ‘μην διανοηθείτε και μαζέψετε τα ψάρια και τα πετάξετε ή τα θάψετε πουθενά στην περιοχή του Βόλου, είναι έγκλημα’. Το απόγευμα με ειδοποιήσανε πολίτες ότι κάτω από τον Ξηριά μηχανήματα περισυλλέγουν τα νεκρά ψάρια και τα θάβουν στην κοίτη του ποταμού. Αυτό είναι περιβαλλοντικό έγκλημα και υπεύθυνος είναι ο περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του».

Τι απαντά ο Κουρέτας

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι δεν γίνεται ταφή των ψαριών, αλλά απομάκρυνση και στη συνέχεια καύση.

«Οι ευθύνες για αυτό που προέκυψε από την Κάρλα και στη συνεχεία στον Παγασητικό δεν είναι της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα υπόλοιπα είναι δημιουργία εντυπώσεων και πολιτικά παιχνίδια. Δεν μπορεί κανείς να βρίζει, να λέει ψέματα και να δέρνει τον κόσμο. Από σήμερα μπαίνω εγώ μπροστά, δίπλα στους Βολιώτες. Ή εγώ ή αυτός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε στον «Ταχυδρόμο» της Μαγνησίας, «δεν δώσαμε καμία εντολή σε εργολάβο να θάψει ψάρια. Έχουμε ενεργή σύμβαση με εταιρεία που συγκεντρώνει τα νεκρά ψάρια σε μία άκρη, πριν ακολουθήσει δεύτερο μηχάνημα για να τα φορτώσει σε κοντέινερ για να οδηγηθούν για καύση. Υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες τα οποία θα προσκομίσουμε στην Εισαγγελία. Για ποιο λόγο να δώσουμε εντολή να τα θάψουν, όταν έχουμε σύμβαση για καύση;».

«Εμείς κάνουμε τη δουλειά όλων και ο Μπέος κάθεται και κοιτάει. Είναι ανίκανος, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Εμείς κάνουμε. Πολιτικά έχει τελειώσει. Είναι σαν τους παππούδες που κάθονται και διηγούνται ιστορίες στα εγγόνια τους. Και ξαφνικά απέκτησε οικολογικές ανησυχίας. Ποιος; Ο Μπέος; Ποιος τις έχασε και τις βρήκε αυτός;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρέτας για τον δήμαρχο Βόλου.

«Να σταματήσουν οι πολιτικοί απατεώνες», απαντά ο Μπέος

Λίγη ώρα μετά, ο Αχιλλέας Μπέος επανήλθε και κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ως τον μοναδικό υπεύθυνο της κατάστασης.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Βόλου κατηγόρησε τον Δημήτρη Κουρέτα για αδράνεια και ανευθυνότητα.

«Να σταματήσουν οι πολιτικοί απατεώνες να παίζουν παχνίδια σε βάρος του βολιώτικου λαού», όπως είπε.

Only in

Αναμένεται έκρηξη στις τιμές των ακινήτων - Το μεγάλο «αγκάθι»

Παράγοντες της αγοράς μιλούν στον ΟΤ για τις τιμές στα ακίνητα – Πώς εξηγείται η «καθίζηση» στην έκδοση νέων αδειών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024